ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Координаційний штаб з гуманітарних і соціальних питань активно та результативно працює в умовах війни – Андрій Єрмак

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 10 Березня 2022, 3:33
Ілюстративне фото

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак поінформував про роботу Координаційного штабу з гуманітарних і соціальних питань, який він очолив згідно з указом Президента Володимира Зеленського від 2 березня 2022 року. Про це йдеться в повідомленні пресслужби Офісу Президента.

Зокрема, на інформаційний ресурс «Співдія», який опрацьовує заявки з гарячої лінії спільно з «Монобанком» та забезпечує задоволення конкретних потреб громадян, надійшло понад 600 звернень. Створено регіональні хаби в Закарпатті, Львові, Івано-Франківську та Харкові.

Андрій Єрмак зазначив, що завдяки активній роботі координаторів штабу було залучено від компанії, яка побажала залишитися неназваною, 40 тисяч коробок ліків. Їх передали в медзаклади Києва.

У межах співпраці з міжнародними організаціями та Координаційним штабом до «Співдії» долучилися дві великі міжнародні організації – «Карітас» та проект міжнародної технічної допомоги «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe), який виконує Alinea International Ltd. за підтримки уряду Канади.

«Спільно з Посольством Грузії та організацією «Карітас» розпочали доставку вантажів для забезпечення потреб громадян, які звертаються на платформу «Співдія», зокрема через гарячу лінію. Організація «Карітас» уже відвантажила першу допомогу в Одесу, Запоріжжя, Дніпро, Київ», – наголосив керівник Офісу Президента.

Він повідомив, що штаб також налагодив окрему взаємодію та координацію зусиль із забезпечення ліками. Так, Міністерство охорони здоров’я скоординувало через дипломатичні установи понад 450 тонн медикаментів на суму понад 10 млн доларів США та забезпечило їх розвезення по складах. Медичну допомогу отримано від Польщі, Латвії, Литви, Великої Британії, Ізраїлю, Данії та міжнародних організацій (ВООЗ, ЮНІСЕФ, «Лікарі без кордонів»).

Крім того, надходить допомога від бізнесу – компаній Teva, Bayer, Novo Nordisk, Pfizer, Nestle, Medtronic, Sanofi, Eric, «Біофарма», Stada, «Фармак», Galexis (Швейцарія), Фонду Ріната Ахметова, клініки Ernst von Bergmann (Німеччина). Данія надала 19 автомобілів швидкої допомоги.

Керівник Офісу Глави держави зауважив, що з метою якнайкращого забезпечення ліками, їх правильного централізованого зберігання та обліку, а також ефективного використання Координаційний штаб закликає спрямовувати всю медичну гуманітарну допомогу МОЗ та на його централізовані склади.

«Штаб налагодив співпрацю між МОЗ та МВС і ЗСУ. Відтепер потреби в ліках для наших військових забезпечуються з усіх складів МОЗ. Між цими міністерствами налагоджено оперативний обмін ліками», – повідомив Андрій Єрмак.

У межах роботи програми психологічної допомоги «Розкажи мені» через телеграм-канал, сайт та чат-бот проконсультовано понад 2 тис. дорослих, підлітків і батьків з дітьми. Щодня виходить по три дописи-інструкції з психологічними порадами. Загалом підготовлено понад 30 інструкцій. Фахівці створили ілюстровану казку для дітей про війну, де добро перемагає зло. Працює 550 психологів, які надають консультації. Активних користувачів чат-бота – 35 тисяч.

Станом на 9 березня на гуманітарний рахунок Національного банку України надійшло 81,2 млн грн, 905,9 тис. євро, 604,1 тис. доларів, 6,8 тис. фунтів стерлінгів.

Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військова служба за контрактом

від 20000 до 22000 грн

Надвірна

Надвірнянський РТЦК та СП

Стрілок, військовослужбовець

від 21000 до 22000 грн

Київ, Київська область

Помічник гранатометника

від 20000 до 21000 грн

Ужгород

Військова частина 3115 НГУ

Водій-кранівник, військовослужбовець

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039

Старший стрілець-оператор, військовослужбовець

від 21000 до 120000 грн

Миколаїв

189 окремий батальйон 123 ОБр ТрО

Робота/Військовослужбовець ЗСУ/Дніпро та Область/Без досвіду

від 20100 до 120000 грн

Старі Кодаки, Дніпропетровська область