ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Президент провів нараду щодо підготовки України до набуття членства в ЄС після отримання статусу кандидата

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 28 Червня 2022, 18:00

Під головуванням Президента України Володимира Зеленського відбулася нарада щодо підготовки нашої держави до майбутнього членства у Європейському Союзі після отримання статусу кандидата в члени ЄС.

У зустрічі також взяли участь керівник Офісу Глави держави Андрій Єрмак і його заступники, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, народні депутати та урядовці, керівники правоохоронних і судових органів влади.

Президент привітав присутніх з отриманням нашою державою статусу кандидата в члени ЄС і подякував за роботу, яка була зроблена для досягнення цього історичного рішення.

«Але ми не маємо зупинятися. Поставлено завдання, ми дали нашим людям важливі обіцянки. Цей курс ми не змінюємо», – наголосив Глава держави.

Як зазначив Володимир Зеленський, мають бути чітко окреслені завдання для всіх гілок влади, щоб оперативно рухатися в напрямку набуття повноправного членства в ЄС.

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина зауважила, що вже напрацьована дуже хороша секторальна база відносин між нашою країною та ЄС, що допоможе швидше проходити певні процедури.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доповів, що триває виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. За його словами, статус кандидата дає Україні змогу розпочинати секторальні перемовини, і сьогодні в роботі – вісім напрямів.

Зокрема, йдеться про приєднання до Конвенції про процедуру спільного транзиту (NCTS) – так званий митний безвіз. Наприкінці червня в онлайн-форматі відбулася фінальна оціночна місія готовності України до приєднання до NCTS, яка надала позитивний висновок. Очікується ухвалення відповідного закону в другому читанні.

Іще один напрям – підготовка до підписання Угоди про лібералізацію автомобільних перевезень, що має відбутися найближчими днями. Завдяки цьому дозволи на транспортні перевезення для українських компаній будуть непотрібні.

Як зазначив Денис Шмигаль, важливим також є створення спільного простору роумінгу між Україною та ЄС. Це означає, що українці не платитимуть за роумінг у країнах Європейського Союзу, а громадяни ЄС не сплачуватимуть за роумінг в Україні.

Крім того, триває підготовка до приєднання нашої держави до єдиної зони платежів у євро без комісії, що буде відчутним для наших громадян як всередині країни, так і за кордоном.

Очільник уряду також зробив акцент на значенні інтеграції енергосистеми України з енергомережею континентальної Європи, особливо в контексті розширення експорту, для чого вже отримано відповідний висновок.

Важливим є й укладення угоди про так званий промисловий безвіз для відкриття взаємного доступу на ринки промислової продукції, інтеграція України в цифровий ринок ЄС, долучення до всіх ініціатив європейського «зеленого курсу».

Президент обговорив з учасниками наради законопроекти для європейської та євроатлантичної інтеграції України, визначені як пріоритетні на 2022 рік.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба поінформував про роботу з державами – членами ЄС щодо збереження підтримки євроінтеграції України.

Джерело: Офіс Президента України

Читайте нас у Facebook
Ворог обстріляв 13 областей України

Ворог обстріляв 13 областей України

Були атаковані 100 населених пунктів та 64 об'єкти інфраструктури. 

Президент США та прем’єр Чехії підтвердили непохитну підтримку України

Президент США та прем’єр Чехії підтвердили непохитну підтримку України

Президент США Джо Байден провів зустріч у Білому домі з прем'єр-міністром Чехії Петром Фіалою. Посадовці обговорили низку питань щодо співпраці та допомогу Україні на тлі вторгнення росії.

Прем’єр Чехії розповів, скільки снарядів вдалося законтрактувати для України і коли вони надійдуть

Прем’єр Чехії розповів, скільки снарядів вдалося законтрактувати для України і коли вони надійдуть

У рамках чеської ініціативи щодо постачання артилерійських снарядів для України вже укладені контракти на перші 180 тисяч одиниць.

«Баба Яга» палить окупантів на лівобережжі Херсонщини

«Баба Яга» палить окупантів на лівобережжі Херсонщини

Ударний дрон «Баба Яга» знищив 5 одиниць ворожої техніки в районі українського плацдарму на лівому березі Дніпра.

Посол США відреагувала на обстріл одного із сіл на Харківщині: Кожна мить має значення

Посол США відреагувала на обстріл одного із сіл на Харківщині: Кожна мить має значення

Посол США в Україні Бріджит Брінк прокоментувала російську атаку по селу Лук'янці Харківської області 15 квітня, внаслідок якої загинуло двоє осіб.

Ворог 12 разів обстрілював Чернігівщину та Сумщину

Ворог 12 разів обстрілював Чернігівщину та Сумщину

Усього протягом доби нараховано 12 обстрілів (69 вибухів) прикордонних територій Чернігівської та Сумської областей.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Офіцер запасу ЗСУ

від 23000 до 130000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

радіотелефоніст 144 окремої піхотної бригади

від 20000 до 120000 грн

Чернігів, Чернігівська область

Сапер, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Оператор протитанкових ракетних комплексів

від 50000 до 120000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша

Військова служба за контрактом в ЗСУ

від 45000 до 110000 грн

Київ

Шевченкіський в м. Києві РТЦКтаСП

Снайпер

від 21000 до 121000 грн

Біла Церква

1 відділ Сватівського РТЦК та СП