ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Одна цистерна води на все місто – якщо їй пощастить доїхати. Реалії прифронтової Луганщини

Новини Регіони
Прочитаєте за: 2 хв. 4 Травня 2022, 3:28

Сєвєродонецьк за добу витримав вісім артилерійських обстрілів. Минулої ночі пошкоджень зазнали три будинки в старих районах міста. А вже вдень снаряди потрапили у дві багатоповерхівки та складське приміщення. Повідомляє пресслужба Мінінтеграції.

В одній із квартир боєприпас, на щастя, не розірвався. Його знешкодили піротехніки. З-під завалів витягли три людини… Такі події щодобипротягом останніх двох з половиною місяців переживають жителі прифронтових населених пунктів Луганщини. Область тримається на межі можливостей.

ЛУГАНЩИНА

Упродовж минулої доби росіяни 25 разів відкривали огонь по житлових масивах області. Найбільше – по Сєвєродонецьку, Рубіжному, Попасній, Гірській громаді. Сьогодні – по Врубівці, Оріховому, Золотому та Гірському.

Централізоване водопостачання у всіх населених пунктах відсутнє через руйнування насосних станцій, колекторів та знеструмлення інфраструктурних об’єктів. Питну воду доставляють гуманітарні штаби і ДСНС. Або запускають свердловину при наявності палива і електрогенератора. Минулої доби, наприклад, рятувальники розвезли по домівках, бомбосховищах і підвалах 20 тонн води. Найбільш кричуща ситуація в Сєвєродонецьку. Там залишилася справною лише одна цистерна, яка без перерви курсує містом.

Не краща ситуація і з електро- та газопостачанням. Наразі в області знеструмлені 42 населених пункти – 29 повністю та 13 частково. Це загалом 99,3 тис. споживачів. Без блакитного палива – вся область, окрім шести населених пунктів, всього 45,3 тис. абонентів.

Порахувати зруйновані будинки та інфраструктуру неможливо. За останню добу загарбники пошкодили 5 будинків уСєвєродонецьку, у Гірській громаді – щонайменше 12, в Оріховому – 10, в Золотому – 2. Однак точна кількість невідома: російські загарбникиштурмують населені пункти цілодобово.

Яскравий штрих. Для того, щоб зберегти історію регіону та його жителів, обласна військова адміністрація прийняла рішення евакуювати майже всі документи Національного архівного фонду Луганщини. Врятовані всі метричні книги, сповідні відомості, книги актів державної реєстрації цивільного стану тощо.

До їх порятунку було докладено чимало зусиль та ресурсів, залучалися військові, поліція, волонтери. Евакуація відбувалась в дуже складних умовах під щільними обстрілами.

Звертаємо вашу увагу, що в публікації використані дані з офіційної Фейсбук-сторінки Луганської ОДА та з офіційного Телеграм-каналу керівника Луганської обласної військової адміністрації. Оскільки бойові дії на території області тривають, навести повну і точну статистику щодо ситуації на непідконтрольних територіях наразі неможливо.

Читайте нас в Telegram
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кулеметник

від 20000 до 125000 грн

Богодухів

209 батальйон Сил ТрО

Оператор звукометричного комплексу, ЗСУ

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область

Гранатометник

від 21000 до 130000 грн

Дрогобич

Військова частина А7079

Лікар медичного пункту, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Оператор, лінійний наглядач відділення комунікації, військовослужбовець

Запоріжжя

Комендатура військових сполучень Запоріжжя

Стрілець-санітар

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр