ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Антиваксери переключилися на українське зерно

Прочитаєте за: 2 хв. 2 Серпня 2022, 17:30
Ілюстративне фото

Що спільного між антиваксами і фейками про західні санкції? За даними Інституту дослідження мережевого зараження (NCRI), конспірологи в Твіттері масово переключилися з теми вакцинації від COVID-19 на дезінформацію про глобальну продовольчу кризу, звинувачуючи в ній західні санкції проти росії.

Як повідомляє «Гардіан», NCRI (Network Contagion Research Institute), який відстежує дезінформацію та маніпуляції в соціальних мережах, опублікував результати нового дослідження. Згідно з отриманими даними, «облікові записи» в соцмережі Твіттер, що раніше пропагували теорію змови проти вакцин і підтримували відомий QAnon, почали поширювати російські наративи про відповідальність Заходу.

Популяризацією фейків про продовольчу кризу займаються ті самі інфлюенсери і конспірологічні спільноти, які раніше «розкривали» світові змови навколо вакцинації.

Дослідники NCRI спільно з Центром Rutgers Miller проаналізували тисячі відкритих джерел і з’ясували, що цілі мережі ботів «розганяють» меседжі, якими намагаються підмінити причини можливої продовольчої кризи – замість наслідків російського вторгнення в Україну пропонується версія спроби «світового уряду» встановити такий собі «новий світовий порядок». Згідно із цією конспірологічною теорією, відповідальність за припинення експорту пшениці, ячменю і кукурудзи з України лежить на західних країнах. Ці твердження повністю збігаються із заявами російського уряду, який останніми тижнями звинувачує західні санкції в уповільненні експорту зерна.

Це не означає, що всі конспірологи працюють на росії, але москва з радістю користується подібними спільнотами, які тільки й чекають інформаційного приводу посіяти недовіру до політичних систем держав та міжнародних інституцій. Насправді це не жарти: внаслідок діяльності тих самих суб’єктів дезінформації в інтернеті від початку пандемії їхня аудиторія істотно мобілізувалася в реальному світі, аж до проявів екстремізму.

Довідково

Україна і росія – два з найбільших у світі експортери зерна. Президент України від початку блокування окупантом чорноморських портів попереджав про загрозу голоду для мільйонів людей. Агентство «Ройтерс» повідомляло, що минулого року понад 70% імпорту складала українська і російська пшениця в таких країнах, як Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія, Еритрея, Єгипет, Ліван, Мадагаскар, Монголія, Пакистан, Сомалі, Туреччина.

23 липня росія підписала угоду з Україною про дозвіл на експорт зерна. А через кілька годин завдала ракетного удару по життєво важливому порту Одеси. Попри атаку, 29 липня Президент України Володимир Зеленський заявив, що країна готова до відправлення суден із зерном.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-механік танка, танкіст

від 25000 до 125000 грн

Київ

Азов, 12-та бригада спеціального призначення НГУ

Водій, військовослужбовець

від 21000 до 120000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Заступник командира стрілецької роти 155 об ТрО

від 25000 до 55000 грн

Степанівка, Сумська область

Сапер, Військова частина А7290

від 20000 до 120000 грн

Лозова

Військова частина А7290

Майстер БПЛА, військовослужбовець

від 20000 до 20000 грн

Лозова

Військова частина А7290

Бухгалтер

від 15500 до 22000 грн

Київ

Київський обласний військовий комісаріат