ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Медаллю «За сприяння Збройним Силам України» відзначено волонтерку з Вінниччини

Регіони
Прочитаєте за: 2 хв. 24 Червня 2022, 14:36

– Мені здається, що я зробила ще недостатньо, аби отримати таку важливу нагороду, – поділилась із кореспонденткою АрміяInform волонтер-доброволець Юлія Гаврилюк враженнями про зустріч із Міністром оборони Олексієм Резніковим, який особисто вручав відзнаку. – У Вінниці та області є чимало волонтерів, і кожен із них віддає всі сили заради наближення Перемоги та заслуговує на заохочення. Утім, мені дуже приємно, що громадськість вважає, що я дійсно роблю багато для наших захисників.

Про нагородження «медаллю волонтера», як називає її Юлія, вона дізналась буквально напередодні візиту очільника оборонного відомства до Вінниці. Їй зателефонували колеги і запитали ІНН.

– Я тоді якраз оформляла пластикове посвідчення волонтера, щоб мати змогу з ним заправляти авто пальним на гуманітарні потреби. Продиктувала номер, навіть особливо не задумуючись для чого це. Потім уже подзвонила інша колега-волонтер і попередила, що мене подали на нагороду і потрібно одягнути щось «не робоче». Я поставилась до цього повідомлення як до чогось буденного, як до ще однієї справи з-поміж десятків інших, яких треба зробити за день, – додала волонтерка.

Юлія Гаврилюк є ідейною натхненницею та організаторкою гуманітарної місії у селі Степанівці на Вінниччині. Там ще у березні було організовано виробничий мініцех із виготовлення смаколиків для українських захисників. Понад три місяці у вільний час сюди приходять місцеві мешканці, аби фасувати, різати, змішувати, сушити, пакувати, крутити… Долучаються до роботи і жителі сусіднього села Побережне.

Волонтери виготовляють вже понад 20 позицій продукції: курячі та свинячі тушкованки, згущене молоко, консервовані каші з м’ясом, паштети, сири, печиво, м’ясні чіпси та фріпси, салати «Морква по-корейські з свинячими вушками» тощо. У Побережному печуть пряники, печиво, рогалики. Фірмовим продуктом стали енергетичні батончики «Степанівський БАНДЕРІКЕРС». Їх роблять із насіння гарбуза та соняха, арахісу, волоського горіха, мигдалю, льону, чіа, цукатів, сухофруктів, цукру, меду, чорного бельгійського шоколаду.

− Батончики − це такі наші фірмові асорті-перекуси, вони надзвичайно поживні та смачні, тому здобули неабияку популярність серед захисників, – додала Юлія Гаврилюк. – Загалом за три місяці ми виготовили понад 20 тисяч банок тушкованки та згущівки. А кількість іншої готової продукції вимірюємо вже тоннами.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
росіяни обстріляли 13 українських областей

росіяни обстріляли 13 українських областей

За добу були атаковані 96 населених пунктів та 181 об'єкт інфраструктури.

Кирило Буданов розповів про сподівання путіна на Дональда Трампа

Кирило Буданов розповів про сподівання путіна на Дональда Трампа

Начальник Головного управління розвідки Міністерства Оборони України генерал-лейтенант Кирило Буданов вважає, що кремль розраховує отримати для себе позитивний результат у випадку перемоги Дональда Трампа на виборах президента США.

Дмитро Кулеба та Мелані Жолі обговорили шляхи передачі Україні більше систем ППО

Дмитро Кулеба та Мелані Жолі обговорили шляхи передачі Україні більше систем ППО

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в Італії провів зустріч з канадською колегою Мелані Жолі. Вони обговорили надання Україні додаткових систем ППО.

Віцеканцлер Німеччини прибув до Києва з неанонсованим візитом: програма візиту

Віцеканцлер Німеччини прибув до Києва з неанонсованим візитом: програма візиту

Віцеканцлер Німеччини та міністр економіки Роберт Габек прибув до Києва у четвер вранці з неанонсованим візитом.

У ВМС ЗСУ повідомили, скільки підводних носіїв «калібрів» залишилося у рф в Чорному морі

У ВМС ЗСУ повідомили, скільки підводних носіїв «калібрів» залишилося у рф в Чорному морі

У російського флоту в Чорному морі залишаються в строю лише три з шести підводних човнів, які можуть мати на озброєнні крилаті ракети типу «калібр».

ППО вночі знищила всі 13 «шахедів», якими росія атакувала Україну

ППО вночі знищила всі 13 «шахедів», якими росія атакувала Україну

У ніч на 18 квітня 2024 року противник атакував 13-ма ударними БПЛА типу Shahed-131/136 із районів приморсько-ахтарськ — рф та мису Чауда — Крим.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій

від 21000 до 130000 грн

Дрогобич

Військова частина А7079

Навідник-оператор, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Одеса

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Майстер БПЛА в 126 ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область

Бойовий медик

від 20000 до 120000 грн

Кути

Військова частина А7126

Стрілець

від 20000 до 120000 грн

Львів

216 окремий батальйон 125 ОБр Сил ТрО

.Net engineer

від 55000 до 130000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша