ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Прем’єр-міністр: Дії, а не слова можуть зупинити звірства, які вчиняє росія

Важливо Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 9 Квітня 2022, 11:23

Ситуація щодо російського вторгнення

Україна отримала підтвердження того, що ЄС працюватиме спільно з нами, аби притягнути до відповідальності всіх, хто вчиняв звірства та є причетний до геноциду українського народу.

Про це зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час спільного брифінгу з Високим представником Європейського Союзу Жозепом Боррелем за підсумками зустрічі з Президентом Європейської Комісії Урсулою фон дер Ляєн.

«Воєнні злочини та злочини проти людяності в Бучі та інших містах України вимагають негайних дій міжнародної спільноти. Дій, а не слів, тому що словами точно не зупинити ці звірства, які вчиняє росія», — зазначив Денис Шмигаль.

Як зауважив Прем’єр-міністр, співпраця з ЄС щодо притягнення винних до відповідальності проходитиме в рамках Спільної слідчої групи для документування та розслідування всіх російських злочинів.

«Дії, а не слова можуть зупинити війну. Тому Україна потребує більше зброї та фінансової допомоги, а росія вочевидь потребує ще більше санкцій», — підкреслив очільник Уряду.

Прем’єр-міністр подякував Євросоюзу за введення 5-го санкційного пакету. Водночас він підкреслив, що Україна готова спільно працювати над тим, аби в росії не було більше коштів, якими б вона могла фінансувати цю війну.

«Ми закликаємо до енергетичного ембарго, включаючи імпорт нафти й газу. Це не процес одного дня, але вже сьогодні ми хочемо почути, що ЄС відмовиться від російських енергоресурсів. Ми закликаємо європейських політиків знайти шляхи, як це можна зробити найближчим часом. Це так само в інтересах всієї Європи», — наголосив Денис Шмигаль.

Глава уряду розповів, що під час зустрічі з Президентом Єврокомісії та Високим представником ЄС вони обговорили План відновлення України та створення відповідного фонду, входження України в єдиний платіжний простір, скасування роумінгу для українців на території ЄС. Крім того, Урсула фон дер Ляєн передала на заповнення українській стороні пакет документів, необхідний для отримання статусу кандидата на членство в ЄС.

«Ми домовилися тісно співпрацювати з Європейською Комісією по всіх перелічених питаннях, особливо з питань інтеграції України до ЄС. І в мене немає сумнівів, що членство України в ЄС так само стане новою сторінкою для об’єднаної Європи, де панує мир», — сказав Денис Шмигаль.

Високий представник ЄС підкреслив, що введені Заходом санкції завдають потужного удару по росії та російській економіці, але потрібно зробити більше. За словами Жозепа Борреля, вже 11 квітня представники країн Європейського Союзу зустрінуться для того, аби обговорити, як припинити залежність від російських енергоресурсів — насамперед від російської нафти.

Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кухар господарчого відділення

від 20000 до 21000 грн

Рівне

Військова частина А0532

Оператор наведення, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Бойовий медик, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Харків

229 окремий батальйон 127 ОБр Сил ТрО

Кулеметник

від 22000 до 50000 грн

Шостка

Військова частина 3022 НГУ

Бойовий медик взводу

від 21000 до 21000 грн

Київ

168 окремий батальйон 120 ОБр Cил ТрО

Начальник електpостанції, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ