ТЕМИ
#ТЕРОБОРОНА #СОЦЗАХИСТ #СПОРТ #РАШАБУМ #ЛАЙФХАКИ #ООС #КОРУПЦІЯ #ІНФОГРАФІКА

Консервовані каші з м’ясом готують для захисників прикарпатці

Прочитаєте за: < 1 хв. 30 Березня 2022, 9:58 17

Волонтери спільноти «Твори добро» благодійного фонду «Карітас» у Бурштині на Івано-Франківщині почали готувати гречані та рисові каші з м’ясом для оборонців нашої держави. Першу партію вже передали на передову.

— У нас був задум, щось почати готувати для воїнів на передовій. Ми поспілкувалися з шеф-кухарем, який сказав, що консервована каша з м’ясом для українських бійців буде найефективнішою. Тому що це може бути ситним обідом чи вечерею. Таку кашу можна споживати й холодною, і підігрітою. Це була ідея буквально двох днів. У п’ятницю вранці ми порадилися, а в суботу вже приготували першу партію, — розповідає представниця спільноти Мар’яна.

З її слів, волонтери зготували 130 банок консервації. За день вони можуть виробляти від 100 до 130 закруток.

— Це та кількість каші, яку можна одразу впродовж дня законсервувати. Адже у нас немає великих автоклавів, щоб готувати більше. Поки що для консервації використовуємо рис та гречку, оскільки вони ситні. Інші ж крупи, наприклад, пшенична чи ячмінна, у закрутках збиваються. Можливо, з часом будемо пробувати й інші, — зазначила Мар’яна.

За її словами, найбільше зараз бракує м’яса. Продукти закуповують за гроші благодійників і самих волонтерів спільноти «Твори добро». Також жителі громади приносять крупи, моркву та цибулю.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram