ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На півдні України ворог зазнав втрат і обстрілює звільнені міста – ОК «Південь»

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 29 Липня 2022, 1:55
Ілюстративне фото

Поточна оперативна обстановка на півдні країни складна, але її розвиток під контролем сил оборони, повідомляє оперативне командування «Південь» у зведенні з підсумками 28 липня.

Ворог продовжує ведення бойових дій по зайнятих рубежах оборони. Скований нашими діями не має можливості для створення нових ударних угруповань. Триває контрбатарейна боротьба.

Протягом ночі противник завдав одного авіаційного та два ракетних удари

Парою ударних гелікоптерів Ка-52 намагався атакувати відбиту в нього Андріївку. Без наших втрат.

Серед ночі реактивною системою залпового вогню «Град» обстріляно околиці Малої Костромки. Без втрат.

Перед світанком 12 зенітних ракет С-300 було випущено по Миколаєву з напрямку Голої Пристані. Наслідками влучань є практично вщент зруйновані будівлі двох шкіл, уражений яхт-клуб, склади агропромислового підприємства, господарські споруди. Поранено одну людину.

Майже в той самий час з моря було здійснено пуски крилатих ракет типу «Калібр», якими атаковано північ країни.

Ранком по селищу Шестірня Бериславського району Херсонщини ворог вдарив п’ятнадцятьма снарядами «Ураганів». Пошкоджено чотири приватні будинки. Пожежу ліквідовано. Загинув один, поранено два цивільних мешканці.

Протягом бойового дня ворог авіацією випробовував міцність наших позицій 9 разів, у тому числі в районі звільненого Потьомкіного та Ольгіного. Наших втрат нема.

Опівдні, імовірно двома «Іскандерами», атаковано Кропивницький. Ракети влучили в ангари авіапідприємства. 5 людей загинуло. 26 поранених доставлено до медичних закладів.

Шляхом завдання двох вогневих ударів по скупченню ворога в районі Брускінського нашими силами зупинено висування ворожої ротної тактичної групи для проведення контратаки в напрямку Білогірки.

Миколаїв надвечір атаковано чотирма реактивними снарядами із системи залпового вогню «Смерч». Влучено в елеватор і турбазу. Попередньо — без людських втрат, але суттєво пошкоджено навколишні будівлі.

Удари по ворогу на Півдні

Наша авіація завдала 7 ударів по ворогу, із них по опорних пунктах — 4, по зосередженню ворожої сили та техніки — 3.

Виконуючи вогневі завдання, наші ракетно-артилерійські підрозділи відмінусували у ворога 36 рашистів, 3 танки, 3 гаубиці «Мста-Б», радіолокаційну станцію «Зоопарк-1», 4 одиниці броньованої та 7 — автомобільної техніки. Також в Генічеському, Херсонському, Каховському та Бериславському районах знищено 4 склади боєприпасів.

Угруповання ворожих сил на морі

У Чорному морі корабельне угруповання ворожих сил вчергове переформатовано. Наразі там чатують 2 надводні ракетоносії та 3 великі десантні кораблі. Зберігається ракетна загроза на високому рівні, в еквіваленті 16 ракет.

Мінна загроза

Водночас у морі залишається й мінна загроза.

У районі гирла Бистрого річки Дунай мале гідрографічне судно внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої зазнало пробоїни в носовій частині нижче ватерлінії. Силами екіпажу проведено заходи боротьби за живучість надводного судна. Здійснюються ремонтні роботи, людських втрат немає.

Нехтуючи забороною, попереджувальними інформаційними знаками, у районі Коблевого двоє чоловіків загинули під час купання, підірвавшись на морській міні, що дрейфувала в прибережній зоні після шторму.

Дослухайтеся до застережень сил оборони, будьте пильними та уважними, не наражайте себе на небезпеку в зонах заборонених для відвідування. Зокрема ділянки узбережжя наразі особливо небезпечні. За алгоритмами повітряної тривоги дійте оперативно і зосереджено. Отриману інформацію сприймайте критично, перевіряйте її достовірність через офіційні джерела.

Будьмо міцними і ми обов’язково переможемо!

Читайте нас в Telegram
США закуплять українську зброю

США закуплять українську зброю

Військова допомога з боку США передбачає передачу Україні не лише американської зброї, а й замовлення на підприємствах українського військово-промислового комплексу.

Вдарили по пасажирському поїзду: подробиці ракетної атаки по Балаклії

Вдарили по пасажирському поїзду: подробиці ракетної атаки по Балаклії

Окупанти атакували ракетою залізничний вокзал як раз в той момент, коли біля нього знаходилися пасажирські вагони електропоїзда «Харків-Ізюм».

ОСУВ «Хортиця» спростувало інформацію про захоплення росіянами заводу у Красногорівці

ОСУВ «Хортиця» спростувало інформацію про захоплення росіянами заводу у Красногорівці

Оперативно-стратегічне угруповання військ «Хортиця» спростувало інформацію щодо захоплення російськими окупантами вогнетривкого заводу в селі Красногорівка Донецької області.

Зросла кількість загиблих та поранених внаслідок обстрілу Удачного на Донеччині

Зросла кількість загиблих та поранених внаслідок обстрілу Удачного на Донеччині

Станом 18:00 25 квітня 3 людини загинуло і 4 було поранено.

Володимир Зеленський провів Ставку: обговорювалося прикриття життєво необхідних для країни об’єктів

Володимир Зеленський провів Ставку: обговорювалося прикриття життєво необхідних для країни об’єктів

Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, на якому обговорювалося питання щодо прикриття життєво необхідних для країни об’єктів.

Президент: Ми мали отримати допомогу якомога швидше, інакше нас відсунуть

Президент: Ми мали отримати допомогу якомога швидше, інакше нас відсунуть

В інтерв’ю Fox News Володимир Зеленський розповів чи була Україна близька до поразки через затягування американської допомоги і як варто будувати стійку та тривалу безпеку в Європі.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець

від 20000 до 120000 грн

Львів

216 окремий батальйон 125 ОБр Сил ТрО

Інспектор прикордонного контролю

від 21000 до 24000 грн

Мукачево

Мукачівський прикордонний загін

Стрілець

від 21000 до 130000 грн

Дрогобич

Військова частина А7079

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Павлоград

Старобільський РТЦК та СП

Оператор комплексу радіоелектронної боротьби

від 21000 до 50000 грн

Одеса

Військова частина А2238

Радіоінженер

від 22000 до 50000 грн

Київ

412 ОББпС 101 ОБрО ГШ ЗСУ