ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Чи зможе «мирний» рашизм розповзтися світом?

Blogger pool Публікації
Прочитаєте за: 5 хв. 26 Вересня 2022, 20:03

Схоже, «русский мир» ще не раз дивуватиме цивілізований світ алогічною поведінкою своїх адептів. Нині в топі чудернацьких новин − пересічні росіяни, ті самі що «можем павтарить».

Та якщо трошки уважніше придивитися до цього натовпу, який рвонув «у Європу» чимдалі від «рідних осин», то не все так просто і смішно виглядатиме.

Про смішне

Вісім років поспіль з усіх «прасок» 90-відсотковий путінський електорат волав про «смерть укропам», виливав тонни ненависті на українців. Аж ось недофюрер вирішив відправити в окопи якихось 300 тисяч «частково мобілізованих». І тут на ще відкритих кордонах ерефії з Фінляндією, Казахстаном, Грузією, Монголією в мить утворилися величезні черги ухилянтів.

Так і хочеться запитати: «А що ж сталося? Не хочемо вмирати у степах Херсонщини? Колінки трусяться від одного вигляду «укропів»? Боїмося Хімрасів і Джавелінів?».

Страх вочевидь не додає росіянам розуму. У соцмережі потрапляють що не день, то смішніші притрафунки, в які вони потрапляють.

Ось, приміром, одна жіночка розповідає про те, як над її синами і чоловіком «познущалися» під час спроби втекти від мобілізації до Грузії.

Цитата: «Тільки що проходили контроль на грузинському кордоні у Верхньому Ларсі!…Чоловіка 51 (рік) і двох синів  26 і 29 (років) відвели в кімнату для допиту на грузинському кордоні, сказали проходити поліграф, інакше не впустять ніяк. Запитання були про ставлення до війни у Грузії, до Криму і СВО. Нам взагалі все рівно на політику!!! Поліграф не пройшли, але найстрашніше, що назад на російському кордоні синам уже видали повістки!!!».

Що називається – тролінг захмарного рівня!

Карма має страшне почуття гумору. Нині ті самі росіяни, що 2008 року кричали «ура!» на честь своїх убивць, тепер намагаються сховатися у Грузії від чергової розв’язаної ними війни. Вони тікають до країни, на якій, нагадаю,  2008 року вони вперше відкрито протестували свої криваві неоімперські плани.

Що цікаво, серед утікачів до Грузії трапляються досить цікаві персонажі, можна сказати – невиліковні. Ось ще один скрін типового рашиста, який не хоче згинути в поляхУкраїни:

«…розвернули на кордоні. Забув відклеїти маленьку z на куті лобовухи. Грузини, ви наступні на денацифікацію».

Ось такі от «пацифісти» нині намагаються виїхати з рф, щоб врятувати свою шкуру, а заодно – рознести по світу вірус рашизму.

Про не смішне

А те, що так буде, − сумніватися не варто. російські пропагандисти-іммігранти і шпигуни під їхньою маскою лише за минуле десятиріччя десятки разів потрапляли в гучні міжнародні скандали, до в’язниць інших країн, ловилися на убивствах, крадіжках, торгівлі наркотиками тощо. «Прості» ж росіяни – кришталево чистий зразок варварства і хамства. З останніх подвигів – спаплюжені проросійськими «z» мури часів Римської імперії в Барселоні.

Навіть за минулі  сім місяців 2022 року нам довелося не раз пересвідчитися у «довжині рук» «русского мира»: завдяки проросійським мітингам у найбільших містах Європи; переслідуванням росіянами українських біженців у країнах-членах ЄС; політичним «гойдалкам» щодо підтримки-непідтримки українського спротиву російській агресії; неодноразовим публічним заявам європейських путінферштеєрів на підтримку рф тощо.

Перші ж візові санкції, запроваджені країнами ЄС проти росіян, викликали дике виття і зубовний скрегіт на рф. Ті, хто називає себе російськими лібералами (насправді − ні), влаштували неймовірно потужний буревій на російських інформресурсах, які працюють у західних країнах.Друга порція санкцій – сильно пожвавила риторику втікачів, дехто з них навіть почав порівнювати нинішню росію з концтабором, а себе – з його в’язнями.

Але − навіщо демократіям увесь цей шпигунсько-рашистький натовп?

Нині ж окремі європейські політики знову проголошують необхідність підтримати російських ухилянтів, надати їм притулок у своїх країнах. Зокрема, про готовність зробити це заявили Президент Європейської ради Шарль Мішель, міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбарес, держсекретар королівства Нідерланди Ерік Ван дер Бург, президент Чехії Мілош Земан.

Заяви ж про готовність прийняти в себе «біженців»-росіян, зроблені урядовцями і політиками Німеччини, особливо контраверсійно виглядають на тлі рішення про обмеження прийому біженців із України.

Не будемо наївними – путін таки намобілізує бажану кількість гарматного м’яса для війни з нами. Ті 300-400 тисяч ухилянтів (їх уже 260 тисяч) які, як прогнозують деякі експерти, встигнуть вискочити за межі росії, не зроблять погоди для російської армії (вважається, що мобресурс рф нині становить 20-25 млн осіб). Проте десятки, якщо не сотні тисяч російської вати, яка надовго осяде в країнах ЄС, особливо в Німеччині, здатні суттєво вплинути на їхній внутрішньополітичний клімат (згадаймо хоча б весняні акції на підтримку війни, розв’язаної рф проти України).

Знову ж таки − особливо це стосується тієї ж таки Німеччини, країни, де трапляється найбільше випадків упослідеження українців за національною ознакою з боку тих таки вихідців із ерефії; де російські спецслужби почуваються, як удома; де кілери з російським паспортом у кишені є мало не елементом природного пейзажу.

У соцмережах уже гуляє чимало світлин та відео, де російські «біженці» під час в’їзду до інших країн зривають похапки «зіги» зі своїх машин. Ті, хто вже опинився у країнах ЄС, пишуть у соцмережах про те, як вони ненавидять і зневажають народи, у яких знайшли прихисток.

Не хочеться бути песимістом, але виглядає так, що внаслідок цієї хвилі «еміграції» з рф по Європі буде «розмазано» мільйони путінців, свідомих рашистів, а ще − штатних пропагандистів кремля та агентів фсб і гру (на тлі жорстких мобзаходів теперішня відкритість кордонів «на виїзд» з рф, не схожа на випадковий недогляд).

І невідомо, яка загроза для цивілізованого світу невдовзі буде більшою –  чи рашисти в межах свого географічного ареалу, чи ця «нова діаспора» в серці демократії.

Ілюстрація Сергія Поліщука

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У МОУ розповіли про гарантії, які надають рекрутингові центри

У МОУ розповіли про гарантії, які надають рекрутингові центри

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів, які є гарантії, що людина потрапить служити саме в ту частину, яку для себе обрала в рекрутинговому центрі.

Більше засобів захисту та боєприпасів вже на шляху до України — Генсек НАТО

Більше засобів захисту та боєприпасів вже на шляху до України — Генсек НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг оголосив, що більше оборонного обладнання та боєприпасів для України вже в дорозі.

Українських зброярів відзначили нагородами, одного — посмертно

Українських зброярів відзначили нагородами, одного — посмертно

17 працівників підприємств, які входять до Акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість», нагороджено за сумлінну працю задля зміцнення обороноздатності держави.

Ракетна атака на Дніпропетровщину: кількість загиблих зросла до 9, серед них — троє дітей

Ракетна атака на Дніпропетровщину: кількість загиблих зросла до 9, серед них — троє дітей

Наразі число загиблих зросло до 9 через російську атаку по Дніпропетровщині — у лікарні померла поранена дитина.

Речник ГУР розповів про втечу другого літака після знищення Ту-22МЗ

Речник ГУР розповів про втечу другого літака після знищення Ту-22МЗ

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов розповів, що після знищення російського бомбардувальника Ту-22М3 другий російський літак був змушений розвернутися.

Олаф Шольц закликав країни ЄС передати системи Patriot Україні якнайшвидше

Олаф Шольц закликав країни ЄС передати системи Patriot Україні якнайшвидше

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав країни ЄС посилити допомогу Україні, зокрема відправити більше систем ППО Patriot.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Заступник командира роти з морально-психологічного забезпечення (621 ОНБ)

від 21000 до 21000 грн

Київ

Рекрутинговий центр Сил ТрО ЗСУ

Зв’язківець в 126 ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область

Оператор БПЛА (окремий батальйон сил ТрО)

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

233 окремий батальйон 128 ОБр Сил ТрО

Електрозварник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Сапер 14 ОМБр ім. князя Романа Великого

від 20500 до 120500 грн

Володимир, Волинська область

Оператор ПТРК

від 21000 до 70000 грн

Харків

Військова частина 9951 ДПСУ