ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Російська армія веде війну проти мирного населення України використовуючи неконвенційну зброю

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 26 Квітня 2022, 3:15

Під час брифінгу Посольства України в Республіці Польща речниця Кризового медіацентру Юлія Бородій вкотре нагадала, що уже 2 місяці Україна боронить свою незалежність і захищає весь світ від держави-терориста росії. Повідомляє МЗС Ураїни.

Агресор продовжує наступальні дії на сході та півдні України. Не припиняються масовані ракетно-бомбові удари по об’єктах військової та цивільної інфраструктури по всій території країни. Російська армія веде війну проти мирного населення України використовуючи неконвенційну – заборонену міжнародним гуманітарним правом зброю.

«Для окупанта немає нічого святого. Напередодні Великодня рашисти обстріляли Одесу. Серед загиблих тримісячна дівчинка, її мама та бабуся. Агресор вбив однією ракетою одразу 3 покоління мирних українців!» – наголосила речниця.

Під Маріуполем рашисти викопали нові 30-метрові братські могили і привозять на вантажівках до Мангуша тіла загиблих мирних громадян. З окупованих територій Херсонської та Запорізької областей, де вже відчуваються значні перебої з забезпечення людей харчами, окупанти вивозять зерно і овочі.

Також, під час брифінгу у Посольстві наголосили, що від сьогодні, 25 квітня, громадяни України, які прибули до Польщі рятуючись від війни, та перебувають у Варшаві, зможуть отримати номер PESEL лише у центральному пункті реєстрації PESEL, що знаходиться на Національному стадіоні. Пункт працює сім днів на тиждень. Прийом інтересантів здійснюється з 8:00 до 16:00. Зверніть увагу, що пункт не працюватиме 1, 2 і 3 травня.

Посольство України у активній взаємодії з польськими партнерами продовжує роботу з метою надання всебічної підтримки українським громадянам, які перебувають в Польщі, рятуючись від війни. Так, Посол України в Польщі Андрій Дещиця провів зустріч з Міністром освіти і науки Республіки Польща Пшемиславом Чарнкем. Сторони обговорили важливі питання забезпечення освітніх потреб дітей і молоді з України.

Міністерство закордонних справ України спільно з Інститутом когнітивного моделювання та командою Romanuke створили сайт UA HELP, завдяки якому громадяни України, які через війну були вимушені або ще планують виїхати до Польщі, можуть отримувати усю необхідну інформацію про виїзд, документи, безкоштовну допомогу. Також запрацював телеграм-бот UAHelpBot. Завдяки новому сайту та чат-боту, громадяни України зможуть знайти актуальну інформацію щодо умов перетину кордону для дорослих та дітей, умов перебування в Польщі, докладну інформацію щодо отримання документів та відповідного статусу — біженця або тимчасового захисту. Сайт стане у нагоді тим, хто шукає роботу, дасть роз’яснення, як отримати медичну та фінансову допомогу, як знайти садок і школу для дітей тощо.

Читайте нас в Telegram
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Офіцер штабу

від 20100 до 120100 грн

Дніпро

128 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Начальник циклової комісії (621 ОНБ)

від 28000 до 28000 грн

Київ

Рекрутинговий центр Сил ТрО ЗСУ

Інспектор прикордонної служби у Чоп

до 20500 грн

Державна прикордонна служба України

Стpілець, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Водій-кранівник, військовослужбовець

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039

Стрілець-зенітник ПЗРК

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО