ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Україні важливо діяти активніше в інфопросторі на Балканах — Катерина Шимкевич

Актуальна тема Відео Думка експерта
Прочитаєте за: 3 хв. 22 Червня 2022, 19:29

Нещодавно в АрміяInform відбувся круглий стіл на тему «Російсько-українська війна у контексті конфліктів світу», під час якого експерт Аналітичного центру балканських досліджень Катерина Шимкевич розповіла про необхідність посилення інформаційного фронту на Балканах.

«Ще у лютому-березні путін намагався дестабілізувати ситуацію на Балканах. Нині це питання на паузі. Але сьогодні рф активно розгойдує гойдалку в медіапросторі, — говорить Катерина Шимкевич. — Майже всі високопосадовці Республіки Сербської привітали путіна з днем державності. Не Сербія, а саме Республіка Сербська (автономне утворення в складі Боснії і Герцеговини) нині виступає своєрідним троянським конем на Балканах, чим путін досить вдало користується в своїх цілях… Через медіа рф уже багато років добивається того, що їй треба: створюються різні аналітичні центри, які по документах проходять як гуманітарні організації. Саме вони й формують у населення «правильну думку».

Приміром, інформресурс «Sputnik», що діє не лише на Балканах, а й в середній Азії та в інших країнах Європи, починався з розважального контенту. Дуже багато чорногорців дивилися та сміялися з карикатур, але згодом там з’явився пропагандистський наратив, який презентує росію як «велику країну», що прийшла «захищати» Балкани.

Після 24 лютого хорватське телебачення розпочало транслювати новини з України в щоденному інформаційному блоці. Місцевим розповідали про українську культуру. Спеціальні медіаресурси створили навіть сторінки під назвою «Війна в Україні». Але, на мою думку, цього недостатньо. рашисти активно проводять антиукраїнську пропаганду у балканських країнах — особливо в Чорногорії, Болгарії, Сербії, Хорватії. Україні слід діяти активніше в інформаційному полі, бо кількість росіян у балканських країнах критично збільшилась за останні місяці», — говорить експерт.

«Мені часто журналісти кажуть, що їм не вистачає новин та історичних фактів про Україну. Нам потрібно створювати потужні інформаційні канали і враховувати, що кількість росіян на Балканах, які тікають від війни, яку вони ще навіть не бачили, критично зростає. Вони говорять неправду, стверджують, що Україна веде громадянську війну тощо. Тому нам скрізь потрібно посилювати інформаційний фронт і разом вести «бойові дії» в інформаційному просторі проти росіян.

На Балканський фронт треба звертати особливу увагу, бо там велика кількість росіян

Коли Україна матиме успіхи на фронті, росія сильніше розхитуватиме інфопростір — особливо там, де є територіальні проблеми. На Балканський фронт треба звертати особливу увагу, бо там велика кількість росіян, — говорить Катерина Шимкевич. — Я чую, про що вони говорять, як розповідають міфи, які транслює рф через підконтрольні медіа».

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На півдні України ворог активно застосовує FPV-дрони — за добу понад сотню атак

На півдні України ворог активно застосовує FPV-дрони — за добу понад сотню атак

У прифронтових регіонах на півдні України російські окупанти продовжують тероризувати мирне населення, використовуючи FPV-дрони.

На Бахмутському напрямку спалили бронетехніку ворога

На Бахмутському напрямку спалили бронетехніку ворога

Бійці 5-ї Окремої штурмової Київської бригади завдали ударів по танках і БМП росіян, які намагалися наступати.

Українська військово-медична академія розпочала навчання для слухачів «Офіцерського курсу»

Українська військово-медична академія розпочала навчання для слухачів «Офіцерського курсу»

Українська військово-медична академія Медичних сил Збройних Сил України розпочала навчання для слухачів програми «Навчальний взвод резерву офіцерського складу».

На півдні за добу зафіксували проліт 64 розвідувальних БПЛА

На півдні за добу зафіксували проліт 64 розвідувальних БПЛА

Окупанти тиснуть артилерійськими обстрілами, завдають авіаційні удари, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів, не припиняють аеророзвідку.

На березі річки затримали волинян, які намагалися переправити ухилянтів до Польщі на човні

На березі річки затримали волинян, які намагалися переправити ухилянтів до Польщі на човні

Оперативники Волинського прикордонного загону у взаємодії з польськими колегами викрили протиправну діяльність з незаконного переправлення осіб через кордон.

У Міноборони прокоментували можливість вручення повісток за кордоном

У Міноборони прокоментували можливість вручення повісток за кордоном

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін прокоментував можливість вручення представниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки повісток українським військовозобов’язаним чоловікам за кордоном.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інспектор прикордонної служби

від 21000 до 30000 грн

Сарата

Державна прикордонна служба України

Фельдшер

від 51000 до 51000 грн

Запоріжжя

Державна прикордонна служба України

Офіцер групи контролю бойового стресу

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039

Інструктор з інженерної підготовки

від 24000 до 49550 грн

Харків, Харківська область

Навідник міномета

від 20000 до 120000 грн

Обухів, Київська область

Військовий капелан, військовослужбовець

від 30000 до 35000 грн

Миколаїв

Військова частина А1688