ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

За лічені години ми розбили ворожу колону за допомогою лише РПГ та NLAW

Life story
Прочитаєте за: 3 хв. 7 Серпня 2022, 11:37

Військовослужбовець на псевдо «Афонич» уже близько року проходить службу в одній із механізованих бригад ЗСУ. Розповідає, що мотивом приєднатися до лав української армії для нього стало очікування вторгнення з боку російської федерації.

— Спостерігаючи за накопиченням орківського війська та його маневрами неподалік українського кордону, почав замислюватися, що рано чи пізно росія розв’яже повномасштабну війну проти України. Тож рік тому я покинув роботу в нафтопромисловій галузі та призвався до Збройних Сил України. Очікувати ворога краще напоготові, — ділиться думками військовослужбовець.

Прогнози чоловіка збулися — 24 лютого орківську навалу він разом із побратимами зустрів на Сумщині в місті Охтирка. «Афонич» не приховує — опинитися перед ордою, яка йшла нищити все на своєму шляху, було страшно. Але за його спиною, десь у підвалі, ховаючись від ворожих снарядів, була молода вагітна дружина. І це надавало сміливості — він мусив захистити її разом із майбутньою донечкою.

— Колона російської техніки, яка везла провіант та пальне під прикриттям БМП, зайшла до міста однією з головних вулиць. Зав’язався бій, але закінчилося все досить швидко — в лічені години ми розбили ворога за допомогою лише РПГ радянського зразка та NLAW. Орки не встигли навіть зреагувати. В одного чи то якута, чи то бурята була спроба поцілити в нас гранатою, але він не встиг, — пригадує події того дня армієць.

А потім були бої за Харків…

— Тут уже все було значно жорсткіше. Ми стояли поблизу кільцевої на виїзді до селища Циркуни. По наших позиціях працювали танки, які наводилися за допомогою безпілотників. Нас поливала вогнем артилерія: «Гради» та «Урагани», так звані запальнички — снаряди на кшталт фосфорних. Але, нарешті, ми змогли відкинути їх, аби вони припинили бити по місту.

Військового вразив той факт, що з плином часу дії ворожих підрозділів ставали дедалі менш професійними. Ситуація стала зрозумілою, коли вперше вдалося взяти в полон представників так званої другої армії світу. «Афонич» розповідає, що ними виявилися наші колишні співгромадяни — жителі фейкових недореспублік на сході країни.

— На запитання навіщо вони тут, ці виродки мали одну спільну на всіх відповідь — нас примусили росіяни. Але з огляду на те, як зухвало вони поводилися, ми зробили висновки, що вони навіть гірше за орків — вони на додаток до всіх негативних якостей ще й зрадники!

За понад п’ять місяців повномасштабної війни військовий уже припинив рахувати вбитих ним ворогів. Розповідає, що за кілька днів до 24 лютого він щойно повернувся з навчального центру ЗСУ.

— Там нас навчили поводження зі зброєю, а на фронті маємо можливість удосконалити ці вміння. «Дякую» оркам — тепер я чудово володію всіма видами стрілецької зброї та гранатометами, зокрема західних зразків. Тому маю на рахунку не один десяток московитів, яких власноруч зробив «хорошими» та продовжу їх «виховувати», аж поки останній ворог не покине нашу землю своїми ногами або у пакеті АТБ, — усміхається армієць.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Поранені українські військові прибули до Берліну на протезування

Поранені українські військові прибули до Берліну на протезування

13 поранених військовослужбовців прибули до Берліна на інноваційне протезування. Їх зустрів мер міста Кай Вегнер.

Через російську атаку на Дніпровщину загинуло восьмеро людей

Через російську атаку на Дніпровщину загинуло восьмеро людей

Сьогодні, 19 квітня, Президент України Володимир Зеленський у Дніпрі оглянув п’ятиповерховий будинок, пошкоджений унаслідок нічного масованого ракетного обстрілу. Про восьмеро загиблих осіб главі держави доповів начальник ОВА Сергій Лисак під час безпекової наради.

«Збиття Ту-22М3 — це переломний момент» — Ілля Євлаш

«Збиття Ту-22М3 — це переломний момент» — Ілля Євлаш

Знищення російського стратегічного літака Ту-22М3 стало переломним моментом у війні росії проти України.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стаpший стpілець-опеpатоp, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Інструктор-викладач у 66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ, Київська область

.Net engineer

від 55000 до 130000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша

Водій-заправник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Оператор БПЛА 14 ОМБр ім. князя Романа Великого

від 50000 до 121000 грн

Володимир, Волинська область

Стрілець

від 20100 до 120000 грн

Дніпро

108 ОБр Сил ТрО