ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Важливо фіксувати всі  факти військових злочинів окупантів

Армія і суспільство
Прочитаєте за: 2 хв. 2 Квітня 2022, 15:03

Багато з тих громадських активістів Одеси, хто в мирний час займався просвітницькою роботою, нині перебувають у лавах Збройних Сил України і захищають країну від російських окупантів. Серед них і керівник Південного міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам’яті Сергій Гуцалюк. У перші дні широкомасштабного вторгнення росії він приєднався до одного з підрозділів і виконує бойові завдання на південному напрямку оборони. Проте Сергій не забуває і про свої обов’язки керівника Південного міжрегіонального відділу УІНП. Під час нашої зустрічі він розповів, що, перебуваючи на передовій,  має можливість безпосередньо фіксувати злочини, які чинять російські загарбники на українській землі.

— Кожного дня ми разом із товаришами стикаємося з фактами військових злочинів окупантів, порушення ними всіх можливих гуманітарних та навіть людських норм, — розповів Сергій. — Тому вважаю необхідним ретельно фіксувати всі наслідки їхніх варварських дій, щоб потім вони служили доказом  злочинної діяльності  росії у відповідних міжнародних судах. Окупанти безжально вбивають цивільних людей, дітей, руйнують мирні міста, церкви, історичні пам’ятки, займаються мародерством і насильством. Зі свого боку докладу максимум зусиль, щоб усіляко інформувати українську громадськість та  наших міжнародних партнерів про злочини  рашистських окупантів.

Під час російсько-української війни Південний філіал Українського інституту національної пам’яті створив відеопроєкт щодо відродження історичної правди про національно-визвольну боротьбу українців, який презентували для представників ветеранської і волонтерської спільноти Одещини та родин загиблих Героїв війни за Незалежність України.  Він об’єднує три фільми:  «Український Південь», «Південь без міфів» та «Діалоги про війну». В їх основу ввійшли історичні факти, архівні документи, наукові дослідження, свідчення очевидців. Цей відеопроєкт здобув широку популярність не тільки серед українців, а й міжнародної спільноти, наших іноземних партнерів. Повномасштабне вторгнення московії і героїчний національний спротив українців дали багато додаткового матеріалу для продовження проєкту.

— Ми вже розпочати роботу щодо збору матеріалів для фільмів із робочими назвами «Історичні передумови незламності українців» та «Військова агресія росії проти України — злочин проти людяності  та  міжнародних норм», — поділився планами Сергій Гуцалюк.  — Вони також будуть зроблені на основі реальних подій, фактів, свідчень очевидців, відповідних фото- та відеоматеріалів. Сподіваємося, що до нашої роботи долучаться інші представники УІНП, звичайні небайдужі патріоти, які наразі перебувають у районах бойових дій і мають можливість фіксувати всі злочини окупантів, збирати докази їх ганебних вчинків.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Внаслідок обстрілу Донеччини одна людина загинула, а двоє поранені

Внаслідок обстрілу Донеччини одна людина загинула, а двоє поранені

З артилерії росія накрила місто Красногорвіку, де було вбито жінку, ще двоє мешканців зазнали поранень.

У Силах оборони розповіли, як ворожі літаки розстрілюють свої підрозділи, що відступають

У Силах оборони розповіли, як ворожі літаки розстрілюють свої підрозділи, що відступають

Ворог намагається проводити активні бойові дії по всій ділянці фронту на Бахмутському напрямку, проте зазнає невдач через низький морально-психологічний стан підрозділів.

Ворог обстріляв 13 областей України

Ворог обстріляв 13 областей України

Були атаковані 100 населених пунктів та 64 об'єкти інфраструктури. 

Президент США та прем’єр Чехії підтвердили непохитну підтримку України

Президент США та прем’єр Чехії підтвердили непохитну підтримку України

Президент США Джо Байден провів зустріч у Білому домі з прем'єр-міністром Чехії Петром Фіалою. Посадовці обговорили низку питань щодо співпраці та допомогу Україні на тлі вторгнення росії.

Прем’єр Чехії розповів, скільки снарядів вдалося законтрактувати для України і коли вони надійдуть

Прем’єр Чехії розповів, скільки снарядів вдалося законтрактувати для України і коли вони надійдуть

У рамках чеської ініціативи щодо постачання артилерійських снарядів для України вже укладені контракти на перші 180 тисяч одиниць.

«Баба Яга» палить окупантів на лівобережжі Херсонщини

«Баба Яга» палить окупантів на лівобережжі Херсонщини

Ударний дрон «Баба Яга» знищив 5 одиниць ворожої техніки в районі українського плацдарму на лівому березі Дніпра.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець – Військовослужбовець

від 20100 до 120000 грн

Біла Церква

Троїцький ТЦК та СП

Військовослужбовець (Збройні Сили України) у Заліщики

від 20000 до 75000 грн

Суми

4 відділ Чортківського РТЦК ТА СП ( м.Заліщики )

Черговий відділу управління службою, військовослужбовець

від 25000 до 70000 грн

Харків

Військова частина 9951 ДПСУ

Командир стрілецького відділення

від 21000 до 120000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Начальник зарядно-акумуляторної станції

до 22000 грн

Житомир

Військова частина А1724

Стрілець-електрик (ДШВ)

Яворів

Яворівський РТЦК та СП