ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як живуть люди в місцях інтенсивних бойових дій

Інфографіка Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 19 Квітня 2022, 22:16

«Трощать усе на своєму шляху. Тягнуть у таку ж безодню, з якої приїхали до нас на танках», – так охарактеризувала дії російських окупантів пані Марія з села Цупівка на Харківщині. Від її будинку до кордону з агресором – близько десяти кілометрів. Не менше від російської зброї потерпають її родичі з Луганщини. Люди тримаються на межі можливостей. Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

Харківщина

З початку війни на території області вдалося порахувати понад 1,7 тис. пошкоджених або знищених багатоквартирних будинків. Крім цього, 57 медичних, 251 навчальний, 13культурних закладів, 17закладів соціального захисту та стільки ж промислових підприємств.

Нині без електроенергії в Харкові та області залишаються понад 100 тис. домівок, без газу – близько 80 тис. абонентів. Проблеми з водопостачанням відчули мешканці понад ста багатоповерхівок обласного центру, не враховуючи постраждалих і зруйнованих приватних будинків.

Люди не витримують. З початку російської агресії власні домівки покинули понад 1,3 млн мирних мешканців. При цьому слід розуміти, що з тимчасово окупованих територій надходить далеко не вся інформація.

Постраждала від російських снарядів культурна та історична спадщина міста. Всього близько 100 пам’яток культури та архітектури. Серед них –

Меморіальний комплекс «Дробицький яр», Українсько-Польський меморіал, залишки Ізюмської фортеці (1681 р.), бібліотека ім. Короленка – одне з найстаріших книгосховищ України та багато інших.

Оскільки бойові дії на території області тривають, навести повну і точну статистику щодо ситуації на непідконтрольних територіях наразі неможливо.

Луганщина

Сьогодні на Луганщині окупанти пошкодили високовольтну лінію електропередачі напругою 300 кВт. В результаті знеструмлені понад дві сотні населених пунктів. Світло зникло майже по всій області.

Без газу залишаються 37 населених пунктів: 29 повністю та 8 частково. Загалом понад 108 тис. абонентів. Основна причина зупинки газорозподільних станцій – пошкодження мереж та неможливість їх ремонту через активні бойові дії.

Проблеми з водопостачанням найбільше відчули на собі Рубіжне, Попасна, населені пункти Попаснянського районного водоканалу, частково Лисичанськ та Сєвєродонецьк.

Для окупанта немає нічого святого. Напередодні російські війська кілька разів обстрілювали Сєвєродонецький Свято-Христо-Різдвяний Кафедральний Собор. Всього пошкоджено 10 релігійних будівель. А сьогодні знищили базу олімпійської підготовки «Олімп» в Кремінній та будівлю обласного управління патрульної поліції в Лисичанську.

Загалом на Луганщині функціонують лише залишки інфраструктури. Підрахувати реальні руйнування і збитки поки що не видається можливим. Кількість населених пунктів без світла, води і газу щодня зростає.

У публікації використана інформація Департаменту масових комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Харківської ОДА, а також офіційного Телеграм-каналу керівника Луганської військової адміністрації.

Читайте нас у Facebook
Глави Міноборони США та Німеччини обговорили підтримку України

Глави Міноборони США та Німеччини обговорили підтримку України

Міністр оборони США Ллойд Остін провів телефонну розмову зі своїм німецьким колегою Борисом Пісторіусом, щоб обговорити продовження підтримки України на тлі вторгнення росії.

Ветерани-спецпризначенці зі США навчають українських тероборонців усьому, що необхідно на війні

Ветерани-спецпризначенці зі США навчають українських тероборонців усьому, що необхідно на війні

Лісовою дорогою неквапливо рухався позашляховик. Сяяло сонце. Ліс, який щойно прокинувся від зимової сплячки, був наповнений пташиним щебетанням, і все дихало тишею і покоєм.

У Херсоні затримали таксиста-шпигуна

У Херсоні затримали таксиста-шпигуна

Агент рф наводив російські дрони на локації Сил оборони та керівництва Херсонської обласної військової адміністрації.

У Силах оборони півдня розповіли, чи можливий великий наступ росіян

У Силах оборони півдня розповіли, чи можливий великий наступ росіян

Речниця Сил оборони півдня полковник Наталія Гуменюк прокоментувала інформацію про нібито підготовку російських окупантів до великого наступу влітку цього року.

Відтепер статус особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника можна отримати у 30-денний термін

Відтепер статус особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника можна отримати у 30-денний термін

Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника і захисниці.

ГУР: російська інформоперація «Ухилянт» застосовує проти України відео і «народні» пісні

ГУР: російська інформоперація «Ухилянт» застосовує проти України відео і «народні» пісні

Останнім часом у ТікТок та інших соцмережах один за одним з’являються ролики, на яких нібито українські чоловіки знімають себе на відео за кордоном на відпочинку та називають себе «ухилянтами».

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Офіцер групи планування

від 29250 до 75000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Бойовий медик морської піхоти

від 25000 до 125000 грн

Одеса

35 ОБрМП ім. контр-адмірала Михайла Остроградського

Водій (за контрактом ЗСУ)

Вінниця

Вінницький РТЦК та СП

Пілот, оператор безпілотних літальних апаратів

від 50000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО (Військова частина А7270)

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Кременчук

Старобільський РТЦК та СП

Розвідник-далекомірник 155 окремий батальйон територіальної оборони

від 23000 до 53000 грн

Степанівка, Сумська область