ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На Сході гармаші відзначають Великдень у перерві між відбиттям ворожих атак

Армія і суспільство Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 24 Квітня 2022, 18:13

Хтось сказав, що нема вже війн старих добрих часів, коли у християнські свята, не домовляючись, сторони припиняли смертовбивство. Ні, війна з ордою — то зовсім інше. Тому тиші на передовій немає. Утім, українські захисники нічого іншого від них і не чекали, вони готові до всього. А Великдень — це святе, тож відзначили його й українські гармаші — як могли, у перервах між відбиттям ворожих атак. Звісно ж — на вогневих позиціях.

Сьогодні зранку в артилерійському дивізіоні бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича, що боронить українську землю на буремному Сході, місцевий священник Української православної церкви Київського патріархату отець Тимон провів обряд освячення пасок та крашанок і привітав захисників України з великим християнським святом.

— Вітаю Вас із Великим днем Христового Воскресіння! Зичу Вам міцного здоров’я, щастя і доброї долі, — звернувся до православного воїнства священнослужитель. — Хай ваші серця наповнюються радістю, незважаючи на всі труднощі, з якими стикається Україна, а великодні дзвони принесуть у ваші оселі мир, злагоду, світлу радість! Христос воскрес, Христос воскрес, Христос воскрес!

Після освячення паски й крашанки завантажили та розвезли по вогневих позиціях артилерійських батарей. Хай і не домашні, адже паски тиловики завезли централізовано, разом із іншими продуктами харчування, зі складу, а яйця фарбували кухарі підрозділів, та все ж таки великодні смаколики бодай якось підняли настрій бійцям. Та й погода цього року на Великдень не підвела — нарешті немає ані морозів, ані дощу. Що-що, а яка навесні буває погода на Донбасі, артилеристи знають не з чуток. Адже, хоча більшість військовослужбовців підрозділу — молодь, і відзначають Великдень у фронтових умовах вперше, все ж кількадесят вояків смакують пасками із крашанками тут уже вдев’яте. Як кажуть гармаші, різниця полягає лише в аномально холодній цьогорічній весні та в значно більшій інтенсивності бойової роботи, аніж у минулі роки. Адже тоді артилерія перебувала в районах відведення та застосовувалася зрідка, коли рашисти вже дуже насідали на нашу піхоту, а тепер, як то кажуть, спокій тільки сниться — працювати доводиться щодня. Але хлопці й дівчата бувалі, звикли.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Україна та Латвія вирішили збільшити виробництво дронів

Україна та Латвія вирішили збільшити виробництво дронів

Україна та Латвія ведуть спільну роботу над нарощуванням виробництва дронів.

Пентагон анонсував виділення ще одного пакету допомоги Україні на $1 млрд

Пентагон анонсував виділення ще одного пакету допомоги Україні на $1 млрд

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив, що Сполучені Штати виділяють ще один пакет оборонної допомоги Україні сумою 1 млрд доларів, який включатиме ракети для HIMARS, снаряди, системи ППО та інше озброєння.

Ворог тричі атакував українські позиції на лівому березі Дніпра

Ворог тричі атакував українські позиції на лівому березі Дніпра

На тимчасово окупованій Херсонщині ворог здійснив 3 безуспішні штурми в районі населеного пункту Кринки, але зазнав втрат та відійшов на свої вихідні позиції.

Олександр Яковець став головою Адміністрації Держспецтрансслужби

Олександр Яковець став головою Адміністрації Держспецтрансслужби

Указом Президента України, за поданням Міністерства оборони, на посаду голови Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту призначено командувача Сил підтримки ЗСУ, бригадного генерала Олександра Яковця.

На кластері оборонних технологій Brave1 за рік зареєстрували 1600 розробок

На кластері оборонних технологій Brave1 за рік зареєстрували 1600 розробок

Уже декілька розробок законтрактовані державою та готуються до передачі військовим.

У МОУ відповіли, чи можуть рекрутингові центри замінити мобілізацію

У МОУ відповіли, чи можуть рекрутингові центри замінити мобілізацію

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець прокоментував питання, чи можуть рекрутингові центри замінити процес мобілізації в Україні.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Старший розвідник, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

кулеметник 144 окремої піхотної бригади

від 20000 до 120000 грн

Чернігів, Чернігівська область

Артилерист (за контрактом, ЗСУ)

від 20100 до 120000 грн

Вінниця

Вінницький РТЦК та СП

Військовослужбовець

від 50100 до 120100 грн

Одеса

Хустський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки

Стрілець

від 20000 до 20000 грн

Київ

131 окремий батальйон 112 ОБр Сил ТрО

Водій-гранатометник

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039