ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Україна очікує на жорсткіші санкції проти росії – Глава держави

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 28 Липня 2022, 21:43

Президент Володимир Зеленський наголошує, що санкції проти Росії є важливим елементом допомоги Україні в боротьбі з повномасштабною російською агресією, але потрібні ще жорсткіші кроки, і над відповідними пропозиціями працює, зокрема, Міжнародна робоча група Єрмака-Макфола.

Про це заявив Глава Української держави під час спілкування з представниками ЗМІ після переговорів з Президентом Литви Гітанасом Наусєдою.

«Санкції є великою допомогою з боку всіх європейських країн, які все-таки пішли тим шляхом, коли вони не балансують між Україною та росією, а повністю визнали агресію рф і започаткували шлях санкційного тиску. І він справді дуже допомагає. Навіть якщо росія всюди в медіа каже, що в них немає проблем через санкції, – це неправда», – зазначив Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання журналіста.

За його словами, санкції щодо рф діють, але повільніше, ніж хотілося б Україні.

«Є деякі моменти, коли той чи інший бізнес окремих країн світу через свої економічні інтереси не хоче втрачати зв’язків з рф знаходить шляхи для обходу санкцій», – зауважив Президент України.

Володимир Зеленський також зробив акцент на важливості того, щоб при запровадженні санкційних пакетів всі держави – члени ЄС дотримувалися єдиної позиції.

«Так, ми бачимо послаблення в останньому санкційному пакеті. Ми хочемо посилення. Але не все одразу. Головне, що країни знайшли консенсус, що більша частина держав змогла знайти порозуміння з тією меншістю країн у Європі, які не хотіли застосовувати санкційний пакет або не хотіли мати такий жорсткий пакет», – сказав він.

Глава держави наголосив, що Україна очікує на жорсткіші санкції проти росії. Це стосується й відключення всієї банківської системи російської федерації від SWIFT, і більш рішучих кроків щодо енергетики, яку росія використовує як інструмент для шантажу. Також триває розробка пропозицій щодо санкцій проти осіб з оточення Президента рф.

«Цим займається Міжнародна група Єрмака-Макфола. Ми це передаємо по лінії МЗС нашим партнерам, усім країнам. Ми постійно над цим працюємо. Пропонується багато різних санкцій, а також – аналіз тих санкцій, які діють або не діють. Також там є деталі того, як, через кого конкретно росія хоче обходити або обходить ті чи інші санкції», – розповів Володимир Зеленський.

Зі свого боку Президент Литви Гітанас Наусєда зазначив, що потужна санкційна політика – це той інструмент, який може зробити війну росії проти України коротшою, а її наслідки для нашої країни – меншими.

«Є багато можливостей посилити санкції. Інколи не вистачає сміливості відключити від системи SWIFT усі російські банки. Потрібні рішення, які зможуть зменшити енергетичну залежність Європи», – сказав він.

Джерело: Офіс Президента України 

Читайте нас у Facebook
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Командир відділення

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

Запорізький Центральний ОРТЦК та СП

Токар-фрезерувальник

від 20000 до 50000 грн

Черкаси, Черкаська область

Бойовий медик взводу

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Солдат

від 21000 до 121000 грн

Миколаїв

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Офіцер групи сил підтримки

від 25000 до 50000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Навідник мінометного розрахунку

від 25000 до 125000 грн

Одеса

35 ОБрМП ім. контр-адмірала Михайла Остроградського