ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Доброволець із Великої Британії Тейлор: «…Я тут, бо Україна сьогодні є оборонним рубежем демократії й свободи для всього цивілізованого світу»

Без категорії
Прочитаєте за: 5 хв. 27 Жовтня 2022, 18:33

Триває восьмий рік великого протистояння українського народу російській збройній агресії. 246-ту добу Україна звитяжно бореться за свою свободу, незалежність, за право бути вільною, за право жити. У цьому великому протистоянні з російським злом ми стали потужним плацдармом відстоювання світла над темрявою, добра над злом і цивілізації над дикістю, варваризацією та деградацією. Й ми в цій битві не на самоті…

У Хмельницькому благодійному фонді «Волонтери Поділля» сьогодні відбулась невеличка пресконференція, головним героєм якої став 43-річний доброволець з Великої Британії Тейлор (ім’я не справжнє. – Авт.). Він особисто пригнав в Україну позашляховик, куплений за донати небайдужих англійців, і вже завтра разом із джипом стануть до лав захисників Іноземного легіону ЗСУ.

Іноді чоловік повинен робити те, чого не хоче, але він мусить це робити заради інших. У такий спосіб ми підтримуємо добро і рятуємо людство

Волонтер благодійного фонду Віталій Підгайчук, представляючи спікера наголосив, що він особисто комунікував із командиром легіону, щоби той дав «добро», аби Тейлор розповів трішки про себе, про підтримку України й українців за кордоном, та що змусило добровольця ухвалити рішення їхати воювати.

 

− Наш гість приїхав учора, джип ми одразу відправили на СТО для проходження необхідного дообстеження, обслуговування і спеціального дообладнання. Уже завтра вранці, у супроводі нашого каравану волонтерської пошти, Тейлор поїде ним до місця розташування Іноземного легіону, що на передньому краї наших Сил оборони України, − наголосив Віталій.

Тейлор цікавий, позитивний, в міру емоційний, чітко розуміє, що і для чого він робить. На запитання про багаторічні методи і способи впливу роспропаганди викривити у свідомості світової спільноти справжні причини російського вторгнення в Україну, мовляв, це внутрішній громадянський конфлікт, він каже: я все добре розумію і знаю. Навів приклад: «Ось ідеш ти вулицею і бачиш, як б’ють чи ґвалтують жінку. Ти розумієш, що вона не твоя рідня чи подруга, ти її зовсім не знаєш! Але я, і будь-який порядний чоловік,обов’язково допоможе, захистить і в будь-який спосіб мусить покарати кривдника. Я нині тут, бо Україна сьогодні є оборонним рубежем демократії і свободи для всього цивілізованого світу».

Свобода України сьогодні – це свобода цивілізації завтра!

− Мені 43 роки, маю чималий досвід служби за контрактом у регулярній армії, брав участь у миротворчих операціях.Останні кілька місяців допомагав вашій країні як волонтер. Я маю прекрасну сім’ю, малих дітей. Коли повідомив їм, що їду в Україну воювати проти російських окупантів, вони плакали, запитували: «Для чого.., це далеко.., то не наша країна, не наша війна». Я сказав їм, що в Україні я битимусь за вас, за своїх рідних і близьких. Іноді чоловік повинен робити те, чого не хоче, але він мусить це робити заради інших. У такий спосіб ми підтримуємо добро і рятуємо людство, − підкреслив Тейлор. Він також додав, що не очікує побачити там нічого хорошого, адже добре знає, що таке війна. «Та я вмію воювати і міцно тримаю зброю. − Я готовий стати на захист України від деспотичної росії, яка наразі вбиває мирних мешканців в Україні, нищить тут цілі міста. Свобода України сьогодні – це свобода цивілізації завтра!

Професіонали завжди знайдуть спільну мову

Британський воїн-доброволець, відповідаючи на запитання про мовний бар’єр і пов’язані з цим незручності, сказав, що Бог веде його. І раз він довів його до України, до цього моменту, то поведе і допомагатиме йому далі.

− Професіонали завжди знайдуть спільну мову, а військові – поготів.Українські воїни – це супербійці, вашим відважним і героїчним військом сьогодні захоплюється весь світ. Перетинаючи польсько-український кордон, я потрапив у сильну зливу, і вирішив перечекати негоду на одній з заправок. Уявіть себе на моєму місці. Ніч, ви в чужій країні, яка захищаючись воює, не знаєте мови, навіть елементарного – як замовити каву, запитати про новини тощо. Раптом я зустрів своїх братів по зброї − українських військових Нам не потрібен був перекладач. Ми порозумілися, познайомилися, попили кави, жваво і цікаво поговорили. Вони розповіли про себе, я сказав звідки сам, куди і для чого їду, що везу. Після 20 хвилин нашого знайомства ми обмінялися контактами і після міцних обіймів розпрощалися як справжні старі й добрі друзі, − розповів Тейлор.

На завершення нашого знайомства доброволець з Великої Британії наголосив, що багато його земляків, друзів і знайомих у США, Австралії та багатьох інших країнах підтримують Україну в її визвольній війні.

− На цей Jeep збирали багато людей різних професій і статків, та це крапля в морі від того, що ви отримали вже і отримаєте ще. Найголовніше – Україна не сама, з вами весь демократичний світ!

P.S. Коли матеріал готувався до публікації, стало відомо, що Тейлору в одному з тату-салонів Хмельницького вже третю годину набивали Тризуб.

Фото автора і Віталія Підгайчука

Позаштатний кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На Великдень Сили оборони били не тільки крашанки, але й ворожі танкові колони

На Великдень Сили оборони били не тільки крашанки, але й ворожі танкові колони

Підрозділ «Булава» Окремої президентської бригади відсвяткував 5 травня відбитим танковим штурмом росіян.

За тиждень сапери вилучили і знешкодили 4830 вибухонебезпечних предметів

За тиждень сапери вилучили і знешкодили 4830 вибухонебезпечних предметів

Понад 360 груп розмінування підрозділів Міноборони продовжують очищення звільнених регіонів України від вибухонебезпечних залишків війни.

Сили оборони прокоментували ситуацію біля Красногорівки

Сили оборони прокоментували ситуацію біля Красногорівки

Хоч ворожа російська пропаганда періодично  публікує інформацію, що їхня армія і увійшла в місто і десь закріпилась, але жодних територіальних успіхів за останні дні ворог не мав.

За добу Сили оборони вдарили по 6 комплексах ППО

За добу Сили оборони вдарили по 6 комплексах ППО

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу та 4 зенітно-ракетних комплексах противника.

Ворожі атаки завдали українській енергетиці збитків на понад $1 мільярд

Ворожі атаки завдали українській енергетиці збитків на понад $1 мільярд

Після масованих російських атак на об’єкти української енергетичної інфраструктури протягом останніх місяців ситуація в енергосистемі — досить складна.

На Великдень ворог атакував 103 рази

На Великдень ворог атакував 103 рази

Також росіяни завдали 2 ракетних та 100 авіаційних ударів, здійснив 57 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-заправник

від 20000 до 25000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Снайпер

від 21000 до 120000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Майстер з ремонту та обслуговуванню безпілотних літальних апаратів

від 20000 до 120000 грн

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь

Офіцер відділення організації охорони та розшуку

від 30000 до 60000 грн

Запоріжжя, Запорізька область

віськова служба за контрактом

від 20100 до 123000 грн

Харків, Харківська область

Майстеp, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ