ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

9 років навчання варті того, щоб стати військовим лікарем

Life story
Прочитаєте за: 3 хв. 27 Травня 2022, 14:55

На полі бою медики відіграють важливу роль у збереженні життів поранених військовослужбовців. Вони всіма можливими шляхами намагаються забезпечити повернення воїнів з передової додому — живими та здоровими. Свого часу обрав для себе цю шляхетну професію начальник медичної служби одного з батальйонів морської піхоти лейтенант медичної служби Роман.

Медик поєднує роботу на позиціях з тиловою логістикою, тож у переліку завдань чоловіка: від польового лікування тривіальних травм та хвороб, тренування військовослужбовців тактичній медицині — до, навіть, впорядкування документації тилового забезпечення.

Роман ще не має бойового досвіду, адже до морських піхотинців він долучився відносно нещодавно, але, як каже, у нього ще все попереду, тож поки є можливість він набуває необхідних навичок, щоб згодом бути готовим рятувати життя побратимам.

— У свій медичний підрозділ я влився дуже швидко. Ми всі маємо один фах, тому знайти спільну мову взагалі не проблема. З бійцями також швидко порозумілися. Що стосується старших командирів та начальників, то  прийняли мене дуже тепло. Перше, що я почув від свого командира частини: «Ласкаво просимо в сім’ю». Це дійсно дружний колектив, — пояснює Роман.

На запитання, як саме він обрав свою професію, хлопець відповідає, що завжди хотів лікувати людей. Після закінчення школи пішов вчитись до Черкаського медичного коледжу, а після випуску — вступив до Української медичної стоматологічної академії (нині — Полтавський державний медичний університет).

У дев’ятому класі Роман втратив батька, і вони з матір’ю залишились вдвох. Можливо, усвідомлення своєї відповідальності — як єдиного  чоловіка в сім’ї, спонукало хлопця вступити в доросле життя не за роками виваженим та серйозним.

Ще в шкільні роки Рома спілкувався з патріотично налаштованими хлопцями та дівчатами, які пізніше вступили в тоді ще батальйон, а нині  — полк спеціального призначення «Азов».

— Як розумієте, для медиків не існує заочної форми навчання, тому за можливості я відвідував місцеві майдани та робив все можливе, щоб допомогти суспільству, поєднуючи це з навчанням, — говорить медик.

На четвертому курсі вирішив вступити на військову кафедру та отримати офіцерське звання. Після її закінчення перед Романом постало питання подальшої військової спеціалізації. Він вступив до Української військово-медичної академії, адже в такі складні часи для нашої країни військова медицина особливо важлива, адже допомоги потребують всі — як цивільні, так і військові.

— Під час вступу до академії був попередній відбір на напрямки, і я обрав загальну практику для ВМС, адже дуже хотів потрапити до морської піхоти, — продовжує Роман.

Широкомасштабне вторгнення застало хлопця та його однокурсників у Києві, ще під час навчання. Тоді відбувся дотерміновий випуск. Усіх випускників направили у війська, за місцем служби. Отак, після дев’яти років навчання, Роман став професійним військовим медиком, лейтенантом медичної служби.

Щодо перебігу війни Рома має своє, особливе бачення, що зумовлене турботою справжнього лікаря.

— Є велике бажання наблизити день перемоги над рашистами, але не з поспіхом і «шашкою наголо», а тактично, виважено, грамотно, розумно. Щоб якомога менше наших людей постраждало. Хай ми краще святкуватимемо перемогу трохи пізніше, але без втрат та без переламаних доль, — пояснює військовий медик.

Фото з особистої галереї Романа

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Над Одещиною збили чотири розвідувальні дрони росіян

Над Одещиною збили чотири розвідувальні дрони росіян

Сьогодні воїни ПВК «Південь» збили 4 російські розвідувальні БПЛА «Орлан-10».

Протягом дня ворог бив по Нікопольщині артилерією і дронами-камікадзе

Протягом дня ворог бив по Нікопольщині артилерією і дронами-камікадзе

Вранці противник здійснював скиди з БПЛА. Загалом за добу відбулося 20 атак.

Мільйон артснарядів потрібно нарешті доправити на передову — Президент на засіданні Україна-НАТО

Мільйон артснарядів потрібно нарешті доправити на передову — Президент на засіданні Україна-НАТО

Глава української держави заявив, що ми вже давно говоримо про мільйон артилерійських снарядів для України. За його словами, їх потрібно нарешті доправити на передову.

Ворог атакував Білопілля з артилерії: є загиблий та поранені

Ворог атакував Білопілля з артилерії: є загиблий та поранені

Сьогодні вдень ворог вкотре обстріляв центр міста Білопілля Сумської області з артилерії.

У ВМС ЗСУ розповіли, чого бояться російські морські ракетоносії

У ВМС ЗСУ розповіли, чого бояться російські морські ракетоносії

Речник Військово-Морських Сил Збройних Сил України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук заявив, що за півроку є лише 2 підтверджених фактів застосування росіянами морських носіїв крилатих ракет.

росармія атакувала ракетами припортову інфраструктуру Одещини: поранено чоловіка

росармія атакувала ракетами припортову інфраструктуру Одещини: поранено чоловіка

Сьогодні, 19 квітня, Одеська область вкотре зазнала атаки окупантів, росіяни завдали ракетного удару по припортовій інфраструктурі.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Фельдшер, військовослужбовець

від 24000 до 124000 грн

Львів

216 окремий батальйон 125 ОБр Сил ТрО

Служба у Збройних Силах України, снайпер

від 20100 до 50000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Кулеметник

від 20000 до 120000 грн

Кути

Військова частина А7126

Помічник військового коменданта

від 25000 до 25000 грн

Подільськ

Комендатура військових сполучень залізничної станції Подільськ

Командир відділення РХБР, ВОС 187. РЕБ. Війська РЕБ.

від 19000 до 120000 грн

Коломия, Івано-Франківська область

Навідник, військовослужбовець

від 21000 до 27000 грн

Білгород-Дністровський, Одеська область