ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

В інфопросторі рф дедалі частіше звучить тема «росія без путіна»

Публікації
Прочитаєте за: 6 хв. 5 Червня 2022, 7:23

АрміяInform продовжує огляд антивоєнного сегменту російського інформаційного простору та ділиться з читачами найбільш цікавими фактами.

Нещодавно російський опозиційний політик Олександр Невзоров прокоментував появу у продажу в європейських країнах небачених раніше сувенірів (іграшок) у вигляді фігурок російських солдатів, у яких замість зброї та екіпіровки —  захоплена під час мародерства в Україні побутова та інша техніка: «Ось такі фігурки тепер представлятимуть солдатів росії на  вітринах та в колекціях. Світ попрощався з міфом про російського солдата. Більше немає героя-богатиря. Немає великодушного друга. І до серця цей солдат притискає не «врятовану дитину», а унітаз, який вдалося виламати в українській хаті. Ця війна знищила дуже багато. Вона ж поховала той образ, що майже сто років створювався пропагандою. Після цієї війни російський солдат —  злодій, окупант, ґвалтівник і боягузливий вбивця, який бездумно виконує злочинні накази. Змінити новий імідж уже не вдасться».

На ресурсі «Місто Глупов» у російських громадян популярністю користується наступний досить промовистий пост:

«З гуманітарного погляду тотальна війна росії з Україною немислима — десятки тисяч загиблих, сотні тисяч поранених, мільйони біженців. Потрібно бути злочинцем та ідіотом, щоб почати війну.

Стрімкий крах російської економіки, що на 75% залежить від імпорту. Незабаром зупиняться всі найважливіші галузі промисловості — жодного імпортозаміщення не існує. Настане повна блокада росії, якій просто нікому буде продавати свої нафту і газ. Стрімка інфляція та безробіття, помножені на злиденне та голодне населення.

На відміну від 2014 року, коли був ефект несподіванки та в Україні фактично не було армії, сьогодні змінилося все. Україну підтримає весь світ, росію ніхто не підтримає. Потужність Заходу перевершує росію на порядок. Українські солдати розуміють, що захищають свою Батьківщину від шаленого диктатора, а за що воювати російським солдатам? За яхту Абрамовича? За коханок путіна? Росія вмивається кров’ю, зважившись на вторгнення. Жодних сил не вистачить для окупації величезної 44-мільйонної країни. Боячись конкуренції, путін оточив себе холуями та бездарами, які постійно твердять йому про його винятковість та месіанство…».

Треба зауважити, що в російському інфопросторі на порядку денному дедалі частіше починає звучати тема «росія без путіна». Наприклад, у матеріалі «В очікуванні «Лебединого озера» йдеться про те, що життя практично будь-якого значущого політика оточене численними міфами та конспірологічними теоріями. Чутки про те, що володимир путін має десяток двійників, які замінюють його на заходах, активно обговорюються вже кілька років. Цих двійників навіть навчилися відрізняти один від одного і дали їм жартівливі імена. Детальніше читайте тут.

Або інший приклад: «Найжахливіше трапиться, коли раптом з’ясується, що Пу дійсно страждав на параноїдну шизофренію, а сто мільйонів слухняно, і не сміючи заперечити, виконували все, чим він марив»

Російський політолог Володимир Пастухов із цього приводу заявив: «путін увійде в історію Європи як людина, за якої росія назавжди втратила Україну. Все це було викинуто, було виявлено насильство, яке вже нічого не дасть з погляду відносин між двома народами».

Наведені вище цитати стали б неможливими без істотних змін у економічному житті рф. У цій сфері новини наростають, як снігова куля. Зокрема, ресурс «Гроші в банку» пише, що російські банки за два місяці скоротили запаси золота на 20%.

Є «позитивна» динаміка у сфері кредитування:«росіяни дедалі глибше поринають у кредитну яму. В результаті розв’язаної путіним війни в Україні і санкцій, що слідували за цим, рівень добробуту… впав настільки, що їм не вистачає коштів на найнеобхідніше. Щоб звести кінці з кінцями, люди стали оформлювати споживчі кредити. За даними «Центру розвитку колекторства», у квітні поточного року банки рф видали рекордну кількість кредитних карток. Їхня кількість вперше перевалила за позначку в 50 млн».

Тож на тлі цього цікаво виглядає статистика про багатомільйонні зарплати російських пропагандистів та медійників.

І поки російські пропагандисти підвищують свій добробут, загальна ситуація в економіці рф виглядає інакше. Наприклад, NEXTA Live повідомляє, що нідерландська компанія Gas Terra відмовилася платити за російський газ у рублях.

На тлі цього виробник мотоциклів «Урал» залишив Росію. Компанія Ural Motorcycles вирішила перенести виробництво відомих мотоциклів «Урал» з Росії до Казахстану. Майже 100% мотоциклів компанія постачає на експорт США, Канаду, Євросоюз, Австралію, Японію. Крім того, у конструкції «Уралів» багато іноземних комплектуючих. У зв’язку з санкціями компанія втратила можливість закуповувати компоненти та відвантажувати свою продукцію.

Усього із Росії пішли 1033 світові компанії. Ще 430 —  вичікують або ведуть підготовку до виходу. Залишаються в РФ —  582 іноземні компанії.

А через санкції відомий барнаульський завод скоротить 300 співробітників. Це з перших великих скорочень у росії, яке підтверджено офіційно.

Фінансово-економічний стан неминуче впливає на соціальну сферу життя суспільства. Не випадково в росії впав попит на літературу про бізнес та саморозвиток.У той же час сильно зріс попит на художню літературу та книги з виживання.

При цьому Netflix офіційно відключив сервіс у росії —  є офіційне підтвердження. З приємного слід згадати, що на трьох петербурзьких радіостанціях —   «Ретро ФМ», «Дорожнє» та «Нове радіо» понад дві години транслювали українські та антивоєнні композиції.

Оскільки життя в росії стає все більш некомфортним, у Кірові почали обладнувати бомбосховища у підвалах житлових будинків. Керівна компанія розміщує на будинках оголошення про необхідність звільнити підвали багатоповерхових будинків від особистих речей у зв’язку з обладнанням сховищ від можливих обстрілів.

Напевно до таких дій росіян підштовхують поточні «фронтові новини» з незалежного джерела. «BBC News/Російська служба» розмістила наступну добірку новин: «Британська розвідка: росія зазнає нищівних втрат серед офіцерів середньої та молодшої ланки». Міноборони Британії опублікувало чергову порцію даних британської розвідки, з яких випливає:

росія під час війни, ймовірно, зазнала нищівних втрат серед офіцерів молодшої та середньої ланки. У росармії не вистачає висококваліфікованих та наділених повноваженнями сержантів, які виконують цю роль у західних арміях;

втрата значної частини молодого покоління професійних офіцерів, ймовірно, посилить поточні проблеми російської армії щодо модернізації підходу до командування та управління;

батальйонні тактичні групи, які російські військові створюють в Україні з підрозділів, що залишилися, ймовірно, будуть менш ефективні через брак командирів».

До речі, російська влада традиційно не повідомляє про втрати особового складу у «спецоперації» в Україні з кінця березня. Російська служба «Бі-бі-сі» з’ясувала, куди і з якими травмами везуть російських військових із війни в Україні.

За їхньою інформацією, як мінімум 50 військових шпиталів та цивільних лікарень по всій росії приймають поранених. З перших днів війни поранені російські солдати і офіцери надходили до госпіталів у регіонах, що межують з росією, —   переважно в Білгородську область. Там військових госпіталізували, зокрема, до цивільних лікарень.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

Верховна Рада прийняла у першому читанні закон, що започатковує створення системи обліку осіб, життя та здоровʼя яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії рф

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Кабінет міністрів та більшість парламентських партій Данії домовилися про збільшення військової підтримки України на 4,4 млрд данських крон (близько 590 мільйонів євро) у 2024 році.

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

Шестеро чоловіків, частина з яких заплатили від шести до десяти тисяч доларів, зупинили на березі Тису, яку вони збиралися переплисти, щоб потрапити до Румунії.

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Володимир Зеленський розповів про шляхи розвитку української оборонної промисловості.

На Сумщині влада спростовує чутки про наступ росіян

На Сумщині влада спростовує чутки про наступ росіян

Дані розвідки свідчать про те, що на сьогодні ворог не сформував на кордонах наступальне угруповання.

На Харківщині під суд пішов правоохоронець, який вимагав $100 тисяч з «колаборантів»

На Харківщині під суд пішов правоохоронець, який вимагав $100 тисяч з «колаборантів»

Завершено розслідування щодо посадовця одного з районних управлінь правоохоронного органу та його спільника — колишнього колегу, які намагались заробити на людях, що проходили по справі щодо колабораційної діяльності.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Бойовий медик взводу

від 21000 до 27000 грн

Білгород-Дністровський, Одеська область

Стрілець

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

Оператор, лінійний наглядач відділення комунікацій, військовослужбовець

від 20000 до 30000 грн

Дніпро

Комендатура військових сполучень (Дніпро)

Монтажник мереж зв’язку (інтернет)

від 50000 до 120000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Розвідник-навідник

від 22000 до 122000 грн

Яворів

Яворівський РТЦК та СП