ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Якщо їх там немає, то і кидати нікого – гидотна позиція міноборони Росії щодо своїх полонених

Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 2 Березня 2022, 17:38

За вісім років війни ми вже звикли, що «іхтамнєт». Але навіть після початку повномасштабної інтервенції, яку Путін сором’язливо назвав «спеціальною воєнною операцією», Москва продовжує «своїх не кидати», відмовляючи російським матерям у праві знати, що їхні сини — криваві агресори, які прийшли на мирну землю вбивати, але потрапили в полон.

Офіційні особи, таки як представник Центрального апарату міноборони РФ Володимир Трухан, що у своєму недавньому інтерв’ю зі смішком відмітають будь-яку «бандерівську пропаганду» про загиблих, поранених та полонених російських солдатів і офіцерів. Трухан пропонує «сміливо плювати в очі» всім, хто розказує про строковиків в армії інтервентів, про тисячі загиблих, про кинуту техніку та випадки масового здавання в полон.

«Така кількість убитих означала би в кілька разів більшу кількість поранених… Приховати це неможливо», — глумиться російський полковник з матерів, які звертаються в МО РФ, аби дізнатися долю своїх синів, фото з тілами яких побачили в мережі. Намагаючись не втратити залишки бойового духу своїх військ міноборони Росії звинувачує Україну в перебільшені неминучих бойових втрат, але справа в тому, що ми навіть применшуємо їх! Але офіційна статистика втрат противника, яка наразі фіксує цифру трохи більше 5 тисяч, навіть ПРИМЕНШУЄ внутрішній, російський звіт «безповоротних воєнно-оперативні втрати живої сили особового складу ЗС РФ», які становлять 7688 осіб.

Випадки потрапляння в полон Трухан кваліфікую як «одиничні самовільні відлучки», коли «роздолбай поперся в сусіднє село за самогонкою». Проте десятки батьків на Росії на власні очі бачать в інтернеті відео з допитами своїх «хороших хлопчиків» і потім чують від «оборонного» відомства— до речі, як і від більшість знайомих — що це фейк. Деякі намагаються привернути увагу до своєї ситуації: жінка в Улан-Уде виходить на пікет з плакатиком, інша мати з Карелії намагається переконати знайомих, що на відео дійсно її Яша…

Проте різні трухани не втомлюються повторювати «іх там нєт» і накачувати Україну новим гарматним м’ясом. Аморальні виплодки не йдуть на контакт навіть з українською стороною, щоби врятувати чи обміняти свої солдатів.

P.S. До речі, в декого можуть викликати прихильність сопливі розповіді полонених про «були на навчаннях», «у них забрали телефони» та «не знали, що перебуваємо на території України». запам’ятався допит одного з таких «заблукалих» солдатиків, який співав знайому пісеньку про «не знав». Все він прекрасно знав! Сьогодні російське ЗМІ опублікувало інтерв’ю з його батьком (якого та само ігнорує МО РФ), який ненароком «ляпнув», що розмовляв із синулею 23 лютого близько 11-ївечора, і той прямим текстом сказав, що вночі переходить український кордон.

Ніякої віри та пощади окупантам! Вони не жаліють свої, чого ми маємо їх шкодувати!

Фото: Володимир Марямпольский

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
«Історії тих, хто обрав боротьбу»: Мистецький арсенал та Стратком ЗСУ анонсували спільний проєкт

«Історії тих, хто обрав боротьбу»: Мистецький арсенал та Стратком ЗСУ анонсували спільний проєкт

Мистецький Арсенал та Управління стратегічних комунікацій Генерального штабу Збройних Сил України повідомили про програмне партнерство.

Звільнені з полону тепер матимуть право на демобілізацію

Звільнені з полону тепер матимуть право на демобілізацію

Новий закон про мобілізацію містить норму, яка передбачає, що звільнені з ворожого полону українські Захисники та Захисниці мають право на демобілізацію.

На прикордонні Чернігівщини окупанти розстріляли машину з хлібом

На прикордонні Чернігівщини окупанти розстріляли машину з хлібом

На прикордонні Чернігівської області росіяни атакували водія автомобіля, який привіз хліб у місцевий магазин.

Міноборони активно працює над Стратегічним оглядом оборонних закупівель Україна-НАТО

Міноборони активно працює над Стратегічним оглядом оборонних закупівель Україна-НАТО

Виконуючий обов’язки директора Департаменту політики закупівель Міноборони України Гліб Канєвський зустрівся з Директором Управління оборонного і безпекового співробітництва НАТО Пірсом Казалетом.

Володимир Зеленський про атаку по аеродрому в Джанкої: Окупанти зазнали болісних втрат

Володимир Зеленський про атаку по аеродрому в Джанкої: Окупанти зазнали болісних втрат

Президент України Володимир Зеленський прокоментував атаку по військовому аеродрому в тимчасово окупованому місті Джанкой у Криму, унаслідок якої знищені системи С-400, РЛС і пункт управління засобами ППО російської армії.

10 САУ «Богдана» вперше випустить український ОПК у квітні

10 САУ «Богдана» вперше випустить український ОПК у квітні

У травні і в наступні місяці самохідних артилерійських систем «Богдана» будуть виробляти ще більше.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кухар

від 20000 до 22000 грн

Мукачівський прикордонний загін

Водій, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Ярмолинці, Хмельницька область

Майстер цеху, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Вознесенськ

Військова частина А2920

Снайпер 14 ОМБр ім. князя Романа Великого

від 23000 до 123000 грн

Володимир, Волинська область

Стрілець

від 22000 до 50000 грн

Шостка

Військова частина 3022 НГУ

Інструктор з радіо-та супутникового зв’язку, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область