ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У єдності — наша сила, або Як військовим морякам допомагають ветерани національного флоту

Публікації Регіони
Прочитаєте за: 3 хв. 6 Червня 2022, 15:21

Днями командувач ВМС ЗС України віцеадмірал Олексій Неїжпапа зустрівся з представниками Благодійного фонду ВМС України.

Нагадаємо, що Фонд розпочав свою діяльність у 2017 році в Одесі за ініціативи колишніх військових, які свого часу проходили службу у Військово-Морських Силах. Колектив благодійної організації надавав допомогу у справі відродження національного флоту України в нових місцях базування та дислокації на континентальній частині України.  Їхнім головним завданням було підвищення бойової готовності, покращення матеріально-технічного забезпечення й оснащення військових частин, кораблів та установ ВМС ЗС України.

Але, на жаль, широкомасштабна війна внесла свої корективи і в роботу Фонду, основна діяльність якого насамперед спрямована на реалізацію цільових програм щодо соціальної підтримки наших громадян. Залучившись підтримкою небайдужих організацій нашої країни та міжнародних партнерів із Німеччини, Швейцарії і Австрії, колектив благодійників розпочав роботу з організації соціальної, фізичної та психологічної адаптації сімей і дітей загиблих захисників України та воїнів, які зазнали поранень чи повернулись із російського полону.

На сьогодні команді  Благодійного Фонду ВМС України вдалося вже зробити чимало. Зокрема, підписано Меморандум про партнерство та співпрацю з Міжнародним благодійним фондом «Одеса Бріз».

— Це офіційне закріплення нашої тісної співпраці, яка триває з початку широкомасштабного вторгнення ворога на територію України, коли спільними зусиллями ми доставляли на лінію розмежування необхідні речі та медикаменти нашим захисникам. Надалі співпраця передбачає реалізацію проєктів  з  питань лікування та реабілітації бійців, надання благодійної та медичної допомоги, — зауважують представники Фонду.

Також вже розроблено план реалізації проєкту створення юридичної клініки на базі Фонду ВМС. Діяльність даної установи буде зосереджена на наданні консультативної та координаційної підтримки військовослужбовцям Військово-Морських Сил та їхнім родинам. Створення ефективних механізмів надання безоплатної правової допомоги дозволить оперативно реагувати на актуальні потреби військових, їхніх сімей та внутрішньо переміщених осіб.

Крім того, у зв’язку з тим, що нині існують серйозні проблеми з психологічним супроводом малечі, яка живе в умовах війни, команда Фонду оголосила про ініціативу створення Центру психологічної підтримки дітей. В умовах воєнного стану локація буде нести багатофункціональний характер і спрямована на покращення психоемоційного стану та оздоровлення дітей військових.

З метою реалізації даної ініціативи команда Фонду зустрілася із зовнішнім радником ЮНІСЕФ Світланою Роховою.

Всі ці та інші ініціативи й були обговорені під час робочої зустрічі з командувачем національного флоту. Також окремо сторони обговорили організацію літніх дитячих таборів за кордоном.

— Я вдячний засновникам та кожному, хто долучився до Благодійної організації «Фонд сприяння розвитку ВМС України», за вашу самовіддану справу, за те, що не залишались осторонь у нелегкі часи та продовжуєте надавати допомогу там, де її найбільше чекають. У єдності і взаємній допомозі наша сила, яку ворогові ніколи не зламати, — подякував благодійникам віцеадмірал Олексій Неїжпапа.

Фото: Благодійний фонд ВМС України

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Ката з фсб рф відправили під суд

Ката з фсб рф відправили під суд

Спилювання зубів напилком, удари струмом та інші катування мирних жителів Харківщини під час окупації — такі злочинні дії фігурують в обвинувальному акті.

В окупантів на сході мінус 736 осіб, 8 ББМ та 524 БПЛА

В окупантів на сході мінус 736 осіб, 8 ББМ та 524 БПЛА

Протягом доби на східному напрямку російська армія втратила 736 осіб, 3 танки, 8 ББМ та 524 БПЛА.

Дмитро Кулеба говорив з Ентоні Блінкеном про додаткові Patriot і схвалення Конгресом коштів для України

Дмитро Кулеба говорив з Ентоні Блінкеном про додаткові Patriot і схвалення Конгресом коштів для України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч з американським держсекретарем Ентоні Блінкеном.

В Україні задокументували понад 130 тисяч російських воєнних злочинів

В Україні задокументували понад 130 тисяч російських воєнних злочинів

З початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну Офіс Генерального прокурора задокументував 17 086 злочинів проти національної безпеки. Також зареєстровано 130 266 воєнних злочинів росії.

Топдипломат ЄС обговорив з главою МЗС Британії надання Україні засобів для самозахисту

Топдипломат ЄС обговорив з главою МЗС Британії надання Україні засобів для самозахисту

Високий представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель наголосив, що треба активізувати зусилля, аби Україна отримала більше допомоги для свого захисту.

Операція ЗСУ на аеродромі Джанкоя: знищено системи С-400, РЛС і пункт управління засобами ППО

Операція ЗСУ на аеродромі Джанкоя: знищено системи С-400, РЛС і пункт управління засобами ППО

Внаслідок успішної операції Збройних Сил України на військовому аеродромі міста Джанкой у тимчасово окупованому Криму знищено або критично пошкоджено низку систем озброєння ворога.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Санітар, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Фельдшер 155 окремий батальйон територіальної оборони

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

Фельдшер

Запоріжжя

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Стрілець

від 20000 до 20000 грн

Київ

Військова частина 2260 НГУ

Водій-електрик

від 25000 до 45000 грн

Павлоград

Військова частина А4759