ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Глава держави: Україна – це майбутній рівний партнер для 27 країн ЄС

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 24 Червня 2022, 10:30

На саміті в Брюсселі лідери 27 країн – членів ЄС ухвалили офіційне рішення: Україна отримує статус кандидата на вступ до Європейського Союзу.

Про це Президент України Володимир Зеленський наголосив у зверненні з нагоди ухвали офіційного рішення ЄС.

«І я хочу сьогодні людською мовою розповісти, що саме сталося й чому це так важливо. Що це означає для нас і що означає для України? Що це означає і що дає Європі? Що буде далі? Що ми будемо робити? Чого від нас очікують партнери? Чого очікуємо від партнерів ми? Чого ми очікуємо від вас як суспільства? І чому нам з вами все точно вдасться?

Перше. Статус кандидата – це не просто нова сходинка. Це нова вершина. Не новий абзац, не нова сторінка і навіть не новий розділ. Це новий том в історії європейської інтеграції України, який ми почали писати сьогодні. І відсьогодні ця книга не має інших варіантів завершення, крім одного: Україна в майбутньому стане членом ЄС. Відсьогодні це закріплено на офіційному рівні.

Статус кандидата – це обов’язковий етап, який проходила більшість країн. Це точка неповернення. Це не просто нова назва чи нова вивіска. Це новий статус і новий імідж.

Сьогодні визнано: Україна – не місток, не подушка між Заходом і росією, не буфер між Європою та Азією, не сфера впливу, не «сіра» зона, не транзитна територія. Не прикордоння між орками та ельфами. Україна – це майбутній рівний партнер для щонайменше 27 країн ЄС», – заявив Президент України.

Вже відсьогодні Україна зможе долучатися до роботи окремих органів та нових програм ЄС, доступ до яких обмежено для третіх країн. Наступні кроки відомі – ми маємо рекомендації Єврокомісії.

«Я хочу зробити акцент на дуже важливому моменті… Сьогодні Україна воює за свою свободу. І ця війна почалася саме тоді, коли Україна заявила про право на свою свободу. На свій вибір свого майбутнього. Ми бачили його саме в Європейському Союзі. Як би дехто не переконував, що ми нікому там не потрібні і щасливе завтра для України можливе у зовсім іншому союзі під назвою Митний. І як би не дивувалися, що українці відають перевагу волі, а не дешевому газу. Ми обрали шлях.

Шлях, який визначив наш народ, а не чиясь влада. Який обрав майдан Незалежності, а не Червона площа. Шлях, за який боролася Революція на граніті у 91-му, стояла на барикадах Помаранчева революція у 2004-му та віддала життя Небесна Сотня під час Революції Гідності у 2014-му. Саме тоді голос України пролунав найгучніше. Саме там ми твердо обрали свій шлях. Саме через це на ньому постала росія, яка анексувала Крим, окупувала частину Донбасу, а згодом почала широкомасштабну війну проти всієї України. І саме тому це рішення ЄС має таке важливе значення, мотивує нас і свідчить: усе це потрібно не тільки нам. Заявивши про бажання йти до ЄС, сьогодні ми нарешті чітко почули: ми на вас чекаємо! Ми раді вам! Ми хочемо вас бачити як повноправного члена нашої родини. А отже, усе це було не марно. І наша боротьба триває не даремно. Україна об’єдналася по-справжньому. Україна б’ється по-справжньому. Україна точно переможе. По-справжньому!

Україна. Європа. Світ. Людство», – резюмував глава держави.

Читайте нас в Telegram
У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

США та Британія оголосили санкції проти учасників іранської програми БПЛА

США та Британія оголосили санкції проти учасників іранської програми БПЛА

США та Велика Британія оголосили про нові санкції проти Ірану й учасників іранської програми БПЛА.

Зведення з фронту, постачання зброї та техніки. Президент підбив підсумки щоденного селектору

Зведення з фронту, постачання зброї та техніки. Президент підбив підсумки щоденного селектору

Президент Володимир Зеленський на щоденній селекторній нараді заслухав доповіді про зведення з фронту, про графіки постачання зброї і техніки та комунікацію з партнерами.

Двоє підлітків вели ухилянтів перепливати Тису на гумових човнах

Двоє підлітків вели ухилянтів перепливати Тису на гумових човнах

Двоє 14-річних підлітків вели чотирьох чоловіків, які несли з собою гумові човни, адже планували перепливати Тису.

росіяни відправляють в атаки на Часів Яр найманців з інших країн: У ЗСУ розповіли подробиці

росіяни відправляють в атаки на Часів Яр найманців з інших країн: У ЗСУ розповіли подробиці

російські війська ведуть наступальні дії з метою окупації міста Часів Яр на Донеччині, проте зазнають втрат. ЗСУ вдалося взяти в полон кількох іноземних найманців із Непалу та Шрі-Ланки.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Командир стрілецького відділення

від 21000 до 120000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

військовослужбовець (перемагаймо разом)

від 20100 до 126000 грн

Вінниця, Вінницька область

Старший радіометрист, військовослужбовець

від 20000 до 30000 грн

Одеса

Військова частина А2951

Бойовий медик у Стрий

від 22800 до 52800 грн

Стрий

Військова частина А2847

Кінолог, інспектор прикордонної служби

від 21000 до 24000 грн

Чоп

Державна прикордонна служба України

Сапер до 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади

від 23000 до 123000 грн

Мукачеве, Закарпатська область