ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Гуманітарна допомога за обсягом та швидкістю має відповідати викликам, які стоять перед Україною – Стефанішина

Новини Новини світу та України
Прочитаєте за: 2 хв. 19 Березня 2022, 13:39

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина взяла участь в онлайн-брифінгу ООН щодо гуманітарного реагування на кризу, спричинену російською збройною агресією проти України.

Вона подякувала всім країнам та міжнародним організаціям, які оперативно надали Україні необхідну допомогу, та зазначила, що Уряд має найповнішу інформацію щодо гуманітарних потреб українських областей.

«Всестороння координація з Урядом щодо надання гуманітарної допомоги є важливою для забезпечення надходження потрібної допомоги у регіони, які цього найбільше потребують. Водночас ми відчуваємо необхідність збільшення таких поставок. Обсяг та швидкість доставки гуманітарної допомоги має відповідати тим викликам, які стоять перед Україною», – зазначила Ольга Стефанішина.

Також вона підкреслила важливість для України рішення ЄС відкрити кордони для людей, які рятувалися від війни.

«Ми вдячні Європейському Союзу, який надав фінансову підтримку та задіяв інші інструменти для підтримки потерпілих», – сказала Ольга Стефанішина.

Урядовець також відзначила важливість зусиль, які докладають міжнародні організації для фасилітації переговорів із Росією щодо створення гуманітарних коридорів, однак підкреслила, що досі доставка допомоги у найкритичніші райони блокується.

«Росія продовжує порушувати досягнуті домовленості. Закликаємо міжнародну спільноту посилити тиск на Росію щодо якнайшвидшого виконання зобов’язань. Сьогодні вже більше 80 населених пунктів потребують допомоги, а деякі фактично знищені російськими військами», – сказала Ольга Стефанішина.

Вона зазначила, що Уряд працює цілодобово, аби налагодити механізм надійного постачання продуктів харчування, ліків та товарів першої необхідності по всій країні.

«Російські війська свідомо атакують мирних жителів, скидають бомби на житлові квартали та соціальну інфраструктуру. Найгірша ситуація залишається в обложеному Маріуполі. Російські окупанти здійснюють геноцид українців!» – заявила Віце-прем’єр-міністр.

Урядовець закликала міжнародну спільноту вжити кроків для тиску на Росію щодо виконання рішення Міжнародного суду ООН в Гаазі, відповідно до якого Росія має негайно зупинити військові дії в Україні.

«Життя українців є нашим безумовним пріоритетом завданням, і ми зробимо все, аби допомогти їм вижити. Звертаємося до агенцій ООН, міжнародних партнерів посилити підтримку України, допомогти нам врятувати життя наших громадян», – заявила Ольга Стефанішина.

Вона також наголосила, що наслідки російської війни проти України матимуть значні наслідки для всього світу, зокрема у продовольчій сфері, оскільки Україна постачала аграрну та продовольчу продукцію мільйонам людей у світі і планувала збільшувати ці поставки.

«Російська збройна агресія може мати катастрофічні наслідки для світу», – резюмувала Віце-прем’єр-міністр.

Під час онлай-брифінгу учасники визначили пріоритетні напрями співпраці для ефективного реагування на гуманітарну кризу, спричинену військовою агресією Росії проти України.

Читайте нас в Telegram
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Зовнішній пілот, оператор ударних БПЛА

від 30000 до 90000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Начальник групи психологічного супроводу та відновлення

від 26000 до 126000 грн

Львів, Львівська область

Електрик-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Київ

Косівський РТЦК та СП

Водій в Збройні Сили України

від 20100 до 125000 грн

Охтирка, Сумська область

Стрілець-санітар

від 30000 до 120000 грн

Київ

20 окремий батальйон спеціального призначення

Водій-електрик | Військова частина А0528

від 22000 до 120000 грн

Одеса, Одеська область