ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Блокують «дорогу життя», грабують школи й лікарні – ворог, як він є

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 12 Травня 2022, 2:52

 Ситуація щодо російського вторгнення

На Луганщині ворог закріпився на позиціях, з яких зручно вести прицільний обстріл багатьох об’єктів та транспортного сполучення. Останні випадки руйнувань – Попаснянський районний водоканал та високовольтна лінія електропередачі поблизу Лисичанська. Місце аварії постійно під вогнем, тож провести його обстеження та ремонт наразі неможливо.

ЛУГАНЩИНА

Через російське вторгнення на Луганщині знеструмлені 43 населених пункти – 128,3 тис. споживачів. Централізоване водопостачання відсутнє по всій області: воду можна тільки підвозити. Цим щоденно займаються рятувальники.

Щодо газу – зручніше навести кількість тих, хто його має, а це лише 6 населених пунктів (три повністю та три частково) – 45, 4 тис. абонентів. Наразі Луганщина живе взагалі без комунікацій. У вільних населених пунктах немає світла, води, газу та мобільного зв’язку.

Окупанти продовжують обстрілювати надважливу дорогу Лисичанськ – Бахмут. По ній завозять гуманітарні вантажі для тих, хто залишився, а це понад 40 тис. мешканців. Їх евакуацію не проводять через ризик для життя.

Мета росіян – відрізати Луганщину від інших областей, закрити дорогу, якою проходить евакуація та завозяться гуманітарні вантажі. Щойно Збройні Сили України відкинуть окупантів від дороги на відстань, з якої ті не зможуть діставати до «дороги життя», евакуація поновиться.

Тривають бої навколо Попасної, у Рубіжному та Воєводівці, досі гаряче у Білогорівці, де наші захисники продовжують вести бої.

Ворог здійснював безрезультатні штурмові дії в районах Нижнього, Тошківки та Оріхового.

Нещодавно окупанти відкрили вогонь по Гірському. Потрапили в будівлю обласної спеціалізованої школи, де навчались діти з особливими потребами. Це був заклад з сучасним ремонтом та новим обладнанням. На щастя, вихованців встигли заздалегідь евакуювати.

Сєвєродонецьк – без блакитного палива, знищено готель, третина будинків не придатні для проживання. У Врубівці знищено шість житлових будинків та будинок культури. В Рубіжному – три багатоповерхівки, у Лисичанську – дві. Цей список можна довго продовжувати.

З Кремінної російські загарбники вивозять обладнання з лікарень та шкіл. Після окупації міста на плацу Луганського обласного військового ліцею вони повісили свій прапор та вишкребли з фасаду напис: «Слава Україні!». Потім “обчистили” всі приміщення. Сучасну комп’ютерну, офісну та іншу техніку вивезли до росії. Виносили все з казарм, їдальні, складських приміщень. В пошуках наживи обстежили кожен сантиметр освітнього закладу.

Школи міста теж «звільнили» від майна.

Така ж доля спіткала й медичне містечко. Місцеві розповідають, що росіяни були шоковані оснащенням наших лікарень. Тож, вже в перші дні окупації почали демонтувати обладнання та перевозити до Луганська і росії.

В публікації використані дані з офіційної Фейсбук-сторінки Луганської ОДА та з офіційного Телеграм-каналу керівника Луганської обласної військової адміністрації. Оскільки бойові дії на території області тривають, навести повну і точну статистику щодо ситуації на непідконтрольних територіях наразі неможливо.

Джерело: Мінінтеграції

Читайте нас у Facebook
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інструктор з вогневої підготовки

від 24000 до 49550 грн

Харків, Харківська область

Навідник, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Стрілець – снайпер

від 20000 до 120000 грн

Червоноград

Червоноградський РТЦК та СП

Сапер (розмінування)

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО

Комірник

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ

Стрілець-зенітник у 66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ, Київська область