ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Морські піхотинці готуються до нових боїв із російськими загарбниками

Репортаж
Прочитаєте за: 2 хв. 23 Квітня 2022, 13:24

На півдні України триває інтенсивна підготовка підрозділів морської піхоти, які проходять процес відновлення боєздатності та подальшого злагодження для виконання завдань за призначенням. За тим, як українські воїни вдосконалюють практичні навики ведення бою, покращують свої знання та вміння, спостерігав кореспондент АрміяInform.

Цього разу морпіхи тренувалися здійснювати рейдові та антидиверсійні дії у складі підрозділів. Слід зазначати, що більшість особового складу, з яким проводили заняття, вже мають за плечима значний бойовий досвід. Воїни брали участь у бойових діях, зокрема, і на південному напрямку під час широкомасштабного вторгнення російських загарбників, тому знають, як діяти в різних ситуаціях бойового застосування. Тож під час тренування більше звертали увагу на тактичні особливості виконання завдання, покращення злагодженості та взаємодії в різних умовах бою.

Як розповів один з інструкторів штаб-старшина Роман, на першому етапі морські піхотинці відпрацювали висування в район призначення, захоплення блокпоста, порядок дій у разі потраплянні в засідку. На другому — виконали  завдання з ведення наступальних дій, оточення та знищення противника штатним озброєнням.

— Основна увага під час тренування приділялася роботі сержантів. Саме від командирів відділень залежить, як ефективно військовослужбовці будуть виконувати завдання. Якщо командир діє впевнено, рішуче, своєчасно подає команди, то підлеглі будуть діяти як єдиний злагоджений механізм. І навпаки, якщо командир розгубився, затримався з відповідними рішеннями, особовому складу важко буде досягнути необхідного результату, — наголосив інструктор.

До речі, і перший, і другий етапи пройшли майже без зауважень. Командири відділень та їхні підлеглі діяли чітко і впевнено, а якщо припускалися помилок, то, після внесення необхідних поправок та уточнень, виконання завдання повторювали. Найбільш вдало морські піхотинці діяли на заключному етапі занять — під  час атакуючих дій. Піхотинці почали обходити умовного противника з флангів, а потім за підтримки кулеметників та розрахунків гранатометників успішно знищили визначені цілі.

Підсумки заняття підбив представник Командування ВМС ЗС України. Він відзначив, що під час заключного етапу підготовки було успішно реалізовано всі необхідні завдання з відновлення боєздатності підрозділу.

— Досягнуто необхідного рівня навченості і злагодженості особового складу. Завдяки нашим партнерам підрозділ додатково укомплектований сучасним стрілецьким озброєнням, зокрема кулеметами MG-42 і  Browning M2, а також протитанковими гранатометами англійського, французького та американського виробництва. Особовий склад мотивований і готовий до виконання бойових завдань з визволення України від російських окупантів, — зазначив представник командування.

Фото автора  

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець

від 35000 до 100000 грн

Київ

129 окремий батальйон 112 ОБр Сил ТрО

Радіотелефоніст, військовослужбовець

від 21000 до 27000 грн

Білгород-Дністровський, Одеська область

Стрілець

від 21000 до 51000 грн

Чугуїв

Харківський зональний відділ ВСП

Заряджаючий, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Командир зенітного артилерійського взводу

від 25000 до 50000 грн

Одеса

Військова частина А2238

Оператор-наведення, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ