ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Олексій Резніков: «Рамштайн» стає справжньою коаліцією вільного світу на підтримку України

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 24 Травня 2022, 15:26

Шановні українці!

Вчора разом з заступником Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-лейтенантом Євгеном Мойсюком та заступником начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майором Вадимом Скібіцьким мав честь представити нашу державу на другій зустрічі керівників оборонних відомств у форматі, започаткованому 26 квітня 2022 року на авіабазі Рамштайн.

Цей формат створено завдяки лідерству Сполучених Штатів Америки і персонально Міністру оборони Ллойду Остіну ІІІ.

«Рамштайн» стає справжньою коаліцією вільного світу на підтримку України. Тішить, що кількість країн-учасниць збільшується, серед континентів не представлена тільки Антарктида.

Разом з колегами ми докладно поінформували партнерів про ситуацію на фронті та зміни, які сталися з дня проведення минулої зустрічі.

Ми констатували прогрес у постачанні 155-мм артилерії та окреслили першочергові потреби українських захисників. Якщо на першій зустрічі ключовими словами були timing і transition, цього разу додалося ще слово coordination. Ми зосередимо свої зусилля на тому, щоб міжнародна підтримка давала максимальний ефект.

Щиро подякував за допомогу нашій державі багатьом колегам, зокрема, моєму другу та великому другу України – Міністру оборони Великої Британії Бену Воллесу.

З оптимізмом можу повторити оцінку, яку дав інший великий друг України – Міністр Ллойд Остін ІІІ: на зустрічі країни оголосили про нові способи підтримки, які можуть стати game changing у цій війні. Розраховую, що на наступній зустрічі у червні зможу доповісти колегам про результати застосування зброї, про яку йшла мова на зустрічі 23 травня. Так, серед іншого, ми вже отримали підтверджнння щодо посилення нашої берегової оборони. Зокрема мова йде про пускові установки і протикорабельні ракети Harpoon. Рішення було знайдено завдяки об’єднанню зусиль декількох наших країн-партнерів. Також йшлося і про інші приємні сюрпризи, які посилять потужність Української армії, і будуть неприємними для ворога. Але про це – згодом.

Також я висловив щиру подяку моєму польському колезі Маріушу Блащаку, Міністру оборони Канади Аніті Ананд та Міністру оборони Данії Мортену Бедскову.

Я дякую нідерландському Міністру Кайсі Оллонгрен та норвезькому Міністру Б’єрну Арільду Граму.

Немає слів, щоб висловити повною мірою вдячність нашим литовському, латвійському та естонському друзям – Арвідасу Анушаускасу, Артісу Пабріксу та Калле Лаанету. Українська Нація глибоко вдячна їм.

Я дякую колегам з Австралії та Франції і сподіваюся продовжити нашу співпрацю з новими командами.

Я дякую Міністру Яні Черноховій з Чехії та Міністру Ярославу Надю зі Словаччини.

Минулого тижня відбулася змістовна розмова з німецьким федеральним Міністром Крістіне Ламбрехт, під час якої, поміж іншого, обговорювалися протиповітряні бронемашини «Гепард». Я вдячний за все, що Німеччина почала робити для України.

Я дякую Міністру Хулусі Акару.

Ми сповнені оптимізму, зокрема, через зоряне лідерство США, яке вже втілене в законі про ленд-ліз та масштабах допомоги. Я висловлюю особисту подяку Міністру Ллойду Остіну ІІІ за його роботу з підтримки України.

Усі учасники зустрічі висловили непохитну підтримку Україні у війні з росією і висловили захоплення героїзмом та професіоналізмом наших Збройних Сил, стійкістю всього українського народу.

Україна обов’язково переможе!

Слава Україні!

Міністр оборони України Олексій Резніков

Читайте нас в Telegram
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Зовнішній пілот, оператор БпЛА

від 20000 до 120000 грн

Чернігів

119 ОБр Сил ТрО

Стрілець, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Азов, 12-та бригада спеціального призначення НГУ

Водій-стрілець, військовослужбовець

від 21000 до 51000 грн

Харків

Харківський зональний відділ ВСП

Бойовий медик, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Харків

229 окремий батальйон 127 ОБр Сил ТрО

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Запоріжжя

Старобільський РТЦК та СП

Головний сержант, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область