ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Про обстріли від ОВА: з території росії окупанти обстрілюють Харківську і Сумську області

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 12 Серпня 2022, 11:24
Наслідки обстрілів Харкова

Ситуація щодо російського вторгнення

російські окупанти продовжують здійснювати свої терористичні акти в Україні.

Миколаївщина

Про постійні обстріли Миколаївської області розповів голова Миколаївської облдержадміністрації Віталій Кім.

У Миколаївському районі вдень, 11 серпня, внаслідок потрапляння боєприпасів та їх уламків відбулося загоряння хвойної підстілки та сухої трави в Балабанівському лісовому урочищі. У с. Зоря Шевченківської громади зруйновано два житлових будинки. Також були влучання снарядів по околицях с. Оленівка. Ввечері о 20:30 під обстрілами були села Костянтинівка та Новомиколаївка Первомайської громади. Вранці, 12 серпня, о 05:20 зафіксовані обстріли на околицях с. Парутине Куцурубської громади. Постраждалих немає.

У Баштанському районі тривають обстріли Березнегуватської громади, а саме  села Лепетиха та Кавказ. Ввечері, 11 серпня, внаслідок обстрілів смт Березнегувате загинула жінка.  В цей час також відбулися обстріли   за межами с. Широке та в межах с. Поляна Широківської громади. Пошкоджено житлові будинки. Вночі, 12 серпня, близько 01:00 були обстріли за межами населених пунктів на території всієї Широківської громади.

Харківщина

Із Бєлгорода по Харкову було випущено одразу 4 ракети. Протягом минулої доби окупанти обстрілювали Чугуївський, Харківський, Ізюмський та Лозівський райони. Про це поінформував голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

«Близько 3-ї ночі дві ракети, попередньо – С-300, вдарили в заклад освіти в Слобідському районі. Пошкоджено їдальню та овочеві склади. У той же час в Новобаварському районі ракета влучила в полотно дороги поруч з адміністративною будівлею. Уламки пошкодили фасад. Приліт ще однієї ракети зафіксовано в Київському районі. На щастя, без постраждалих», – написав Олег Синєгубов.

За інформацією Харківської ОВА, цієї ночі удари окупантів зафіксовали в с. Циркуни та між Циркунами і Черкаськими Тишками в Харківському районі.

За даними екстреної медичної допомоги, протягом доби п’ять поранених і одна загибла серед цивільного населення в Харківському, Куп’янському та Богодухівському районах.

Запоріжжя

За повідомленням Запорізької обласної військової адміністрації, за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Преображенка, Юрківка,  Омельник, Трудове, Оріхів. Надійшло 11 повідомлень про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів російськими окупаційними військами.

Сумщина

російські окупанти постійно обстрілюють прикордонну територію Сумської області: Білопільську, Новослобідську, Есманську, Путивльську, Шалигінську, Великописарівську громади. Тільки за 11 серпня зафіксовано 137 прильотів. Обстріли відбуваються з мінометів та артилерії. Без людських втрат. Є руйнування та втрата врожаю.

Про це повідомляє голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

«О сьомій ранку росіяни відкрили вогонь по Есманьській громаді – 11 приходів з міномету. Майже о восьмій ранку розпочалися обстріли Юнаківської громади – 10 приходів. А Хотінську громаду обстріляли з великокаліберного кулемету, у кілька черг», – йдеться в повідомленні. Постраждалих немає.

Підготував Олександр Беккер

Читайте нас у Facebook
Президент: У нас закінчилися всі ракети, які захищали Трипілля!

Президент: У нас закінчилися всі ракети, які захищали Трипілля!

Володимир Зеленський в інтерв’ю американському мовнику PBS розповів, що росіяни змогли знищити Трипільську ТЕЦ тільки після того, як в України закінчилися ракети для систем ППО.

Глави Міноборони США та Німеччини обговорили підтримку України

Глави Міноборони США та Німеччини обговорили підтримку України

Міністр оборони США Ллойд Остін провів телефонну розмову зі своїм німецьким колегою Борисом Пісторіусом, щоб обговорити продовження підтримки України на тлі вторгнення росії.

Ветерани-спецпризначенці зі США навчають українських тероборонців усьому, що необхідно на війні

Ветерани-спецпризначенці зі США навчають українських тероборонців усьому, що необхідно на війні

Лісовою дорогою неквапливо рухався позашляховик. Сяяло сонце. Ліс, який щойно прокинувся від зимової сплячки, був наповнений пташиним щебетанням, і все дихало тишею і покоєм.

У Херсоні затримали таксиста-шпигуна

У Херсоні затримали таксиста-шпигуна

Агент рф наводив російські дрони на локації Сил оборони та керівництва Херсонської обласної військової адміністрації.

У Силах оборони півдня розповіли, чи можливий великий наступ росіян

У Силах оборони півдня розповіли, чи можливий великий наступ росіян

Речниця Сил оборони півдня полковник Наталія Гуменюк прокоментувала інформацію про нібито підготовку російських окупантів до великого наступу влітку цього року.

Відтепер статус особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника можна отримати у 30-денний термін

Відтепер статус особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника можна отримати у 30-денний термін

Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника і захисниці.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Санітарний інструктор, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Радіотелеграфіст

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Начальник зв’язку, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Кулеметник

від 21000 до 120000 грн

Миколаїв

189 окремий батальйон 123 ОБр ТрО

Артилерійський розрахунок (номер обслуги, служба за контрактом в ЗСУ)

від 21000 до 120000 грн

Запоріжжя

Заводський РТЦК та СП