ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Для обстрілів Сумщини та Чернігівщини окупанти застосували некеровані авіаракети С-13

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 21 Вересня 2022, 13:13

Учора, 20 вересня, війська агресора з території рф вели вогонь по території 7 громад Сумщини та 2 громад Чернігівщини.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

«Окрім постійної практики застосування артилерії та мінометів, російські загарбники почали вести вогонь по прикордонню України некерованими авіаційними ракетами С-13, які запускали з наземних установок. Зокрема півтора десятка таких ракет ворог випустив з грайворонського району бєлгородської області рф по території Великописарівської громаді Сумщини», – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що на Сумщині учора під російським вогнем опинилися території Краснопільської, Юнаківської, Білопільської, Новослобідської, Шалигинської та Есманьської громад.

Есманьську громаду із боку населеного пункту троєбортне ворог двічі піддавав обстрілам із мінометів 120 мм та самохідних артилерійських установок , зафіксовано понад пів сотні вибухів.
Також з САУ та мінометів ворог двічі обстріляв Шалигинську громаду, зафіксовано більш як чверть сотні вибухів.

Після обіду окупанти із 122-мм САУ обстріляли один з населених пунктів Юнаківської громади, пролунало більше півтора десятка вибухів. Вогонь вівся з боку російського населеного пункту ніколаєво-дар’їно. Внаслідок завданого артилерійського удару пошкоджено ЛЕП, вибиті вікна в приватних будинках та будівлі цивільної інфраструктури.

Пізніше загарбники з боку російського населеного пункту графовка обстріляли територію Краснопільської громади зі 120-мм мінометів, загалом прилетіло майже два десятка мін.

У другій половині дня окупанти тричі обстрілювали територію Білопільської громади зі 122-мм САУ та 120-мм мінометів, загалом пролунало 35 вибухів. Вогонь вівся з району російських населених пунктів тьоткіно, обод та новий путь. За результатами мінометного обстрілу пошкоджено приватні будинки в одному з населених пунктів громади.

По території Новослобідської громади із боку населеного пункту тьоткіно ворог вистрелив 3 снаряди із самохідних артилерійських установок.

На Чернігівщині під вогнем російських 120 мм мінометів опинилися Семенівська та Сновська громади, по яким зафіксовано 36 та 15 прильотів, відповідно.

У відомстві також зазначають, що загалом, за 20 днів вересня рашисти майже 200 разів здійснювали обстріли прикордонних територій України.  Лише за минулий тиждень на прикордонні громади Сумщини та Чернігівщини прилетіло понад 360 мін різних калібрів та більш як 240 снарядів ствольної та реактивної артилерії та некерованих авіаційних ракет.

Читайте нас у Facebook
Олаф Шольц закликав країни ЄС передати системи Patriot Україні якнайшвидше

Олаф Шольц закликав країни ЄС передати системи Patriot Україні якнайшвидше

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав країни ЄС посилити допомогу Україні, зокрема відправити більше систем ППО Patriot.

У МОУ розповіли про грошове забезпечення військових саперів

У МОУ розповіли про грошове забезпечення військових саперів

Начальник Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Міністерства оборони України полковник Руслан Берегуля повідомив, що військові сапери матимуть страхування та додаткову щомісячну виплату в розмірі 30 тис. грн.

У ГУР розкрили подробиці знищення російського Ту-22МЗ

У ГУР розкрили подробиці знищення російського Ту-22МЗ

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що російський бомбардувальник Ту-22М3 було знищено тими ж засобами, якими раніше було уражено російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50.

Війська рф обстріляли Вовчанськ: поранений чоловік, пошкоджені будинки

Війська рф обстріляли Вовчанськ: поранений чоловік, пошкоджені будинки

російські війська протягом 18 квітня декілька разів обстріляли Вовчанськ на Харківщині, внаслідок чого поранений місцевий житель, а також пошкоджено 15 житлових будинків.

Польща піднімала в небо військову авіацію під час ударів рф по Україні

Польща піднімала в небо військову авіацію під час ударів рф по Україні

Польща піднімала в повітря військову авіацію для забезпечення безпеки свого повітряного простору під час атаки рф по Україні.

У Повітряних Силах ЗСУ назвали знищення Ту-22М3 вендетою за Дніпро

У Повітряних Силах ЗСУ назвали знищення Ту-22М3 вендетою за Дніпро

Речник Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш прокоментував знищення Силами оборони України російського стратегічного бомбардувальника Ту-22М3, носія крилатих ракет Х-22.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій в Збройні Сили України

від 20100 до 125000 грн

Охтирка, Сумська область

Водій-машиніст екскаватора, військовослужбовець

від 50000 до 120000 грн

Львів

110 окремий батальйон 111 ОБр Сил ТрО

оператор БПЛА військовослужбовець

від 20500 до 123000 грн

Харків, Харківська область

Начальник групи психологічного супроводу та відновлення

від 26000 до 126000 грн

Львів, Львівська область

Інструктор з зв’язку

від 24000 до 49550 грн

Харків, Харківська область

Номер обслуги кулеметника

від 21000 до 121000 грн

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь