ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

8 серпня — День військ зв’язку

Публікації Свята та річниці
Прочитаєте за: 4 хв. 8 Серпня 2022, 9:07

Сьогодні військові зв’язківці Збройних Сил України відзначають професійне свято. Торік АрміяInform писала, з якими результатами вони підійшли тоді до свого Дня. Що ж зроблено за рік? Та як військові зв’язківці несуть службу сьогодні? Про це у нашому матеріалі.

Масштабні навчання, зустрічі з представниками НАТО, розробки мобільних додатків

Майже рік тому у вересні військові зв’язківці Збройних Сил України відіграли важливу роль під час наймасштабнішого тоді в Україні стратегічного командно-штабного навчання «Об’єднані зусилля – 2021». Підрозділи здобули новий досвід та значно посилили власні спроможності.

Стратегічне командно-штабне навчання «Об’єднані зусилля – 2021» — це навчання оборонного характеру, спрямоване на захист України, підвищення її оборонних спроможностей та взаємосумісності зі збройними силами держав-партнерів.

І тоді ж восени, у жовтні, у рамках плану заходів міжнародного співробітництва Міністерства оборони та Збройних Сил України Військовий коледж сержантського складу Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут (ВІТІ) відвідала делегація представників ЗС Королівства Данія. Під час зустрічі сторони обговорили напрями подальшого співробітництва в питаннях гуманітарного та міжнародного права, гендерної політики. Було обговорене питання надання допомоги в підготовці інструкторів, які проводять підготовку на курсах лідерства середнього рівня.

Того ж місяця у Києві на Михайлівській площі в рамках відзначення Дня захисників і захисниць України відбулась спеціалізована виставка «Цифрове майбутнє армії». На ній продемонстрували оборонно-промисловий потенціал держави (підприємств усіх форм власності), показали інноваційні технології, що можуть бути використані для розвитку спроможностей військ у найближчій перспективі.

А листопад минулого року був ознаменований тим, що курсант ВІТІ старший солдат Олександр Літвін з факультету інформаційних технологій став розробником мобільного додатка радіостанції Армія FM.

У листопаді також відбулась І Міжнародна науково-технічна конференція «Системи і технології зв’язку, інформатизації та кібербезпеки: актуальні питання і тенденції розвитку». Під час дводенного заходу обговорили питання забезпечення кібербезпеки та кіберзахисту, формування фахових компетентностей майбутніх офіцерів сектору безпеки та оборони України.

Надсучасний кіберполігон та стандарти НАТО

А вже в грудні з нагоди Дня ЗСУ у Харкові Президент України вручив Бойові прапори Окремій бригаді зв’язку ЗС України, Головному інформаційному телекомунікаційному вузлу, 31-му окремому полку зв’язку та радіотехнічного забезпечення повітряних сил ЗСУ зі стрічкою з почесним найменуванням «імені гетьмана Михайла Дорошенка», 57-му окремому полку зв’язку та радіотехнічного забезпечення Повітряних Сил ЗСУ.

Тоді ж у грудні стало відомо, що в ЗСУ функціонуватиме надсучасний кіберполігон VITI security. Цей навчально-тренувальний комплекс кібербезпеки розгорнули на кафедрі кібербезпеки Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут. Комплекс призначений для виявлення, реагування, протидії та запобігання кіберзагрозам, аналізу та розслідування кіберінцидентів, підвищення якості освітнього процесу.

Також наприкінці 2021 року у ВІТІ відбулась централізована підготовка штабу Окремої бригади зв’язку ЗС України. Захід був спрямований на подальшу імплементацію програм підготовки у Програму підготовки вивчення процедур нарощування й ухвалення військових рішень за стандартами НАТО MDMP у S-структурі штабів військових частин зв’язку.

У січні вже цього року згідно з планом роботи Програми НАТО у рамках проєкту «Обмін знаннями» Трастового фонду НАТО С4 179-й об’єднаний навчально-тренувальний центр відвідала група міжнародних експертів. Мета візиту передбачала проведення оцінювання наявних можливостей С4 та навчальних програм для персоналу морських комунікацій і інформаційних систем. Гості ознайомились із переліком спеціальностей та особливостями організації підготовки зв’язківців за напрямками.

Нові герої-звязківці

Від 24 лютого військові зв’язківці разом з армійцями інших спеціальностей мужньо боронять нашу землю від російських загарбників.

Також маємо зазначити, що після початку широкомасштабного вторгнення військове керівництво країни розпочали новий етап роботи в надважливій сфері: зв’язок, автоматизація управління та забезпечення ситуаційної обізнаності з урахуванням практичного досвіду війни. Наприкінці 2021 року Міноборони розблокувало низку системних проєктів у цій сфері, які мають забезпечити нашим воїнам перевагу на полі бою.

…Але головними у військах зв’язку завжди були, є і залишаються люди. Кожен зв’язківець вже є героєм, адже, незважаючи на труднощі, продовжує виконувати надскладні бойові завдання. І про це тепер знають не тільки в Україні.

Зв’язківець окремої механізованої бригади «Холодний Яр» Анна Архіпова стала прототипом для фігурки в конструкторі LEGO. Нова колекція присвячена українським героям – хлопцям та дівчатам, які захищають Україну від російських окупантів.

Фото з Facebook-сторінки Командування Військ зв’язку та кібербезпеки Збройних Сил України

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На березі річки затримали волинян, які намагалися переправити ухилянтів до Польщі на човні

На березі річки затримали волинян, які намагалися переправити ухилянтів до Польщі на човні

Оперативники Волинського прикордонного загону у взаємодії з польськими колегами викрили протиправну діяльність з незаконного переправлення осіб через кордон.

У Міноборони прокоментували можливість вручення повісток за кордоном

У Міноборони прокоментували можливість вручення повісток за кордоном

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін прокоментував можливість вручення представниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки повісток українським військовозобов’язаним чоловікам за кордоном.

росіяни вдарили КАБом по Сумах

росіяни вдарили КАБом по Сумах

Вдень 25 квітня ворог застосував керовану авіаційну бомбу, вдаривши по інфраструктурі міста Суми.

У застосунку Signal запущено інформативний чат-бот для військовослужбовців та членів їхніх родин

У застосунку Signal запущено інформативний чат-бот для військовослужбовців та членів їхніх родин

Запущено інформативний чат-бот у застосунку Signal для військовослужбовців та членів їхніх родин за номером +380631087206. Застосунок наразі працює в тестовому режимі.

У МОУ спрогнозували строки запуску електронного кабінету військовозобов’язаного

У МОУ спрогнозували строки запуску електронного кабінету військовозобов’язаного

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін припускає, що електронний кабінет військовозобов’язаного зможе вже запрацювати в червні 2024 року.

Двоє людей було поранено внаслідок обстрілу Нікополя

Двоє людей було поранено внаслідок обстрілу Нікополя

74-річна місцева жителька перебуває у важкому стані, у неї осколкові поранення та травматичний шок.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Гранатометник

від 20100 до 120000 грн

Київ

Розвідувальний батальйон 5 Окремої Штурмової Київської бригади

Лаборант киснедобувної станції

від 20000 до 25000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Військовослужбовець в ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Суми

Старобільський РТЦК та СП

Діловод, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Білгород-Дністровський

808 ОПП

Майстер БПЛА

від 20000 до 125000 грн

Богодухів

209 батальйон Сил ТрО

Офіцер групи психологічного супроводу та відновлення

від 25000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО