ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Захисникам «Азовсталі» вручили ордени «Золота Зірка»

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 3 Жовтня 2022, 21:25

П’ятьом захисникам Маріуполя та «Азовсталі», яким 3 жовтня указом Президента присвоєно звання Героя України, вручили ордени «Золота Зірка».

Президент відзначив найвищою державною нагородою командира полку Національної гвардії «Азов» Дениса Прокопенка (позивний Редіс), його заступника Святослава Паламаря, в. о. командира 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергія Волинського (позивний Волина), старшого офіцера «Азова» Олега Хоменка і командира 12-ї бригади НГУ Дениса Шлегу.

Урочисте вручення нагород відбулося під час зустрічі Андрія Єрмака та першої леді Олени Зеленської із захисниками «Азовсталі» та членами їхніх родин у Туреччині. Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента України.

Керівник Офісу Глави держави наголосив, що захисники «Азовсталі» врятували багато життів на тих територіях, куди не дійшов ворог. «Ви виграли час, і цей час не було змарновано. І тепер ми повертаємо наші території й наших людей. Україна буде вільною та соборною», — зазначив він.

Під час зустрічі відбувся відеодзвінок Президента України Володимира Зеленського. Глава держави привітав військовослужбовців і подякував їм за виконання важливого бойового завдання з оборони Маріуполя. «Ми всі пишаємося вами. І я надзвичайно щасливий, що з вами — рідні, і дуже щасливий, що ви в нас такі є. Ви не просто герої, ви — живі герої, і це дуже важливо. Я дякую кожному з вас. І ми зробимо все, щоб забрати ваших побратимів, які зараз у полоні. Пишаюся, що ми живемо в одній країні, за неї разом боремось і точно переможемо. Слава Україні!» — сказав Глава держави.

«Битва за Маріуполь і все, що відбулося з нами, вихід з полону — це українське диво наперекір долі. Всі прекрасно розуміють, що з нами мало статися. Тут є люди, які знають, що таке російські тортури й російський полон. І ця нагорода — це нагорода наших воїнів. Це нагорода нашого українського народу. Я дуже гордий з того, що я українець. Це найкрутіша нація у світі! І найкрутіша влада та найкрутіші військові», — зазначив заступник командира полку Національної гвардії «Азов» Святослав Паламар.

Олена Зеленська також привітала воїнів від імені всіх українських громадян, яких вони захищали, та вручила цінні подарунки. Дружина Президента переказала захисникам і їхнім родинам благословення від Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія, з яким вона зустрічалася напередодні у Стамбулі. «Головне — що Україна бореться й боротиметься за всіх наших людей. Їх іще багато в російському полоні — чоловіків і жінок, військових і цивільних. І нам потрібен кожен і кожна. Живими», — сказала перша леді.

Захисники «Азовсталі» звернулися з проханням передати Володимиру Зеленському прапор України з підписами та побажаннями п’ятьох командирів та девізом «Без бою немає слави».

Читайте нас в Telegram
Розмінування України: уряд дозволив ДСНС надавати платні послуги

Розмінування України: уряд дозволив ДСНС надавати платні послуги

Кабінет Міністрів дозволив підрозділам Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) надавати платні послуги для оцінки відповідності у сфері цивільного захисту.

Комітет міністрів Ради Європи починає підготовку до створення спецтрибуналу щодо злочину агресії рф

Комітет міністрів Ради Європи починає підготовку до створення спецтрибуналу щодо злочину агресії рф

Комітет міністрів Ради Європи (КМРЄ) доручив Генсекретарю підготувати документи, які можуть потенційно призвести до укладання з Україною угоди про створення спецтрибуналу щодо злочину російської агресії.

Президент України обговорив з Міністром оборони постачання зброї і комунікацію з партнерами

Президент України обговорив з Міністром оборони постачання зброї і комунікацію з партнерами

Сьогодні протягом дня у Президента України Володимира Зеленського відбулося багато нарад саме на військову тематику. Була доповідь Головнокомандувача ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського. Окремо глава держави обговорив з Міністром оборони Рустемом Умєровим постачання зброї і комунікацію з партнерами.

В Україну екстрадували організатора «схем для ухилянтів», який переховувався в ЄС

В Україну екстрадували організатора «схем для ухилянтів», який переховувався в ЄС

За матеріалами Служби безпеки правоохоронні органи Болгарії екстрадували в Україну лідера злочинної організації, яка вивозила ухилянтів за межі нашої держави.

Володимир Зеленський відреагував на військову допомогу від Латвії

Володимир Зеленський відреагував на військову допомогу від Латвії

Президент України Володимир Зеленський прокоментував надання Латвією військової допомоги Україні.

Військовий експерт розповів, з чим пов’язана ворожа активність на фронті

Військовий експерт розповів, з чим пов’язана ворожа активність на фронті

Банзай-штурми, танки-черепахи, великі артилерійські вали та дошкульні КАБи: в стратегічному сенсі противник не може запропонувати нічого нового. Те, що він наварює сталеві листи на танки, є свідченням неспроможності встановити повноцінний динамічний чи активний захист.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець-помічник гранатометника

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

128 ОБр Сил ТрО

Танкіст

від 40000 до 120000 грн

Житомир

1 ОБрСпП ім. Івана Богуна

Водій, військовослужбовець

від 21000 до 120000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Стаpший водій, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Комірник

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ

Оператор-наведення, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ