ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Для підсилення наступу противник перекидає на Донецький напрямок підрозділи 3-го АК 

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 1 Вересня 2022, 18:42

На Донецькому напрямку не виключається посилення збройних формувань противника наявними резервами, зокрема зі складу 3-го армійського корпусу. Про це під час брифінгу в Military Media Center повідомив заступник начальника головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов.

Українська розвідка володіє інформацією, що російські окупаційні війська вчергове коригують свої плани та дії відповідно до наказу путіна щодо виходу на адміністративні кордони Донецької області до 15 вересня. Але виконати це завдання заважають значні втрати в особовому складі противника.

— Вищим командуванням зс рф прийняте рішення про розформування 31-ї окремої десантно-штурмової бригади повітряно-десантних військ та 22-ї окремої бригади спеціального призначення, в яких з урахуванням втрат залишилося в живих менше 20% особового складу, повідомив бригадний генерал Громов.

За словами представника Генштабу ЗС України, серед вжитих заходів підсилення угруповання є й залучення новоствореного з’єднання армії російської федерації. Наразі 3-й армійський корпус повністю сформований і забезпечений озброєнням і військовою технікою зі складів та арсеналів збройних сил рф. Натомість, особовий склад 3-го АК — це переважно мобілізовані жителі Донецької та Херсонської областей, які пройшли прискорену військову підготовку.

— За даними, які озвучує російське керівництво, це «підготовлені військовослужбовці», але ми з вами розуміємо: це вже не перша хвиля надходження мобілізаційних ресурсів до складу цього корпусу, і рівень його підготовки нам відомий, — прокоментував ситуацію Олексій Громов для АрміяInform. — Головне управління розвідки Міністерства оборони України має достатньо даних стосовно «навченості» цього особового складу.

Заступник начальника головного оперативного управління ГШ ЗСУ також повідомив, що противник продовжує перегрупування з’єднань та військових частин 3-го армійського корпусу на окуповану територію, імовірно для нарощування угруповання своїх військ і створення умов для відновлення наступу в Донецькому операційному районі.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
За катування жителів Іванівка на Чернігівщині засуджені військових рф

За катування жителів Іванівка на Чернігівщині засуджені військових рф

До 12 років позбавлення волі засуджено військовослужбовців армії російської федерації за жорстоке поводження з цивільними в селі Іванівка Чернігівської області.

У МОУ розповіли про гарантії, які надають рекрутингові центри

У МОУ розповіли про гарантії, які надають рекрутингові центри

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів, які є гарантії, що людина потрапить служити саме в ту частину, яку для себе обрала в рекрутинговому центрі.

Більше засобів захисту та боєприпасів вже на шляху до України — Генсек НАТО

Більше засобів захисту та боєприпасів вже на шляху до України — Генсек НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг оголосив, що більше оборонного обладнання та боєприпасів для України вже в дорозі.

Українських зброярів відзначили нагородами, одного — посмертно

Українських зброярів відзначили нагородами, одного — посмертно

17 працівників підприємств, які входять до Акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість», нагороджено за сумлінну працю задля зміцнення обороноздатності держави.

Ракетна атака на Дніпропетровщину: кількість загиблих зросла до 9, серед них — троє дітей

Ракетна атака на Дніпропетровщину: кількість загиблих зросла до 9, серед них — троє дітей

Наразі число загиблих зросло до 9 через російську атаку по Дніпропетровщині — у лікарні померла поранена дитина.

Речник ГУР розповів про втечу другого літака після знищення Ту-22МЗ

Речник ГУР розповів про втечу другого літака після знищення Ту-22МЗ

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов розповів, що після знищення російського бомбардувальника Ту-22М3 другий російський літак був змушений розвернутися.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Номер обслуги, артилерист

від 22000 до 122000 грн

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

військова служба за контрактом

від 21000 до 123000 грн

Одеса, Одеська область

Водій стрілець охорони та патрульно-постової служби

від 21000 до 51000 грн

Запоріжжя, Запорізька область

Водій, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Стрілець/чиня-санітар/ка (ЗСУ)

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 Батальйон ТрО

Стрілець-помічник гранатометника до в/ч А2800

від 20000 до 50000 грн

Радісне, Одеська область