ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На Полтавщині провели в останню путь 14 українських захисників

Регіони
Прочитаєте за: 2 хв. 20 Липня 2022, 18:41

Сьогодні на площі біля Свято-Успенського кафедрального собору  мешканці міста, близькі, рідні та бойові побратими прощалися з 13 українськими воїнами, які загинули в боротьбі з російськими загарбниками.

Панахиду провели архієпископ Харківський і Полтавський Високопреосвященний Афанасій та архієпископ Полтавський і Кременчуцький владика Федір.

35-річний солдат Максим Остяк загинув 5 липня під час вогневого зіткнення з противником на Харківщині.

25-річний старший солдат Владислав Гречихін загинув 12 липня внаслідок артобстрілу неподалік Сіверська Донецької області. Воїн-десантник проходив службу на посаді санітара.

26-річний солдат Тимофій Закаблук, 49-річний командир відділення сержант Анатолій Маліченко, стрілець-санітар молодший сержант Олександр Ластовін, 49-річний механік-водій солдат Павло Іващенко, 44-річний водій старший солдат Ярослав Луговський та 50-річний командир відділення сержант Едуард Цвітченко загинули 13 липня під час артилерійських обстрілів на Бахмутському напрямку. Також того дня неподалік Мар’їнки, що на Донеччині, загинув 44-річний командир бойової машини сержант Анатолій Кір’ян.

49-річний командир зенітно-ракетного взводу капітан Ігор Лєщін та 38-річний снайпер Андрій Буданцев дістали травми, несумісні з життям, під час чергового вогневого нальоту противника по наших позиціях. Це сталося 14 липня неподалік Сіверська Донецької області.

36-річний солдат Іван Лисенко загинув 14 липня під час ракетного удару по Дніпру.

45-річний кулеметник солдат Микола Ломов загинув 17 липня під час мінометного та артилерійського обстрілу українських позицій на Бахмутському напрямку.

− З великим сумом Полтавщина проводжає своїх синів в останню путь. Це велика втрата не лише для рідних і близьких українських захисників, а й для усієї України. Ці воїни стали на захист нашої держави і заради перемоги віддали своє життя. Ми не маємо права передати цю війну наступному поколінню українців. Ми маємо вистояти і перемогти, − наголосив у своїй промові священнослужитель.

Поховали воїнів з усіма військовим почестями на новій Алеї Героїв поруч з Полтавою.

Також цього дня на Полтавщині віддали останню шану 31-річному гранатометнику солдату Артему Корсуну, який дістав травми, несумісні з життя, під час артобстрілу. Це сталося неподалік населеного пункту Покровське, що на Донеччині. Поховали українського захисника в рідному селі.

Фото автора.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Війська рф вдарили по Донеччині понад 2000 разів та вбили чотирьох жителів

Війська рф вдарили по Донеччині понад 2000 разів та вбили чотирьох жителів

За минулу добу російські війська завдали по Донецькій області 2160 ударів. Армія рф застосувала авіацію, зенітні ракетні комплекси, артилерію.

Очільник Дніпропетровщини повідомив про врятоване життя дитини після російського удару

Очільник Дніпропетровщини повідомив про врятоване життя дитини після російського удару

Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак уточнив інформацію щодо кількості загиблих внаслідок російського ракетного удару.

За катування жителів Іванівки на Чернігівщині засуджено військових рф

За катування жителів Іванівки на Чернігівщині засуджено військових рф

До 12 років позбавлення волі засуджено військовослужбовців армії російської федерації за жорстоке поводження з цивільними в селі Іванівка Чернігівської області.

У МОУ розповіли про гарантії, які надають рекрутингові центри

У МОУ розповіли про гарантії, які надають рекрутингові центри

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів, які є гарантії, що людина потрапить служити саме в ту частину, яку для себе обрала в рекрутинговому центрі.

Більше засобів захисту та боєприпасів вже на шляху до України — Генсек НАТО

Більше засобів захисту та боєприпасів вже на шляху до України — Генсек НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг оголосив, що більше оборонного обладнання та боєприпасів для України вже в дорозі.

Українських зброярів відзначили нагородами, одного — посмертно

Українських зброярів відзначили нагородами, одного — посмертно

17 працівників підприємств, які входять до Акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість», нагороджено за сумлінну працю задля зміцнення обороноздатності держави.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Командир взводу, офіцер

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Кухар-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Київ

Косівський РТЦК та СП

Водій-зв’язківець (ДШВ)

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Кулеметник

від 21000 до 120000 грн

Кривий Ріг

Військова частина А4476

Автомеханік

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

233 окремий батальйон 128 ОБр Сил ТрО

Водій-електрик у військову частину А4935

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область