ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Бойові» буряти закінчуються, тому черга доходить до представників інших діаспор

Blogger pool Актуальна тема
Прочитаєте за: 4 хв. 11 Серпня 2022, 13:33

Очевидно, проживання в «русскому мирі» настільки негативно впливає на свідомість, що перед його згубним впливом не можуть встояти й ті, кого навіть умовно не можна назвати «русскими». Наразі йдеться про узбеків.

Нещодавно голова правління регіональної громадської організації «Товариство центральної Азії узбеків пермського краю» джахонгір джалолов не придумав нічого кращого, як виступити із закликом створити добробат, щоб поїхати на війну в Україну.

За його словами, громадяни Узбекистану повинні підтримати вторгнення в Україну та взяти участь у війні, щоб «виправдати той хліб, який їмо», адже вони живуть і працюють у росії. «Наші діти відвідують дитячі садки, навчаються в школах та університетах. Ми живемо та працюємо в росії. Ми не тільки повинні, ми зобов’язані виправдати той хліб, який їмо», — сказав він.

Далі цей «інтернаціональний діяч» запропонував сформувати добровольчий батальйон і назвати його ім’ям Амір Тимур (тюрко-монгольський воєначальник та завойовник Тамерлан) та «підтримати спеціальну військову операцію росії з демілітаризації та денацифікації України».

Присутні в залі, переважно жінки та старики, підтримали цю «полум’яну» ініціативу аплодисментами. Ну, звісно, їм же особисто в цей «батальйон» вступати не потрібно, та й своїх дітей вони туди не запишуть.

Реакція офіційної влади Узбекистану

На цей відверто злочинний «заклик» відразу відреагували представники офіційної влади Узбекистану.

Так, Агентство із зовнішньої трудової міграції Узбекистану у відповідь на звернення джалолова рекомендувало громадянам країни не слідувати подібним закликам брати участь у бойових діях. У відомстві нагадали, що в Узбекистані найманство (як, до речі, і в росії) заборонено законом. Відповідно до ст. 154 КК Узбекистану про найманство, участь у бойових діях на території іншої держави або на її боці карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років. Покарання загрожує тим, хто не є громадянином чи військовослужбовцем країни, яка перебуває у конфлікті, або не проживає постійно на її території.

Слід зазначити, що відомство і раніше закликало мігрантів з Узбекистану з обережністю ставитись до оголошень про запрошення на роботу до Росії за високу зарплату, зазначаючи, що їхньою метою може бути «залучення громадян до конфлікту між росією та Україною».

Думки читачів

Досить цікавими і показовими, на мою думку, є коментарі читачів під цією публікацією на сайті gazeta.uz.

Jahongir Akbarov: Нехай своїх дітей відправляє, якщо хоче. Узбеки мирний народ і не повинні воювати в чужій війні.

Зульфія: Джахонгір Джалолов, Аллаха побійся, вбивати людей закликаєш…

Natalya Butorina: Ось нехай цей голова незрозуміло кому потрібної організації разом зі своїми синами і йде воювати. Якщо він їсть російський хліб, то хай і відпрацьовує. А наші хлопці самі себе годують, та ще й росії користь приносять. Не ходіть хлопці на війну, вона не ваша, не губіть ні свої, ні чужі життя.

Luke Montenegro: Ганьба такому узбеку, що закликає людей на братовбивчу війну. Таких потрібно позбавляти громадянства та взагалі будь-якого зв’язку з узбецьким народом.

Leyla Abdukayumova: Чому наші люди повинні вбивати та вмирати за інтереси путіна? Цей Джахонгір Джалолов воювати не піде, його діти також. Нехай себе денацифікує. Бач ти, шматком хліба та дитсадками дорікає, а наші хлопці там кожну крихту хліба відпрацювали, а їх ще й «чурками» обзивають. путін мобілізацію не оголошує, а національні батальйони збирає, у них там на кожного вбитого русского припадає по 350 тувинців, 275 бурятів, 87,5 дагестанців. Чим не геноцид корінних народів росії? А тепер ще й наших у цю м’ясорубку заманюють?

Eugenie Muminova: Тобто людина закликає за шматок хліба (чесно зароблений) йти та вбивати людей, які йому нічого поганого не зробили? Ось це моральне падіння!

Zero Cold: Загалом не здивований! Якщо в країні, де найманство заборонено кримінальним кодексом, можна відкрито рекламувати ПВК на банерах і на федеральних каналах, то завтра й у школах почнуть роздавати листівки. А подібні заклики до сприяння фашистському режиму лише підтверджують заяви Української сторони про дефіцит людей у зс рф.

Реакція офіційної влади Узбекистану, і особливо читачів сайту, є прекрасною як з точки зору адекватності, так і оперативності. Але повернімося до джахонгіра джалолова, точніше до його закликів. Слід розуміти, що в такій тоталітарній державі, як росія, подібні ініціативи виникають лише за вказівкою згори. Там навіть школярі квіти до пам’ятників покладають лише після узгодження з місцевою владою. А тут йдеться про лідера діаспори, який закликає створити, по суті, національне незаконне збройне формування і відправитися воювати в іншу країну, де рф проводить лише «спецоперацію».

Звісно, подібний заклик був ініційований російською владою. Імовірно, що в недалекому майбутньому подібні «ініціативи» підхоплять і представники інших діаспор, яких доля занесла до росії. Вочевидь «втарая армія міра» почала відчувати суттєвий дефіцит у «гарматному м’ясі». «Бойові» тувинці та буряти закінчуються, тому черга доходить до представників інших діаспор «відпрацьовувати хліб» на благо кремлівської верхівки.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Президент: Головне зараз — швидкість постачання зброї для наших воїнів

Президент: Головне зараз — швидкість постачання зброї для наших воїнів

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що головне зараз — швидкість реалізації домовленостей із партнерами про постачання зброї для наших воїнів, подолання всіх російських схем обходу санкцій та пошуку політичних рішень для того, щоб захистити життя від російського терору.

Окупанти витратили майже 10 мільйонів доларів на обстріл складу зі зламаною автотехнікою

Окупанти витратили майже 10 мільйонів доларів на обстріл складу зі зламаною автотехнікою

російська федерація нанесла удар по місцю зберігання виведеної з ладу автомобільної техніки у місті Одеса.

Закон про мобілізацію: які зміни ухвалив парламент

Закон про мобілізацію: які зміни ухвалив парламент

Закон про мобілізацію з новими правками, ухвалений парламентом та підписаний Президентом України, вступить в дію вже з 18 травня.

В Одесі затримали зрадника, який наводив ракети на прокуратуру, щоб помститися за судимість

В Одесі затримали зрадника, який наводив ракети на прокуратуру, щоб помститися за судимість

Служба безпеки затримала ще одного агента фсб, який готував нову серію ракетно-дронових ударів по Одесі.

DOT запрошує компанії до ринкових консультацій щодо постачання харчування для ЗСУ на друге півріччя

DOT запрошує компанії до ринкових консультацій щодо постачання харчування для ЗСУ на друге півріччя

Державний оператор тилу (DOT) розпочав ринкові консультації з потенційними постачальниками для забезпечення Збройних Сил України харчуванням на друге півріччя 2024 року.

Вранці ворог здійснив ракетний удар по Одесі, є постраждала

Вранці ворог здійснив ракетний удар по Одесі, є постраждала

Сьогодні, 24 квітня, о 7-й ранку російські загарбники завдали чергового ракетного удару по Одесі. Внаслідок атаки постраждала жінка.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Майстер, військовослужбовець

від 21000 до 23000 грн

Харків

Метрологічний центр військових еталонів ЗСУ

військова служба за контрактом

від 21000 до 123000 грн

Одеса, Одеська область

Охоронець

від 20000 до 50000 грн

Одеса

Військова частина А4055

терміново водій в ЗСУ

від 20100 до 123000 грн

Чортків, Тернопільська область

Водій до військової частини А2800

від 20000 до 40000 грн

Радісне, Одеська область

Оператор відділення наземних роботизованих комплексів

від 25000 до 65000 грн

Павлоград

Військова частина А4759