ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Звернення Міністра оборони України Олексія Резнікова до держав-партнерів України

Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 8 Квітня 2022, 0:22

Минуло 42 дні з початку широкомасштабного нападу Росії на Україну.

Сьогодні я хочу звернутися до усіх друзів та партнерів нашого народу.

І розповісти про те, що відбувається.

Всупереч багатьом прогнозам, Росії не вдалося зламати нашу оборону ні за три, ні за 30 днів. Навпаки.

Наші воїни нанесли ворогу колосальні втрати і зламали його плани. Тільки вбитими Росія втратила майже 19 тисяч солдат. А також 150 літаків, 135 гелікоптерів, 700 танків і майже 1900 бронемашин.

Російських окупантів відкинуто від нашої столиці – Києва. Закінчується звільнення від російських солдат Житомирської, Київської, Чернігівської та Сумської областей.

Але ситуація залишається надзвичайно складною. Особливо – на півдні та сході нашої держави. Росія концентрує сили для потужної атаки.

Україна виграла перший раунд війни, коли велися інтенсивні контактні бої з застосуванням десанту, піхоти і бронетехніки. Бо наша армія добре навчена і надзвичайно мотивована. Один наш боєць вартує 10 росіян.

Нам вдалося зупинити Росію багато в чому завдяки тій зброї, яку ми отримали від партнерів. Хочу подякувати за це.

Проте Росія зробила висновки і змінила тактику. Вона переводить конфлікт у затяжну фазу та в іншу форму.

Кількість контактних боїв зменшується. Ворог наносить ракетні удари, застосовує авіацію, масово використовує системи РСЗО і далекобійну артилерію. Знищує наші мирні міста. Обстріли здійснюються з території самої Росії, Білорусі, а також акваторій Чорного та Азовського морів.

За таких умов війна переходить у фазу змагання ресурсів. Які у Росії майже безкінечні, порівняно в Україною. Щоб перемогти у такій війні, нам потрібна інша допомога, ніж ми отримували раніше.

Ми хочемо якнайшвидше звільнити захоплені ворогом території. Адже увесь світ бачив, які звірства вчинила російська армія в Бучі та інших передмістях Києва. Треба врятувати наших людей від геноциду.

Для цього нам потрібна інша зброя.

По-перше, необхідні системи протиповітряної оборони та бойові літаки, щоб захистити наших громадян і нашу армію від ракет та ударів авіації.

По-друге, нам потрібна далекобійна зброя. Йдеться про Long-Range Artillery Missile complexes, РСЗО та важку артилерію. Це дозволить тримати ворога на відстані, не підпускаючи його до наших міст.

По-третє, нам потрібні танки та бронетехніка, щоб прорвати оборону окупантів та звільнити захоплені території.

По-четверте, нам потрібні протикорабельні ракети. Щоб знищити ворожий флот і деблокувати порти на Чорному морі. Адже без портів ми не зможемо торгувати, у тому числі – продовольством. Що спричинить глобальну продовольчу кризу.

По-п’яте, нам потрібні розвідувальні та ударні безпілотники.

При цьому є дуже важливий нюанс.

Раніше ми робили акцент на отриманні зброї радянських зразків. Це логічне рішення, адже ця зброя може одразу йти у бій, ми вміємо її використовувати. Вона швидко посилить оборону в критичний період.

Але потрібної нам радянської зброї небагато. Часто вона у неналежному стані, адже виготовлена 30-40 років тому. Для неї недостатньо боєприпасів. За таких умов отримана нами радянська зброя посилить Україну лише на короткий час.

Тому Україна має якнайшвидше отримати зброю, яку використовують країни НАТО. Це найкраще рішення з багатьох міркувань.

По-перше, це буде потужний сигнал Росії, що їй не вдасться виснажити українську армію. Навпаки – вартість війни для Москви надзвичайно зросте. Українська армія зможе чинити ефективний опір. Це буде найкращим стимулом для деескалації та пошуку миру.

По-друге, це ще більше підвищить взаємосумісність української армії з арміями країн Європи. Та суттєво посилить східний фланг НАТО. Впевнений, вже ні в кого немає сумнівів, що Україна може бути донором європейської безпеки. Ми це довели. Інвестиції в нашу армію, це найкращі інвестиції в оборону, які тільки можна уявити.

По-третє, техніки, виготовленої за стандартами НАТО достатньо і вона забезпечена боєприпасами. Скажімо, артилерія калібру 155-мм використовується у різних країнах. Не буде дефіциту снарядів, як для радянських систем. Це буде не короткострокове, а системне рішення.

По-четверте, передати цю зброю зможе багато країн у різний спосіб. Дехто вже знімає потрібні нам системи з бойових чергувань, замінюючи їх більш сучасними. Комусь просто потрібен дозвіл країни-виробника.

Українські військові дуже швидко опанують нову зброю. Вони вже показали, що здатні надзвичайно ефективно використовувати західні комплекси у бойових умовах. Доказ цьому – втрати ворога, які я згадав на початку.

Ми закликаємо надати нам важку зброю якнайшвидше.

Російські лідери є військовими злочинцями. Це визнають усі. Отримавши військову поразку, вони негайно позбудуться влади.

Ми не боїмось Росію і здатні її перемогти. Ми хочемо знищити вбивць, ґвалтівників і мародерів, які принесли нам невгамовний біль.

Це шанс для світу позбутися жорстокої тиранії.

Затягування з наданням зброї призводить для загибелі наших дітей, до виснаження нашої країни. Так само це виснажує Європу.

Треба діяти. Якщо Кремль не зупинимо ми – він прийде до вас.

Дякую усім.

Слава Україні!

Джерело: Міністерство оборони України

Читайте нас в Telegram
Сили ППО знищили вночі 9 «шахедів»

Сили ППО знищили вночі 9 «шахедів»

У ніч на 16 квітня 2024 року противник атакував 9-ма ударними БПЛА типу Shahed-131/136 із мису Чауда (Крим).

Про стандарти НАТО у війську, економію боєприпасів та проведення After Action Review: інтерв’ю АрміяInform з комбригом «Хартії»

Про стандарти НАТО у війську, економію боєприпасів та проведення After Action Review: інтерв’ю АрміяInform з комбригом «Хартії»

2022-го року українці вразили світ єдністю і надзвичайним опором російським загарбникам.

Україна нищить російський флот завдяки бойовим роботизованим системам

Україна нищить російський флот завдяки бойовим роботизованим системам

Справжнім кошмаром для російських моряків стали українські морські дрони. Один з них — MAGURA V5 (Maritime Autonomous Guard Unmanned Robotic Apparatus V-типу; також «М́аґура»). 

Єврокомісія схвалила План України, що відкриває шлях до залучення 50 млрд євро

Єврокомісія схвалила План України, що відкриває шлях до залучення 50 млрд євро

Єврокомісія схвалила 15 квітня План України у межах Інструменту ЄС Ukraine Facility на 2024-2027 роки.

Десантники показали, як нищать «маршрутки» росіян

Десантники показали, як нищать «маршрутки» росіян

МТЛБ та БМП з особовим складом ворога під час його наступів нищить головний сержант роти протитанкових ракетних комплексів Таврійської десантно-штурмової бригади Влад з позивним «Малий».

У Кривому Розі знайшли вандала Меморіалу Героїв

У Кривому Розі знайшли вандала Меморіалу Героїв

Місцевий 30-річний житель у стані алкогольного сп’яніння підійшов до Меморіалу Героїв та з особливим цинізмом вчинив хуліганські дії.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець

від 8000 до 10000 грн

Вознесенськ

Військова частина А2920

Провідний спеціаліст групи публічних закупівель

від 17000 до 17000 грн

Запоріжжя

Державна прикордонна служба України

Водій-стрілець, військовослужбовець

від 21000 до 51000 грн

Харків

Харківський зональний відділ ВСП

Кухар, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Військовий капелан

від 25000 до 55000 грн

Харків, Харківська область

Командир відділення, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область