ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Відбулося чергове засідання Міжнародної експертної групи щодо санкцій проти росії

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 14 Липня 2022, 13:20

Відбулося чергове засідання Міжнародної експертної групи щодо санкцій проти Росії під головуванням керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака та екс-радника Президента США з питань національної безпеки, Посла Майкла Макфола. Захід провели у форматі відеоконференції.

Андрій Єрмак зауважив, що експерти групи підготували чотири масштабні документи та низку заяв, а також активно інформували широкий загал щодо необхідності санкцій проти Росії.

«Ці зусилля дуже високо оцінені Президентом України Володимиром Зеленським, українським урядом і, що найважливіше, всім українським народом. Їх також помітили наші союзники. Документи нашої групи передані лідерам багатьох держав – Сполучених Штатів Америки, Великої Британії, Європейського Союзу», – сказав керівник Офісу Глави держави.

За його словами, минулого тижня двоє американських сенаторів під час зустрічі з Президентом України згадали про роботу Міжнародної експертної групи.

«Вони зазначили, що сама ідея визнання Росії державою – спонсором тероризму випливає з Плану дій, наданого нашою групою», – зауважив Андрій Єрмак.

Керівник Офісу Президента наголосив, що на сьогодні вдалося виконати понад 50% кроків плану заходів групи.

Як зауважив Андрій Єрмак, Міжнародна експертна група стала ключовим майданчиком для формування санкцій проти країни-агресора, а на продукти її роботи посилаються майже всі світові лідери.

«Тепер ми бачимо, як координатори санкцій країн ЄС розробляють сьомий пакет на основі матеріалів нашої групи. Ми бачимо відображення наших ідей у санкціях Великої Британії, США та інших держав санкційної коаліції. Загалом група здійснила дуже важливий вплив. І хотів би, щоб ми підтримали цей успіх», – сказав він.

Керівник Офісу Президента зазначив, що Росія продовжує війну проти нашої держави, тому дуже важливо розширити санкційний пакет проти країни-агресора.

«Подальші енергетичні, фінансові санкції, розширення індивідуальних санкцій. Ми кажемо світові: немає часу втомлюватися від санкцій, а отже, й нам самим слід продовжувати роботу», – сказав він.

Учасники засідання погодилися з важливістю посилення санкцій проти Росії, зокрема визнання агресора державою – спонсором тероризму, розширення персональних санкцій, подальших секторальних санкцій у фінансовій та енергетичній сферах, ширших торговельних і технологічних обмежень. Країна-агресор має зазнати якомога більших збитків, наголосили експерти.

Вони також запропонували проаналізувати вплив санкцій на окремі сектори економіки Росії, щоб напрацювати рекомендації щодо посилення їхньої ефективності.

Стосовно додаткових форматів роботи групи Андрій Єрмак запропонував проводити регулярні брифи в режимі відеоконференцій з колегами з інших країн, які безпосередньо працюють над санкційною політикою. До них зможуть долучатися представники Міжнародної експертної групи, українського парламенту та парламентів країн-партнерів, Європейської комісії, Державного департаменту США та інших структур, що беруть участь у роботі над санкціями.

Андрій Єрмак подякував учасникам Міжнародної експертної групи за їхню важливу роботу й закликав вносити нові пропозиції та продукувати ідеї задля досягнення результату.

«Продовжуйте генерувати ідеї та переконувати. Наша робота змінює правила гри. І вона є безцінною, вона зберігає життя українців і наближає нашу перемогу», – зазначив керівник Офісу Президента.

Джерело: Офіс Президента України

Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор БПЛА, військовослужбовець

від 20000 до 100000 грн

Дніпро

Інженерний батальйон Сил ТрО ОК Схід в/ч А4806

Бойовий медик роти охорони

від 20100 до 120100 грн

Чугуїв, Харківська область

Діловод

від 25000 до 130000 грн

Запоріжжя

75 батальйон 102 бригада

Військова служба

від 50100 до 130100 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Розвідник

від 20100 до 120000 грн

Дніпро

108 ОБр Сил ТрО

Інспектор прикордонної служби

від 21000 до 25000 грн

Подільськ

Державна прикордонна служба України