ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Служба ООН із розмінування UNMAS розгорне свою місію в Україні

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 3 Травня 2022, 22:29

Процес гуманітарного розмінування забруднених територій України та підготовки до нього не простий і потребує часу. МВС працює над пришвидшенням очищення нашої землі від мін та снарядів, якими засіяли українську землю російські військові, і над тим, аби долучити до допомоги досвідчені міжнародні організації.

Сьогодні, 3 травня, заступниця міністра внутрішніх справ України Мери Акопян та заступник голови ДСНС України Дмитро Бондар провели зустріч із представниками Служби ООН із протимінної діяльності в Україні Саймоном Портером і Анатолієм Тимошенко.

Наразі Служба з розмінування UNMAS в координації з іншими підрозділами ООН напрацьовують механізми в контексті надання допомоги з боку ООН, про яку попросила Україна. Представники Служби ООН із протимінної діяльності в Україні збирають інформацію щодо потреб на місцях, які потребують розмінування.

Мері Акопян розповіла іноземній делегації про масштаби забруднення російською армією вибухонебезпечними предметами території нашої Держави та окреслила подальші дії українських піротехніків, які за короткий проміжок часу вже провели титанічну роботу.

“За нашими розрахунками, наразі приблизно 300 тисяч кілометрів квадратних забруднено. Це означає, що ми потребуватимемо величезної технічної та експертної допомоги на багато років уперед. На сьогодні понад 16 тисяч гектарів української землі вже розміновано нашими піротехніками. Виявлено та знешкоджено понад 90 тисяч вибухонебезпечних предметів”, — сказала заступниця очільника МВС України.

Своєю чергою, заступник голови ДСНС України Дмитро Бондар закликав представників Служби ООН із протимінної діяльності, які мають великий досвід у розмінуванні територій Сомалі, Сирії та Іраку, залучити своїх фахівців, поділитися інноваційними методами роботи та новітнім обладнанням.

“Наразі ми збільшуємо кількість наших піротехніків ДСНС. До 3633 доєдналися ще 400 бійців. Усі вони надзвичайно професійні, уже 8 років працюють в умовах війни. Щоденно виявляють та знешкоджують велику кількість боєприпасів, які заборонені Женевською Конвенцією. Просимо допомогти Україні пришвидшити процес розмінування, долучивши міжнародні піротехнічні підрозділи”, — зазначив Дмитро Бондар.

Зокрема, сторони обговорили необхідність швидшого розмінування полів. Адже, на жаль, маємо випадки, коли люди з технікою в полях підірвалися на міні.

“Україна — аграрна Держава, тому росія намагається знищити нашу економіку. Забезпечення безпеки під час посівної — надважливе завдання: у ці складні часи ми не можемо ставити економіку на паузу”, — наголосила Мері Акопян.

Сторони домовилися з делегацією UNMAS скоординувати зусилля в питанні якнайшвидшого очищення українських територій від залишків російської агресії, залучення представників Служби ООН до підготовки та перепідготовки наших фахівців. Обговорили питання матеріально-технічної допомоги та передали список необхідного новітнього обладнання для українських піротехніків.

Джерело

Читайте нас у Facebook
На фронті 50 боєзіткнень: найгарячішим залишається Бахмутський напрямок

На фронті 50 боєзіткнень: найгарячішим залишається Бахмутський напрямок

Ворог завдав 2 ракетних та 43 авіаційних ударів, здійснив 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Рустем Умєров обговорив, як зірвати плани росії та посилити нашу ППО з Ллойдом Остіном

Рустем Умєров обговорив, як зірвати плани росії та посилити нашу ППО з Ллойдом Остіном

Міністр оборони України Рустем Умєров провів телефонну розмову з главою Пентагону Ллойдом Остіном.

Українські сапери отримали піротехнічну машину важкого типу на базі MAN

Українські сапери отримали піротехнічну машину важкого типу на базі MAN

Державна спеціальна служба транспорту у рамках міжнародного проєкту Європейського Союзу отримала піротехнічну машину важкого типу на базі MAN.

У Силах оборони розповіли, як змінилась тактика росіян на Східному напрямку

У Силах оборони розповіли, як змінилась тактика росіян на Східному напрямку

Речник Національної гвардії України полковник Руслан Музичук прокоментував, яку тактику використовують російські війська під час штурмових дій.

Армія рф упродовж дня атакувала Дніпропетровщину ударними дронами

Армія рф упродовж дня атакувала Дніпропетровщину ударними дронами

Сьогодні під ударом російських дронів були два райони Дніпропетровської області.

22 квітня міністри закордонних справ та оборони країн ЄС обговорять шляхи прискорення військової допомоги Україні

22 квітня міністри закордонних справ та оборони країн ЄС обговорять шляхи прискорення військової допомоги Україні

22 квітня на Раді міністрів ЄС у форматі Jumbo, яка передбачає участь міністрів закордонних справ та міністрів оборони, обговорять ситуацію в Україні і шляхи прискорення їй військової допомоги.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор безпілотних авіаційних комплексів (БПЛА)

від 50000 до 120000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Радіотелеграфіст у 66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Водій-слюсаp, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Номер обслуги

від 20000 до 120000 грн

Київ

21 окремий батальйон спеціального призначення

Водій-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Дніпро

Косівський РТЦК та СП

Технік комплексів АСУ, військовослужбовець

від 23500 до 53500 грн

Кам'янка-Бузька

Військова частина А4623