ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Плетуть сітки, сортують гуманітарку, організовують акції: чим займається молодь Львівщини під час війни

Армія і суспільство Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 2 Квітня 2022, 3:10

Ініціативні молодіжні середовища в громадах Львівщини не залишаються осторонь потреб українських воїнів та внутрішньо переміщених осіб. Молодь долучається до волонтерських центрів, що діють у громадах, а також ініціює культурні заходи.

Молодь Стрийщини

У Стрийському молодіжному центрі в перші дні широкомасштабної війни розпочав роботу волонтерський фронт. Фахівці центру Люба Костів та Олег Ковердан  почали працювати у Стрийському центрі реєстрації внутрішньо переміщених осіб. Згодом до цього долучилась і молодь. Окрім того, юнаки та дівчата щодня чергували в Народному домі міста Стрия, який нині є волонтерським штабом гуманітарної допомоги.

— Багато нашої молоді активно волонтерить у різних громадських організацій та штабах. Допомагають сортувати продукти, одяг та ліки. Плетуть маскувальні сітки. А одна наша учасниця центру навіть шила українські бойові прапори, — розповідає завідувач національно-патріотичного сектору Стрийського молодіжного центру Олег Ковердан.

Молодь також долучились до акції «Закрийте небо — будьте людьми!», а на День народження Тараса Шевченка волонтери на декілька хвилин відклали свою роботу, щоб продекламувати вірші з пророчими слова Шевченка. Ми на цьому не зупиняємося і будемо рухатись вперед до нашої перемоги.

Молодь Добросинсько-Магерівської громади

Молодіжна рада при Добросинсько-Магерівській сільській раді налагодила процес плетіння маскувальних сіток. За час війни на фронт відправили вже близько 400 штук.

— Ще одним напрямком діяльності молоді громади є забезпечення гуманітарної підтримки, зокрема, відправка карематів, спальників, одягу, медикаментів, домашніх солодощів, їжі, листів підтримки тощо для наших військових, — зазначив голова Добросинсько-Магерівської молодіжної ради Орест Борис.

Молоді також вдалось налагодити отримання гуманітарної допомоги для військових від польських друзів.

Молодь Золочівщини

У Золочеві активна молодь Центру Молодіжного Лідерства та спільнота Молоді Миколая Чарнецького  вирішили, що найкраще закумулювати зусилля разом, тож долучилась до роботи благодійного фонду «Золочів Карітас». Тут волонтери сортують одяг та харчування, які надходять із різних куточків України та з-за кордону.

— У нашій громаді мешкає чимало жінок із дітьми.  Це сім’ї з Харкова, Ірпеня, Києва та інших гарячих точок. Для дітей пережити ці всі події, переміщення — великий стрес, тому вирішили трішки допомогти їм адаптуватись через спілкування, тож граємо з ними в різні ігри, — розповідають у Центрі Молодіжного Лідерства в Золочеві.

Молоді люди також допомагають розвантажувати та завантажувати гуманітарну допомогу — продукти, медикаменти, військові речі та засоби першої необхідності. Вже відправили допомогу у Київ, Запоріжжя, Харків, Дніпро, а також у дитячий фонд сиріт у Харкові.

Молодь Дрогобиччини

У перші дні війни молодь Дрогобича вирішила подбати, щоб наші воїни були ситі — на базі молодіжного простору розгорнули виробництво енергетичних батончиків. Для військових вони дуже цінні, адже довго зберігаються та ситні.

Коли баз для виготовлення батончиків у місті побільшало, молодіжний простір обладнали як місце прихистку вимушено переміщених осіб. Тут є спальні місця для переселенців, загалом тимчасово можуть проживати до 30 людей. Є першочергові зручності: гаряча вода, душ.

Не залишилась осторонь молодь і від такої важливої ініціативи, як збір медикаментів. Одну з кімнат простору  використовували для зберігання ліків для військових, які за потреби їм відправляли.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інженер-радіотехнік

від 16000 до 19000 грн

Львів

4762 військове представництво МОУ

Водолаз-сапер

від 17000 до 100000 грн

Харків

АРЗ СП ГУ ДСНС України у Луганській області

Навідник

від 20000 до 120000 грн

Київ

21 окремий батальйон спеціального призначення

Електрик-дизеліст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Радіотелефоніст, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Херсон

126 ОБр Сил ТрО

Кабельник-спаювальник

від 50000 до 120000 грн

Ужгород, Закарпатська область