ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Росія поки що не погоджується на дипломатичний шлях розблокування Маріуполя, незважаючи на публічну риторику

Важливо Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 20 Квітня 2022, 21:40

Україна готова до розв’язання питання розблокування Маріуполя та евакуації цивільного населення дипломатичним шляхом, але Росія поки що не демонструє готовності до такого кроку. Про це сказав Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками ЗМІ після переговорів з Президентом Європейської ради Шарлем Мішелем у Києві.

«Ситуація в Маріуполі погіршується. На жаль, поки що ми не можемо досягти там позитивного результату. У наших військових і бійців – сотні поранених людей. Захищаючи своєю спиною звичайних цивільних людей, вони втрачають свої життя. Тому що саме за спинами наших хлопців у Маріуполі перебуває, наскільки мені відомо, близько тисячі цивільних, серед яких є діти й жінки», – зазначив Володимир Зеленський.

Глава держави наголосив, що Україна постійно пропонує російській стороні варіанти організації гуманітарних коридорів. Деякі з них спрацювали.

«Декілька десятків тисяч мирних жителів було вивезено з Маріуполя завдяки цій роботі. На жаль, декілька тисяч людей повірили російським окупантам і поїхали в бік окупованих частин нашої держави, а також у бік Російської Федерації. І ми не знаємо долю цих тисяч мирних людей», – розповів він.

За словами Президента, для розблокування Маріуполя є два шляхи. Перший полягає у наданні українським військовим серйозної допомоги важким озброєнням. На це сподіваються захисники міста, які не збираються здаватися ворогу. Але поки що в України недостатньо техніки, щоб працювати в цьому напрямку, повідомив Глава держави.

«Другий шлях – дипломатичний, і поки що на це не погоджується Росія. З якими б публічними сигналами вони не виходили й не говорили, що вони відкриті, готові до обміну. Чи, як казали, «м’яч на нашому боці» (України – Ред.) – вони не знають, у що вони грають. Або навпаки – вони продовжують гратися», – зазначив Володимир Зеленський.

Президент заявив, що Україна готова до різних форматів обміну своїх людей на російських військових.

«І ми готові заради наших людей – як військових, так і цивільних – на будь-який формат обміну. І хочу я цього чи не хочу, я готовий впродовж останніх трьох років, які мені народ дав, до діалогу з Президентом Росії щодо закінчення війни», – сказав Глава Української держави.

Читайте нас в Telegram
Країни G7 зобовʼязалися посилити українську ППО

Країни G7 зобовʼязалися посилити українську ППО

Міністри закордонних справ країн «Великої сімки» (G7) мають намір посилити протиповітряну оборону України, аби врятувати життя життя наших громадян і захистити критично важливу інфраструктуру.

У Києві провели в останню путь військового та активіста Павла Петриченка

У Києві провели в останню путь військового та активіста Павла Петриченка

У Михайлівському Золотоверхому соборі відбулося прощання з активістом, сержантом 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Павлом Петриченком.

Обстріл Дніпропетровщини: посол США відреагувала на ракетний удар рф

Обстріл Дніпропетровщини: посол США відреагувала на ракетний удар рф

Посол США Бріджит Брінк прокоментувала ранкову ракетну атаку рф по Дніпропетровщині, через яку загинули 8 осіб.

Колишньому старшому авіаційному техніку ВМС ЗСУ повідомлено про підозру

Колишньому старшому авіаційному техніку ВМС ЗСУ повідомлено про підозру

Колишньому офіцеру ВМС ЗСУ, старшому авіаційному техніку за фактом державної зради та дезертирства повідомлено про підозру.

Глава МЗС Естонії про загибель дітей від удару рф на Дніпропетровщині: Ми могли цьому запобігти, але не змогли

Глава МЗС Естонії про загибель дітей від удару рф на Дніпропетровщині: Ми могли цьому запобігти, але не змогли

Міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна прокоментував ракетний удар рф по Дніпропетровській області, внаслідок якого, зокрема, загинули двоє дітей, заявив, що жертв можна було б уникнути, якби Україна мала засоби ППО.

Сили оборони показали, як горять російські солдати

Сили оборони показали, як горять російські солдати

Прикордонники на Бахмутському напрямку ліквідували двох окупантів.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець, снайпер

від 22000 до 120000 грн

Краматорськ

81 ОДШБ

Сапер, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Азов, 12-та бригада спеціального призначення НГУ

Оператор (пілот) БПЛА

від 20000 до 120000 грн

Миколаїв, Миколаївська область

Кулеметник

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

233 окремий батальйон 128 ОБр Сил ТрО