ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Нацспротив у дії: українські партизани «роблять пекло» росіянам

Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 15 Червня 2022, 14:29

Беззбройні українці, котрі опинилися на захоплених злочинцями зс рф територіях, з перших днів окупації повною мірою відчули усі «принади» кривавого «руского міра». Жорстокість росіян не залишила нам великого вибору − якщо хочемо вижити, мусимо брати в руки зброю і бити, бити і бити ворога, за будь-якої зручної можливості, в тилу чи на лінії фронту. Нині так чинять не тільки воїни ЗСУ, а й донедавна цивільні люди.

− Партизанська війна в Україні вже давно стала повсякденною реальністю, власне, наше підпілля діє на тимчасово захоплених територіях з 2014 року,  − говорить воєнний експерт, співголова ГІ «Права Справа» Дмитро Снєгирьов. – За минулі роки на територіях ОРДЛО нашими патріотами було проведено чимало результативних операцій проти ворога, але з лютого масштаби руху спротиву значно збільшилися.

З українським патріотичним спротивом загарбники зіткнулися буквально з перших днів вторгнення. Наразі йдеться, щонайменше, про сотні публічно відомих фактів боротьби з окупантами: від розклеювання листівок до знищення живої сили і техніки росіян.

Нагадаємо найбільш медійні з них.

Так днями стала відома історія про те, як наприкінці лютого − початку березня 15-річний Андрій Покраса допоміг ЗСУ знищити колону російської техніки на підступах до Києва.У ряду резонансних акцій, вчинених  невідомими патріотами, є підрив військового авто в Херсоні, у якому загинули четверо росгвардійців; допомога у знищенні бази «вагнерівців» у окупованому Первомайську; підрив російського ешелону із військовою технікою в Мелітополі.

До речі, про Мелітополь. Тут росіяни регулярно отримують замість соковитих черешень гарячі кулі. У Головному управлінні розвідки МОУ підрахували, що в місті, лише в період з 20.03 по 12.04.2022р.  під час нічних патрулювань було ліквідовано 70 військовослужбовців рф. Зі свого боку західні ЗМІ взагалі назвали Мелітополь неформальною «столицею партизанського руху в Україні», зауважуючи, що зс рф вдалося порівняно легко окупувати його, проте контролювати дуже важко: місцеві сили спротиву постійно обстрілюють командні пункти, підривають залізничні колії,  радіолокаційні станції та будинки колаборантів.

−Результативність дій мелітопольських партизанів призвела навіть до того, що воєнні експерти міжнародного рівня, зокрема з американського Інституту дослідження війни (ISW), почали враховувати їх у своїх аналітичних оглядах з перебігу російсько-української війни. Вочевидь ми багатьох  здивували масштабами неформальною спротиву, − зауважує Дмитро Снєгирьов й зацитовує уривок з травневого огляду ISW. – «Кремль стикається зі зростанням партизанської активності на півдні України, незважаючи на зусилля росії обмежити пересування (місцевого населення. – Ред.) та доступ до телекомунікацій».

 

Партизанський рух, який нині розгорнувся на усіх захоплених рф територіях, від Харківщини до Херсонщини, означає, що  люди вірять у те, що Збройні Сили викинуть звідтам росіян.

− Як свідчать події останніх місяців, сили спротиву допомагають ефективно  нищити ворога не тільки в тилу, а й безпосередньо на лінії фронту в Луганській, Донецькій, Харківській областях, − говорить Дмитро Снєгирьов. – У нас є підтверджені результати, але не про всі з них ми можемо говорити відкрито. З одного боку люди не вірять, що є сили спротиву і просять «дати факти», а коли ми даємо – обурюються, що ми про це публічно розповідаємо. Тому тут доводиться балансувати − щоб і підтвердження дати, і не «засвітити» партизанів.

Партизанський рух − тема серйозна і її потрібно розвивати, залучати до боротьби ширше коло патріотів, забезпечувати їх усім необхідним для того, щоб у окупантів земля під ногами горіла.

− Не ми цю війну почали, але ми її завершимо Перемогою і зробимо так, щоб для кожного російського окупанта, від солдата до генерала, наша земля стала пеклом, −  зазначає Дмитро Снєгирьов.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Це дуже дороге «брязкальце», яке вони бережуть від збиття: Ілля Євлаш — про літак Су-57

Це дуже дороге «брязкальце», яке вони бережуть від збиття: Ілля Євлаш — про літак Су-57

російський літак Су-57 окупанти використовують для ударів по Україні, але намагаються тримати на великій відстані, оскільки і його може збити українська ППО.

Окупанти вдарили КАБами по Дергачах на Харківщині

Окупанти вдарили КАБами по Дергачах на Харківщині

Сьогодні, 26 квітня, російська армія обстріляла місто Дергачі Харківського району, внаслідок чого постраждали чотири особи.

На фронті загинула журналістка й військовослужбовиця Алла Пушкарчук

На фронті загинула журналістка й військовослужбовиця Алла Пушкарчук

На фронті 25 квітня внаслідок ракетного обстрілу загинула журналістка й військовослужбовиця Алла Пушкарчук на позивний «Рута».

На півдні сили ППО знищили БПЛА «Орлан-10» та ZALA

На півдні сили ППО знищили БПЛА «Орлан-10» та ZALA

На Одещині та Херсонщині українські сили ППО знищили два розвідувальні БПЛА окупантів.

«Обов’язок усього світу — тиснути на росію так, щоб ЗАЕС була звільнена» — Володимир Зеленський

«Обов’язок усього світу — тиснути на росію так, щоб ЗАЕС була звільнена» — Володимир Зеленський

У річницю катастрофи на Чорнобильській АЕС, яка трапилася 26 квітня 1986 року, Президент України Володимир Зеленський закликав світ чинити тиск на росію, щоб забезпечити звільнення ЗАЕС від окупантів.

Естонія в координації з Данією передала Україні два патрульні катери

Естонія в координації з Данією передала Україні два патрульні катери

Для захисту морських шляхів у Чорному морі Естонія в координації з Данією передала Україні два патрульні катери.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Старший стрілець – оператор портативних цифрових радіостанцій

від 22000 до 52000 грн

Степанівка, Сумська область

Навідник

від 20000 до 125000 грн

Богодухів

209 батальйон Сил ТрО

Радіотелефоніст-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Дніпро

Косівський РТЦК та СП

Зв’язківець, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Азов, 12-та бригада спеціального призначення НГУ

Водій категорії С – військовослужбовець

від 20100 до 120000 грн

Бориспіль

Троїцький ТЦК та СП