ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

ЗСУ вдячні за «Спільну заяву лідерів та лідерки G7 на підтримку України»

Новини
Прочитаєте за: 5 хв. 28 Червня 2022, 1:04

Про це у Facebook повідомляє Генеральний штаб ЗСУ і наводить текст спільної заяви Великої Сімки в Ельмау:

«Ми, лідери Групи семи (G7), непохитні в нашій солідарності з Україною і підтверджуємо наші непохитні зобов’язання підтримувати уряд і народ України в їхньому мужньому захисті суверенітету і територіальної цілісності своєї країни, а також у їхній боротьбі за мирне, квітуче та демократичне майбутнє. Ми вітаємо рішення Європейської Ради надати Україні та Молдові статус країни-кандидата. Ми й надалі надаватимемо фінансову, гуманітарну, військову та дипломатичну підтримку та підтримуватимемо Україну стільки, скільки буде потрібно. Роблячи це, ми зобов’язуємося продемонструвати глобальну відповідальність і солідарність, працюючи над подоланням міжнародних наслідків російської агресії, особливо для найбільш вразливих верств населення.

Засудження російської війни: ми залишаємось приголомшеними і продовжуємо засуджувати жорстоку, неспровоковану, невиправдану та незаконну загарбницьку війну проти України з боку Росії та допомогу Білорусі. Ми засуджуємо і не визнаємо продовження спроб Росії перемалювати кордони силою. Ця нищівна війна призвела до драматичних наслідків далеко за межами Європи. Це є грубим порушенням міжнародного права, зокрема, серйозним порушенням Статуту Організації Об’єднаних Націй. Це серйозно підриває міжнародну систему, засновану на правилах, яка лежить в основі глобального миру, процвітання та безпеки. Ми також засуджуємо спроби Росії замінити українських демократично обраних чиновників нелегітимними. Ми знову вимагаємо від Росії покласти край цій війні вибору та негайно, беззастережно припинити всі військові дії та вивести свої війська та військову техніку з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Ми знову засуджуємо невиправдане використання Росією ядерної риторики та напруги. Росія повинна дотримуватися своїх міжнародних зобов’язань, у тому числі тих, які забороняють використання хімічної, біологічної чи ядерної зброї. Ми закликаємо Росію до відповідальної поведінки та стриманості, а також повторюємо, що будь-яке використання такої зброї було б неприйнятним і матиме тяжкі наслідки. У зв’язку з цим ми висловлюємо серйозне занепокоєння після заяви Росії про те, що вона може передати Білорусі ракети з ядерним потенціалом.

Підтримка зусиль України припинити війну: ми прагнемо допомагати Україні підтримувати її суверенітет і територіальну цілісність, захищати себе та вибирати власне майбутнє. Україна має вирішувати майбутнє мирне врегулювання вільно від зовнішнього тиску чи впливу. Ми продовжимо координувати зусилля для задоволення нагальних потреб України у військовій та оборонній техніці. Ми також будемо продовжувати координувати свою діяльність, щоб забезпечити Україну матеріальною, навчальною та матеріально-технічною, розвідувальною та економічною підтримкою для нарощування її Збройних Сил.

Відданість безпеці та стійкості України: з метою життєздатного післявоєнного мирного врегулювання, ми готові досягти домовленостей разом із зацікавленими країнами та установами та Україною щодо постійних зобов’язань щодо безпеки, щоб допомогти Україні захистити себе, забезпечити її вільне та демократичне майбутнє, і стримувати майбутню російську агресію. Ми готові й надалі посилювати стійкість України, розширюючи нашу співпрацю у сфері розвідки та обміну інформацією, інформаційної безпеки, а також безпеки на морі. Ми продовжуватимемо підтримувати Україну в захисті її мереж від кіберінцидентів та розширюватимемо наше співробітництво у сферах енергетичної безпеки, безпеки та безпеки ядерних матеріалів та об’єктів, екології та водокористування. Ми продовжимо підтримувати Україну в протистоянні загрозам її демократичним інституціям та їхнім спільним демократичним цінностям і принципам, у тому числі через підтримку вільних ЗМІ, а також протидії дезінформації та втручанню в демократичні процеси.

Дотримання міжнародного гуманітарного права: Ми закликаємо Росію виконувати свої зобов’язання за міжнародним гуманітарним правом. Ми закликаємо Росію негайно забезпечити безпечний, швидкий і безперешкодний гуманітарний доступ і забезпечити роботу безпечних проходів, дозволяючи доставити гуманітарну допомогу в обложені міста, а цивільному населенню безпечно дістатися до місця призначення за їхнім вибором. Крім того, ми вимагаємо, щоб Росія негайно дозволила безпечне повернення громадян України, часто вивезених силою без їхньої згоди до Росії . Ми також наголошуємо на необхідності забезпечення захисту нейтральних та неупереджених гуманітарних організацій та їхніх гуманітарних працівників, які діють в Україні. Росія та її представники повинні поважати міжнародне гуманітарне право, включно з правами та захистом, наданим військовополоненим згідно з Женевськими конвенціями. Ми засуджуємо фіктивні «суди», в результаті яких винесено смертні вироки військовослужбовцям Збройних Сил України.

Відповідальність за воєнні злочини: не може бути безкарності за військові злочини та інші звірства. Ми найрішучіше засуджуємо триваючі напади на цивільних і некомбатантів, систематичні напади на критично важливу інфраструктуру, школи та дитячі садки, медичний персонал та установи, а також сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом та гендерне насильство в Україні. Ми також засуджуємо навмисні напади на українські культурні об’єкти та розглядаємо знищення української спадщини російськими військами та придушення української мови та ЗМІ на незаконно окупованих Росією територіях – як спробу знищити історію та культурну ідентичність України. Ми вітаємо та підтримуємо поточну роботу з розслідування військових злочинів та інших жорстоких злочинів, у тому числі з боку Прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС), незалежної міжнародної комісії з розслідування, уповноваженої Радою ООН з прав людини (РООНПЛ) та роботу Експертні місії Московського механізму Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), а також національні розслідування Офісу Генерального Прокурора України. Ми вітаємо зусилля, спрямовані на розширення співпраці між усіма розслідуваннями, які проводяться в Україні, і будемо активізувати співпрацю нашої поліції та судової влади з Україною, а також з відповідними організаціями. Ми вітаємо національні розслідування та зусилля щодо юрисдикції відповідно до принципу універсальної юрисдикції, якщо це відповідає національному законодавству. Безпосередні особи, які вчинили військові злочини та інші жорстокі злочини, а також посадові особи та військові керівники, відповідальні за їхнє вчинення, повинні бути притягнуті до відповідальності відповідно до міжнародного права.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, президент Європейської Ради Шарль Мішель, президент Франції Еммануель Макрон, прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі, прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда, прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, президент США Джо Байден».

Читайте нас у Facebook
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Майстер ремонтної майстерні

від 25000 до 30000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Бойовий медик взводу, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

розвідник 144 окрема піхотна бригада

від 20000 до 120000 грн

Чернігів, Чернігівська область

Оператор протитанкового ракетного комплексу

від 25000 до 125000 грн

Одеса

35 ОБрМП ім. контр-адмірала Михайла Остроградського

Водій-електрик у військову частину А4935

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область

Бухгалтер (ФЕС)

від 22000 до 23000 грн

Рівне

Військова частина А0532