ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Справжня ціна трьох місяців агресії рф проти України

Публікації
Прочитаєте за: 7 хв. 28 Травня 2022, 12:50

Ми подовжуємо розповідати читачам АрміяInform про гібридну агресію рф проти України, пропаганду всередині країни та правдиву інформацію щодо реальних подій і війну в Україні, яка, хоч і поступово, але все частіше заповнює інформаційний простір держави-агресора.

Отож, про що не можна говорити, але говорять у рф.

«Про нерівність та  неадекватність доходів паркетних та бойових офіцерів»

Михайло Ходорковський, російський опозиційний політик, звернув увагу, як насправді живе керівництво російської армії на тлі хронічних проблем із логістикою та іншими видами забезпеченням своїх окупаційних військ, які направлені в Україну: «Місячні заробітки офіцерів Міноборони коливаються від 80 тис. до 260 тис. руб., але деякі перевищують і мільйон. Міноборони вчора опублікувало декларації військових.

Серед них, як і минулого року, немає звітів найвищого керівництва, включаючи заступників Шойгу Тетяни Шевцової, Валерія Герасимова (якого, до речі, не було на параді Перемоги) та Руслана Цалікова. Сам міністр задекларував  свої доходи разом з урядом ще 15 квітня, він заробив 16,6 млн руб., дружина – понад 9 млн. Цього року про доходи відзвітували 1275 осіб – проти 1646 – роком раніше. Швидше за все це пов’язано з підвищеною у воєнний час секретністю, але, можливо, і з бойовими втратами. Так, у списку немає генерал-майора Чорноморського флоту Андрія Симонова, який, за даними України, загинув під час влучення снаряда по будівлі штабу. Найбільші суми задекларував керівник лікувально-діагностичного центру Міноборони Костянтин Кувшинов (16,5 млн руб.) та А. С. Шапкарін (13 млн руб.). Ймовірно, це Андрій Сергійович Шапкарін, який у минулому очолював 709-й військовий склад Міноборони.

 

Топ-3 замикає Тетяна Машковська – начальник  президентського кадетського училища (понад 12,5 млн руб.). Про нерівність у доходах та їх неадекватність цього тижня писало  видання «Проєкт». Заступники міністра оборони заробляли в середньому 1,2 млн руб. на місяць. А от у полковників і навіть генералів на самій війні заробітки можуть становити приблизно 160-200 тис. руб. на місяць».

Збільшення термінів тюремного ув’язнення для «інакомислячих»

Відомий російський журналіст Олександр Невзоров підняв тему переслідувань російських громадян, які відкрито виступають проти російської агресії в Україні: «Чудово. Збільшення термінів тюремного ув’язнення за розголошення правди про злочинну війну в Україні, паніка депутатів, які прагнуть ще більше крові інакомислячих, все це симптоми програшу і в інформаційній війні теж. У режимі «перемоги» всього цього не потрібно. кремль програє. Режим виявився не здатним примусити населення до однодумності. Що дивно, путінізм збудував колосальну систему медійного насильства над населенням. Її міць вражає. 24 години на добу працюють 20 федеральних комплексних каналів, 239 регіональних каналів, 700 радіостанцій, 62.320 газет і численні інтернет-ресурси. День і ніч десятки тисяч «великих і маленьких соловьових» рихтують мізки росіян, вселяючи їм війну, путіна і фашизм. Проти всієї цієї пекельної сили встав лише десяток журналістів із росії. Справжнє значення мають їхні голоси, лише вони чують і зрозумілі країні».

Суд без допиту і свідків за «дискредитацію росармії»

Репресивний апарат росії з особливим цинізмом намагається переслідувати будь-кого, хто намагається публічно виступати проти війни. На цей раз їхньою жертвою став політик  Ілля Яшин. На своїй сторінці він описує ситуацію наступним чином: «Тушинський суд визнав мене винним за статтею про «дискредитацію армії» та призначив три штрафи по 30 тис. руб.. Разом, 90 тисяч. Винен я в тому, що опублікував фото американських хіпі з плакатом проти війни у ​​В’єтнамі, навів висловлювання академіка Сахарова проти війни в Афганістані та процитував слова Олександра Галича: «Громадяни, батьківщина у небезпеці! Наші танки на чужій землі! Під час розгляду було відхилено всі клопотання мого захисту, а також відмовлено у допиті всіх свідків (включаючи лінгвіста, який чекав у коридорі). Матеріали справи є абсолютно порожніми. Суддя Дмитро Чирков при цьому справляв враження абсолютно розгубленої людини. Спочатку намагався робити суворий вигляд, забороняв усім слухачам усміхатися та аплодувати. Наприкінці засідання сам усміхався і, до речі, не обмежував роботу преси. Для мене цей суд став трибуною, де я зміг ще раз публічно виступити проти війни. Попереду на нас чекає апеляція, де я теж відмовчуватися не збираюся».

Поточній ситуації в росії присвячені слова відомого журналіста-розслідувача Христо Грозєва. Керівник видання Bellingcat  розповів «Популярній політиці» про плани путіна, що провалилися, настрої в оточенні президента і про те, що визначить результат війни: «Не можу сказати, що є велике бажання і готовність змінити лад, але те, що олігархічна еліта та еліта силовиків проти цієї війни – це точно. Але вони чекають на інструмент, а інструмент – це народ, який має вийти на вулицю».

Інтерактивна карта про реальні втрати рф

До речі, у відкритому доступі стає все більше інформації про реальні втрати російської армії в Україні. Наприклад, на Google Maps створено інтерактивну карту втрат російської армії під час агресії проти України. Якщо перейти за посиланням, то можна побачити біографічні дані загиблого і місце, звідки він був родом.

Карта заснована на повідомленнях місцевої влади, соціальних мережах або ЗМІ. При цьому влада рф засекретила інформацію про загиблих, щоб не шокувати суспільство, і приховати бездарність і провали командування, яке не шкодує життя солдатів. Востаннє «міноборони» рф відзвітувало про втрати 25 березня, коли повідомили про загибель 1351 військовослужбовця та 3825 поранених. Пізніше речник путіна дмитро пєсков все ж таки визнав, що втрати на війні проти України «значні». Також про втрати російських військ свідчать численні репортажі ЗМІ про сотні тіл, що зберігаються у вагонах-рефрижераторах поблизу Києва. Навіть офіційна інформація про втрати з низки регіонів, наприклад з Іркутської області, підтверджує, що кількість загиблих вихідців з регіону вже перевищує цифри часів афганської війни, що тривала 10 років.

Втрати у бюджеті – 31 трильйон рублів

Окрім людських втрат, є підстави стверджувати про іншу ціну агресії проти нашої держави. За приблизними та неповними підрахунками, на початок травня росія витратила на війну понад 31 трильйон рублів… Для порівняння, вартість газифікації 82% населення росії (зараз, за ​​офіційними даними, газифіковано 72%) оцінювалася в 1 трлн, які війна вже «спустила в трубу». 31 трильйон рублів – це 25 федеральних річних бюджетів на освіту. 31 трильйон рублів – це 22 російські космічні програми. 31 трильйон рублів – це 620 програм розселення громадян із аварійного житла.

Підсумки трьох місяців ганебної «спецоперації» – провали «успіхів» армії рф

Ресурc Nexta навів не менш красномовну оцінку результатів російської агресії: «Підсумки трьох місяців ганебної «спецоперації». Взяття Києва за три дні – мабуть, найголовніша і найвологіша мрія, якій так і не вдалося здійснитися. Не менш показово виглядають й інші успіхи рф. Найефектнішим стало, звісно ж, негативне спливання крейсера «москва». А «демілітаризація України» обернулася другим в історії США ленд-лізом та постачанням озброєнь від західних країн. А в самої росії техніки стало на 13 млрд доларів менше, не  змогли наскрібати  навіть на парад. Фінляндія та Швеція вступають до НАТО. Російська економіка гине під санкціями. З країни пішли світові бренди, а у двері стукає дефолт. Додамо до цього купу загиблих генералів, 20-кратну ганьбу в Чорнобаївці, найневдалішу переправу через річку в історії та 30 тисяч мертвих окупантів. Втрати росії за три місяці можна порівняти з втратами СРСР за 9 років в Афганістані».

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Житлові квартали Херсонщини у вогні: є загиблі та постраждалі

Житлові квартали Херсонщини у вогні: є загиблі та постраждалі

Війська росії упродовж доби, 22 квітня, з різних видів озброєння обстрілювали населені пункти Херсонської області. Через російську агресію загинуло двоє осіб, ще шестеро — постраждало.

Після тривалої перерви ворог вивів корабель в Азовське море

Після тривалої перерви ворог вивів корабель в Азовське море

Станом на ранок 23 квітня на бойовому чергуванні в Чорному морі ворожі кораблі відсутні. В Азовське море окупант вивів корабель.

Ворог завдав понад 500 ударів по Запоріжжю за добу

Ворог завдав понад 500 ударів по Запоріжжю за добу

Упродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області. Під ворожим вогнем перебували 6 населених пунктів.

Британія оголосила про найбільший в історії пакет допомоги Україні, в якому є бронетехніка, ППО, ракети і набої

Британія оголосила про найбільший в історії пакет допомоги Україні, в якому є бронетехніка, ППО, ракети і набої

Велика Британія анонсувала виділення найбільшого пакета військової допомоги для України на 500 мільйонів фунтів стерлінгів (понад 617 млн доларів). Зокрема, у ньому передбачено боєприпаси, ракети, дрони та ППО.

Як збивали цієї ночі ворожі «шахеди» над Миколаївщиною: перші кадри

Як збивали цієї ночі ворожі «шахеди» над Миколаївщиною: перші кадри

У ніч на 23 квітня 2024 року росія атакувала Україну ударними безпілотниками «шахедами» та ракетами. У ВМС ЗСУ показали, як знищували ворожі цілі над Миколаївщиною.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військовослужбовець, водій-заправник

від 20000 до 22000 грн

Київ

Військова частина А2788

Міноментник

від 21000 до 121000 грн

Київ

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Начальник майстерні, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Бухгалтер фінансової служби

від 20000 до 22000 грн

Чернівці

Військова частина 3113 НГУ

Інспектор прикордонної служби, водій

від 21000 до 25000 грн

Львів

Державна прикордонна служба України

Майстер експлуатації та ремонту бронетанкової техніки

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область