ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На які виплати може розраховувати військовий під час лікування чи реабілітації?

Актуальна тема Соціальний захист
Прочитаєте за: 2 хв. 30 Липня 2022, 20:39

Поранені під час війни військовослужбовці потребують особливої уваги держави та суспільства. І фінасової, і психологічної. Держава гарантує нашим пораненим воїнам безкоштовне лікування за сучасними стандартами та реабілітацію у вітчизняних спеціалізованих центрах або, за потреби,  закордоном. А на які кошти можуть розраховувати військові під час лікування після поранення та реабілітації?

У відповідь на запит Інформаційного агентства АрміяInform у Департаменті соціального забезпечення МО України нам повідомили, що виплата грошового забезпечення військовослужбовцям за час їхнього лікування  здійснюється відповідно до розділу І Порядку виплати грошового забезпечення військовослужбовцям ЗСУ, затвердженого наказом Міністра оборони України від 07.06.2018 № 260.

Виплата грошового забезпечення за останніми займаними посадами здійснюється за період звільнення від виконання службових обов’язків у зв’язку з хворобою та перебуванням на лікуванні в лікарняних закладах та у відпустці для лікування у зв’язку з хворобою (відпустці за станом здоров’я), але не більше ніж чотири місяці з дня вибуття з військової частини (крім випадків, передбачених чинним законодавством України, більш тривалих строків перебування на лікуванні).

За інформацією Департаменту, грошове забезпечення після чотирьох місяців безперервного перебування на лікуванні в лікарняних закладах виплачується на підставі висновку лікарняного закладу (військово-лікарської комісії) та рішення командира військової частини про продовження перебування в лікарняних закладах.

Насамкінець про рішення Кабінету Міністрів України та Міністра оборони України, якими визначено, що в період дії воєнного стану, військовослужбовцям, які дістали поранення (контузії, травми, каліцтва), пов’язані із захистом Батьківщини, здійснюється виплата додаткової винагороди в розмірі 100 000 грн за весь час безперервного перебування на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров’я (зокрема, закордонних), за час переміщення з одного лікарняного закладу охорони здоров’я до іншого та перебування у відпустці у зв’язку з хворобою після тяжкого поранення за висновком військово-лікарської комісії (Постанова КМУ № 168, рішення Міністра оборони України від 25.03.2022 № 248/1298 та від 23.06.2022 №912/з/29 від 23.06.2022).

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
На фронті — 104 бойові зіткнення, на Авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

На фронті — 104 бойові зіткнення, на Авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

Протягом минулої доби відбулося 104 бойові зіткнення. Загалом ворог завдав 13 ракетних та 56 авіаційних ударів, здійснив 105 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

«Напиши, щоб долучалися люди. Що наші сили не вічні. Щоб поважали військових»: репортаж АрміяInform зі стабпункту на фронті

«Напиши, щоб долучалися люди. Що наші сили не вічні. Щоб поважали військових»: репортаж АрміяInform зі стабпункту на фронті

Рік тому під час відпрацювання на навчаннях зв’язки «кейсевак — медевак — стабілізаційний пункт» у новій бригаді ми з побратимом прагнули показати, як це відбувалося на нашому досвіді.

Додаткові 70 тисяч для військових. Хто та коли зможе отримати нову виплату

Додаткові 70 тисяч для військових. Хто та коли зможе отримати нову виплату

Кабінет Міністрів затвердив додаткову фінансову винагороду військовим у розмірі 70 тисяч гривень. Ця виплата може застосовуватися вже з цього місяця.

Україна задає тон у війні дронів: експерт розповів АрміяInform про сильні та слабкі сторони

Україна задає тон у війні дронів: експерт розповів АрміяInform про сильні та слабкі сторони

Українські дрони мають перевагу над ворожими, зокрема, завдяки новаторським технологічним рішенням.

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш висловив сподівання, що Україна таки отримає від партнерів крилаті ракети Taurus.

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор РЕБ в 126 ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область

Командир відділення РХБР, ВОС 187. РЕБ. Війська РЕБ.

від 19000 до 120000 грн

Коломия, Івано-Франківська область

C Engineer

від 55000 до 130000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша

Помічник військового коменданта, військовослужбовець

Запоріжжя

Комендатура військових сполучень Запоріжжя

Стpілець, помічник гpанатометника, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Стрілець, помічник гранатометника

від 21000 до 125000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО