ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

HIMARS нищать бази рф: ЗСУ креативно попередили про контрнаступ на Півдні

Blogger pool Думка експерта
Прочитаєте за: 2 хв. 10 Липня 2022, 15:26

ЗСУ за допомогою HIMARS спалили тилові бази ворога на Півдні:  це чіткий сигнал росіянам, що Україна готова до контрнаступу, і втримати Херсон та частину Запорізької області окупантам буде вкрай важко.

Наразі окупанти активно готуються до оборони Херсона: близько 40 російських танків перекинули в регіон із Запорізького напрямку. Крім того, з Кримського півострова перемістили 17 вагонів із боєприпасами.

Ці 17 вагонів були помічені на станції Каланчак. Рух боєкомплектів зафіксовано й на Півночі: до 100 вагонів передислоковано з території Білорусі.

Власне, це свідчить про те, що в російських окупантів є певні проблеми з логістикою постачання військ, зосереджених на території Херсонської області. За оцінками американських аналітиків, рф зазнає великих труднощів щодо утримання своїх позицій на Херсонщині — не вистачає особового складу і, головне, військової техніки.

Варто зазначити, що ландшафт Херсонської області — переважно рівнинний. Це унеможливлює швидке просування ЗСУ, враховуючи той факт, що в повітрі є певна перевага в окупаційних сил. А втім, просування українських захисників вглиб окупованими територіями Запорізької і Херсонської областей за останні тижні становить до 15 км. Тобто ми можемо казати про позитивну динаміку зміни театру військових дій.

Зауважу, днями Генштаб ЗСУ розмістив на своїй фейсбук-сторінці відео роботи американських РСЗВ HIMARS саме на Запорізькому напрямку. Причому привертає увагу те, що, попри стриманий стиль комунікацій Генштабу, цього разу чітко був указаний напрямок. На мою думку, такий акцент у меседжі на Запоріжжі — невипадковий.

Дальність ураження РСЗВ становить до 80 км. Ворогу дали чітко зрозуміти, по-перше, що Запорізький напрямок розглядатимуть як один із ключових у моменті контрнаступу ЗСУ. І невипадково одразу після демонстрації цього відео з’явилися повідомлення про знищення тилових баз противника зі скупченням боєкомплектів саме на Запорізькому і Донецькому напрямках.

Так, у ніч із 2 на 3 липня підрозділи ЗСУ знищили військову базу зс рф, яка функціонувала в Мелітополі. Унаслідок обстрілу було ліквідовано понад 200 російських солдатів, близько 300 зазнали поранень і травм. Під час атаки знищили також склади з боєприпасами та пально-мастильними матеріалами, казарми окупантів і кілька суміжних будівель.

Цілком імовірно, що українські військові атакували базу з реактивних систем залпового вогню HIMARS. Йдеться  про  використання реактивних боєприпасів M31A1, максимальна дальність яких — до 84 кілометрів.

Для порівняння, російські ракетні засоби радянського зразку мають дальність ураження від 20 до 35–40 км. Тобто показ цього відео — наочна демонстрація зміни тактики ЗСУ, а саме — перехід від активної оборони до контрнаступу.

Нагадаю, зранку в суботу, 9 липня, у Чорнобаївці на Херсонщині знову пролунали вибухи. У росіян здетонували боєприпаси.

Дмитро Снєгирьов для АрміяInform

Читайте нас у Facebook
Українські сапери отримали піротехнічну машину важкого типу на базі MAN

Українські сапери отримали піротехнічну машину важкого типу на базі MAN

Державна спеціальна служба транспорту у рамках міжнародного проєкту Європейського Союзу отримала піротехнічну машину важкого типу на базі MAN.

У Силах оборони розповіли, як змінилась тактика росіян на Східному напрямку

У Силах оборони розповіли, як змінилась тактика росіян на Східному напрямку

Речник Національної гвардії України полковник Руслан Музичук прокоментував, яку тактику використовують російські війська під час штурмових дій.

Армія рф упродовж дня атакувала Дніпропетровщину ударними дронами

Армія рф упродовж дня атакувала Дніпропетровщину ударними дронами

Сьогодні під ударом російських дронів були два райони Дніпропетровської області.

22 квітня міністри закордонних справ та оборони країн ЄС обговорять шляхи прискорення військової допомоги Україні

22 квітня міністри закордонних справ та оборони країн ЄС обговорять шляхи прискорення військової допомоги Україні

22 квітня на Раді міністрів ЄС у форматі Jumbo, яка передбачає участь міністрів закордонних справ та міністрів оборони, обговорять ситуацію в Україні і шляхи прискорення їй військової допомоги.

Глава МЗС Норвегії у Одесі побачив зруйнований російським дроном будинок, де загинуло 12 цивільних

Глава МЗС Норвегії у Одесі побачив зруйнований російським дроном будинок, де загинуло 12 цивільних

Глава норвезької дипломатії Еспен Барт Ейде під час візиту на Одещину ознайомився з наслідками російського тероризму. Зокрема, на власні очі побачив зруйнований російським дроном будинок, де 2 березня загинуло 12 цивільних людей.

США оновили пошкоджене внаслідок руйнування Каховської ГЕС обладнання

США оновили пошкоджене внаслідок руйнування Каховської ГЕС обладнання

США доставили 7 потужних трансформаторів до Миколаєва, що допомогло забезпечити електроенергією понад 400 домогосподарств після російських атак.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Геодезист

Шепетівка

Військова частина А4127

Військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Кривий Ріг

4 відділ Чортківського РТЦК ТА СП ( м.Заліщики )

Начальник відділу (пожежної обслуги)

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ

Водій, військовослужбовець

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

Оператор БПЛА, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Кулеметник

від 21000 до 21000 грн

Звенигородка

Військова частина А7325