ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Якщо залишиться хоча б точка конфлікту з рф, це буде незавершена війна – Михайло Подоляк

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 9 Серпня 2022, 12:48

Європа зможе повернутися до мирного життя лише після вигнання військ російської федерації з території України.

Про це сказав радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк в інтерв’ю іспанській газеті El País.

Він зазначив, що сьогодні між Україною та російською федерацією не відбувається жодних переговорів щодо припинення війни, оскільки наразі неможливо знайти точки дотику.

«Для росії вкрай важливо закріпитися на нових захоплених територіях. Для України не є можливим вести переговори в таких умовах. Якщо вести переговори сьогодні, то росія захоче об’єднати окуповані території Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей, що означає, що апетити росії зростуть, і через деякий час у нас буде продовження війни», – пояснив Михайло Подоляк.

На переконання радника керівника Офісу Президента, за такого розвитку подій росія поводитиметься набагато агресивніше на Європейському континенті, створюючи повний хаос.

«Якщо Європа хоче відновлення довоєнної України, необхідно, щоб ми вигнали зі своєї території (окупаційні війська. – Ред.) у росію, і трансформувати політичну систему рф, яка наразі є агресивною. Тільки тоді Європа зможе повернутися до мирного життя», – переконаний Михайло Подоляк.

Радник керівника Офісу Президента зазначив, що однією з перших передумов для повернення до переговорного процесу є виведення російських військ за межі, які існували до повномасштабного вторгнення в Україну.

Водночас, за його словами, після тих злочинів, які окупанти скоїли на Київщині, півдні та сході нашої країни, умови змінилися.

«Спочатку – тактична поразка росії, потім – вихід за міжнародно визнані кордони України, тобто межі 1991 року. Якщо з росією залишиться хоча б точка конфлікту, це буде незавершена війна. Якщо росія не програє, вона продовжить провокувати Європу в таких анклавах, як Придністров’я, Грузія чи Північний Казахстан», – сказав Михайло Подоляк.

Радник керівника Офісу Президента зауважив, що країни Європи багато допомагають Україні, але водночас існує бюрократія та певний консерватизм, із якими доводилося стикатися, а також труднощі в питаннях постачання зброї.

«Якщо Європа хоче прискорити закінчення війни, треба розуміти її математику. Паритету в озброєннях поки що немає, тому що росія накопичила системи залпового вогню, артилерію. Що швидше ми зможемо вигнати росію з нашої території, то швидше можна говорити про закінчення війни. Якщо ми хочемо прискорити кінець війни та поразку росії, нам потрібна зброя; якщо ми хочемо звести до мінімуму втрати людей, нам потрібна важка зброя», – пояснив радник керівника Офісу Президента України.

Михайло Подоляк наголосив, що в цій війні Україна боротиметься до кінця, тому що це питання виживання нашої держави.

«Для Європи має бути лише одне правильне закінчення – максимальна допомога Україні, яка воює проти російської імперії. росія має програти, тільки тоді буде стабільний мир, спокійне життя, менше злочинних виступів нацистських і ультраправих груп, які фінансує у Європі росія», – резюмував він.

Джерело: Офіс Президента України

Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій кат. В

від 28000 до 36000 грн

Київ

Військова частина А3628

Командир відділення БпЛА

від 21000 до 121000 грн

Львів

125 ОБр СВ ЗСУ

Водій в ЗСУ

від 20100 до 120000 грн

Дніпро

Старобільський РТЦК та СП

Інспектор прикордонної служби, оператор БПЛА

від 20500 до 25000 грн

Херсон

Херсонський прикордонний загін

Медична сестра, фельдшер, військовослужбовець

від 50000 до 120000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша