ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Випускники Київського ліцею імені Івана Богуна отримали брендові костюми

Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 1 Червня 2022, 20:18

Упродовж 34 років бренд Voronin у співпраці з Громадською організацією «Київський дитячий фонд» забезпечує випускними костюмами дітей-сиріт та дітей, які знаходяться під опікою, зокрема й вихованців Київського військового ліцею імені Івана Богуна.

Сьогодні, в Міжнародний день захисту дітей, 8 випускників Київського військового ліцею відвідали один із магазинів компанії Voronin, де їм були підібрані офіційно-ділові костюми. Зустрічала випускників ліцею та їхнього начальника – Героя України генерал-майора Ігоря Гордійчука, незмінна  голова Київського дитячого фонду Ніна Семенюк.

– Колись ми з чоловіком купили сину-дев’ятикласнику костюм, – повідала історію кореспонденту АрміяInform Ніна Миколаївна. – Він, оглядаючи себе в обновці в дзеркалі, питає: «Мама, а хто купує костюми тим дітям, у яких немає батьків?» Це питання тривалий час не давало мені спокою. І ось одного разу прийшла ідея створити такий фонд, який би допомагав хоча б невеликій кількості дітей, які позбавлені батьківського піклування. Так народилися проєкти  «Участь у долі», «Реабілітація», «Багатодітна сім’я», «Діти Чорнобиля». Пам’ятаю, що перші серйозні кошти на наш рахунок надійшли від прощального матчу Олега Блохіна влітку 1989 року.

Київський дитячий фонд організовує лікування та оздоровлення дітей-сиріт у найкращих оздоровницях України та закордоння. З середини 90-х років минулого століття під опікою фонду опинилися й діти, які навчаються у військовому ліцеї.

– Учора в доросле життя ми випустили 299 своїх вихованців, серед яких вдруге в історії нашого навчального закладу 22 ліцеїстки, – зазначив генерал-майор Ігор Гордійчук. – На жаль, відбулось це без урочистостей. Але для нас важлива не тільки кількість наших випускників, а й рівень їхньої підготовки до дорослого життя.  Серед випускників 34 вихованці – це діти учасників російсько-української війни. У 8 наших вихованців батьки загинули під час виконання службових обов’язків. 16 ліцеїстів – діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Тож хочу подякувати Ніні Миколаївні Семенюк за її небайдуже серце і материнську любов до наших ліцеїстів.

Серед юрби  випускників-ліцеїстів своїм зростом у 193 сантиметри виділявся Ярослав Бондар. Батько хлопця  водій-заправник роти матеріально-технічного забезпечення 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади старшина Василь Бондар загинув 12 лютого 2015 року  від осколкового поранення в серце під час ворожого артилерійського обстрілу базового табору бригади поблизу  Дебальцевого.

За особисту мужність і героїзм, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі під час російсько-української війни Василь Бондар нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

– Це мій перший костюм у житті, та ще й від компанії Voronin, – усміхається Ярослав. – Зазвичай в дні, коли військова форма «відпочиває» в шафі, перевагу надаю джинсам, светрам, футболкам, тобто я є прихильником демократичного одягу. А цей день, звичайно, запам’ятається надовго. А ще  в пам’яті залишиться цікаве та насичене навчання в ліцеї. Планую продовжити навчання у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка. А моє місце займе сестра Ольга, яка завершила навчання в Навчально-оздоровчому комплексі нашого ліцею.

Підбором та приміркою костюмів для вихованців військового ліцею  займалися 5 співробітниць магазину на чолі з директоркою. Через деякий час до брендової крамниці Voronin навідаються ще 16 випускників, які за певних причин не змогли це зробити сьогодні.

– Ми щиро вдячні й Ніні Миколаївні Семенюк, і компанії Voronin за багаторічну турботу про  ліцеїстів-сиріт та батьки яких загинули на війні, – зазначив у розмові директор Департаменту  соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України Назім Агаєв. – Сьогодні молоді хлопці отримали не просто зручні та елегантні костюми, вони отримали важливий  сигнал, що навіть в такий важкий час їх не залишать поза увагою ні суспільство, ні громадські організації, ні бізнесові структури. Держава розраховує на молодь.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Командир відділення військовослужбовець

від 22000 до 125000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Стрілець-зенітник

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область

Розвідник

від 21000 до 125000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Військовослужбовець (Збройні Сили України) у Заліщики

від 20000 до 75000 грн

Суми

4 відділ Чортківського РТЦК ТА СП ( м.Заліщики )

Швець

від 20000 до 25000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Стрілець

від 21000 до 120000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО