ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Президент: Зараз потрібно максимально витіснити російські війська з нашої території

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 4 Травня 2022, 15:00

Сьогодні першочерговим завданням є максимальне витіснення російських військ із території України, але глобальною метою є відновлення територіальної цілісності нашої держави в міжнародно визнаних кордонах, бо цього прагнуть усі українці.

Про таке сказав Президент України Володимир Зеленський під час участі в сесії Wall Street Journal CEO Council Summit.

«Мета будь-якого українця – відновити нашу територіальну цілісність у міжнародно визнаних кордонах. Я розумію, що неможливо все й одразу. Спочатку треба зробити відповідні кроки, щоб зупинити війну, а потім уже діятиме дипломатія», – заявив глава держави.

Володимир Зеленський зазначив, що першим етапом у цій війні було зупинення росії та її просування.

«Другий етап – зробити так, щоб росія максимально відійшла з нашої території. Третій етап – максимально відновити територіальну цілісність», – пояснив він.

Як зауважив Президент, там, де можна відновити територіальну цілісність завдяки діалогу, Україна робитиме все можливе, але лише як рівноправний партнер.

«Ми розуміємо, що відновити територіальну цілісність на тимчасово окупованому півострові Крим буде складно. І все-таки, я вважаю, що ми зможемо потім, показавши свою міць, перейти на дипломатичний шлях. Тому що будь-яка війна закінчується дипломатією», – переконаний глава держави.

Володимир Зеленський наголосив, що головною запорукою перемоги є впевненість в українських людях і Збройних Силах України.

«І ми не відступаємо. Тобто на сьогодні це вже новий етап. Десь, на якихось територіях ми стоїмо, заблоковані російськими військовими й технікою. Там ми чекаємо на відповідну техніку, щоб вона з’явилася з нашого боку, і ми могли тиснути й просуватися вперед. А на деяких територіях ми просуваємося вперед», – розповів він.

Втім, Президент зазначив, що поки не бачить бажання рф припинити вогонь. «Коли обидві сторони хочуть припинення вогню – вони це роблять. Ми це проходили декілька років з російською федерацією на контактній лінії на Донбасі. Вони кажуть, що ми домовляємося, потім порушують (домовленості про припинення вогню. – Ред.)», – сказав Володимир Зеленський.

Глава держави звернув увагу на те, що навіть коли йдеться про режим тиші на території Маріуполя для проведення спільної з ООН операції з евакуації цивільних осіб, все одно відбуваються обстріли й бомбардування.

Володимир Зеленський вважає, що режим припинення вогню може бути встановлений лише тоді, коли відбудеться його зустріч із російським президентом Володимиром Путіним.

«Якщо в нас буде зустріч із Президентом Путіним, тоді на цей час буде режим припинення вогню. Оскільки в іншому разі не буде зустрічі. І тоді, можливо, ми з ним домовимося особисто. Він особисто має брати на себе зобов’язання щодо припинення вогню. І бажано публічні», – наголосив він.

При цьому Президент України зауважив, що режим припинення вогню не означає, що російські війська можуть залишитися там, де вони зараз перебувають, і буде певний заморожений конфлікт.

«Ми не підемо на заморожений конфлікт», – резюмував Володимир Зеленський.

Читайте нас у Facebook
Ворог тричі атакував українські позиції на лівому березі Дніпра

Ворог тричі атакував українські позиції на лівому березі Дніпра

На тимчасово окупованій Херсонщині ворог здійснив 3 безуспішні штурми в районі населеного пункту Кринки, але зазнав втрат та відійшов на свої вихідні позиції.

Олександр Яковець став головою Адміністрації Держспецтрансслужби

Олександр Яковець став головою Адміністрації Держспецтрансслужби

Указом Президента України, за поданням Міністерства оборони, на посаду голови Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту призначено командувача Сил підтримки ЗСУ, бригадного генерала Олександра Яковця.

На кластері оборонних технологій Brave1 за рік зареєстрували 1600 розробок

На кластері оборонних технологій Brave1 за рік зареєстрували 1600 розробок

Уже декілька розробок законтрактовані державою та готуються до передачі військовим.

У МОУ відповіли, чи можуть рекрутингові центри замінити мобілізацію

У МОУ відповіли, чи можуть рекрутингові центри замінити мобілізацію

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець прокоментував питання, чи можуть рекрутингові центри замінити процес мобілізації в Україні.

Громадяни з повістками все одно можуть звертатися до рекрутингових центрів — МОУ

Громадяни з повістками все одно можуть звертатися до рекрутингових центрів — МОУ

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець прокоментував питання, чи можуть громадяни, які отримали повістку, звертатися до рекрутингового центру, де триває набір громадян на службу в Сили оборони України.

У Миколаєві «мисливець» за HIMARS отримав 12 років ув’язнення

У Миколаєві «мисливець» за HIMARS отримав 12 років ув’язнення

За матеріалами СБУ засуджено інформатора російського гру, який шпигував за артилерією ЗСУ на Миколаївщині.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Електрик-моторист, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Командир відділення

від 21000 до 51000 грн

Миколаїв

Військова частина А3476

Оператор дронів

від 20000 до 120000 грн

Харків, Харківська область

Стрілець, помічник гранатометника

від 21000 до 125000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Військовослужбовець в ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Суми

Старобільський РТЦК та СП

Військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

Соборний РТЦК м. Дніпра