ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Росія несе всю відповідальність за цей конфлікт» — заява глав держав НАТО про напад Росії на Україну

Новини Новини світу та України
Прочитаєте за: 3 хв. 26 Лютого 2022, 5:31

«Росія несе всю відповідальність за цей конфлікт. Вона відкинула шлях дипломатії та діалогу, який неодноразово пропонувався їй НАТО та його державами-членами. Вона докорінно порушила міжнародне право, включаючи Статут ООН.» — заява глав держав та урядів НАТО про напад Росії на Україну.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Генштабу ЗСУ.

Ми зібралися сьогодні, щоб обговорити найтяжчу загрозу Євроатлантичній безпеці за останні десятиліття. Ми рішуче засуджуємо повномасштабне вторгнення Росії в Україну за сприяння Білорусі. Ми закликаємо Росію негайно припинити військовий напад, вивести всі свої війська з України та звернути з обраного нею шляху агресії. Це давно спланований, жорстокий, абсолютно неспровокований та невиправданий напад на Україну — незалежну, мирну та демократичну країну. Ми шкодуємо про трагічну загибель людей, величезні людські страждання та руйнування, викликані діями Росії. Фундамент світу на європейському континенті, по суті, зруйнований. Світ притягне Росію, а також Білорусь до відповідальності за їхні дії. Ми закликаємо всі держави беззастережно засудити цей безсовісний напад. Ніхто не повинен бути обдурений потоком брехні з боку Росії.

Росія несе всю відповідальність за цей конфлікт. Вона відкинула шлях дипломатії та діалогу, який неодноразово пропонувався їй НАТО та його державами-членами. Вона докорінно порушила міжнародне право, включаючи Статут ООН. Дії Росії також є грубою відмовою від принципів, закріплених у Основному акті Росія-НАТО. Саме Росія відійшла від своїх зобов’язань у рамках цього акту. Рішення президента Путіна напасти на Україну — жахлива стратегічна помилка, яка дуже дорого обійдеться Росії в наступні роки як з економічної, так і політичної точки зору. Проти Росії вже запроваджено масштабні та безпрецедентні санкції. НАТО продовжить тісну координацію з відповідними заінтересованими сторонами та іншими міжнародними організаціями, включно з ЄС. Сьогодні на запрошення Генерального секретаря до нас приєдналися Фінляндія, Швеція та Європейський Союз.

Ми заявляємо про свою повну солідарність із демократично обраними президентом, парламентом та урядом України, а також з мужнім народом України, який зараз захищає свою Батьківщину. Наші думки з усіма загиблими та пораненими, з особами, переміщеними внаслідок російської агресії, а також із їхніми сім’ями. НАТО залишається прихильним до всіх фундаментальних принципів, що лежать в основі європейської безпеки, включно з тим, що кожна країна має право вибирати способи забезпечення своєї безпеки. Ми продовжуватимемо надавати політичну та практичну підтримку Україні, яка продовжує захищатися, і закликаємо інших чинити так само. Ми підтверджуємо нашу рішучу підтримку незалежності, суверенітету та територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, включно з її територіальними водами. Ця принципова позиція залишиться незмінною.

Зважаючи на дії Росії, ми розглянемо всі необхідні наслідки для потенціалу стримування та оборони НАТО. Держави-члени НАТО провели консультації відповідно до статті 4 Вашингтонського договору. Ми будемо продовжувати вживати всіх необхідних заходів та рішень для забезпечення безпеки та оборони всіх держав-членів НАТО. Ми розгорнули додаткові оборонні сухопутні та військово-повітряні сили у східній частині Альянсу, а також морські сили та засоби у всьому регіоні НАТО. Ми активували плани оборони НАТО, щоб підготуватися до реагування в низці непередбачених ситуацій і забезпечити безпеку території Альянсу, у тому числі спираючись на наші сили реагування. Зараз ми здійснюємо додаткові оборонні розгортання сил у східній частині Альянсу. Ми здійснимо всі розгортання, необхідні для забезпечення потужного та переконливого стримування та оборони у всьому Альянсі в даний час і в майбутньому. Ці заходи мають превентивний, пропорційний і неескалаційний характері і залишатимуться такими.

Наша прихильність до статті 5 Вашингтонського договору залишається непорушною. Ми є єдиними у справі захисту та оборони всіх держав-членів НАТО. Свобода завжди переможе над гнобленням.

Прес-реліз (2022) 046 опубліковано 25 лютого 2022 року

Читайте нас в Telegram
Десантники «приземлили» безпілотник Supercam окупантів

Десантники «приземлили» безпілотник Supercam окупантів

Десантники зенітної ракетної батареї 77-ї окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗС України знешкодили безпілотник Supercam.

Армія рф за добу обстріляла 118 об’єктів інфраструктури

Армія рф за добу обстріляла 118 об’єктів інфраструктури

За минулу добу, 22 квітня, російські війська обстріляли територію 11 областей України.

Президент США та очільниця Єврокомісії обговорили необхідність постійної міжнародної підтримки України

Президент США та очільниця Єврокомісії обговорили необхідність постійної міжнародної підтримки України

Президент США Джо Байден обговорив з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн підтримку України в боротьбі проти агресії росії та нагальні потреби ЗСУ.

росія атакувала Одесу ударними дронами, постраждало четверо дітей, зокрема двоє немовлят

росія атакувала Одесу ударними дронами, постраждало четверо дітей, зокрема двоє немовлят

Унаслідок атаки ударними безпілотниками в Одесі пошкоджено житлові будинки, сталося займання. Рятувальникам вдалося врятувати 34 особи.

Зірка європейського ППО — Aster 30: які ракети Франція передає Україні

Зірка європейського ППО — Aster 30: які ракети Франція передає Україні

У межах чергового пакета військової допомоги Франція передасть Україні, з-поміж іншого озброєння, і ракети Aster 30.

Головнокомандувач ЗСУ в Києві зустрівся з військовим керівництвом Литви

Головнокомандувач ЗСУ в Києві зустрівся з військовим керівництвом Литви

У Києві Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський зустрівся з Головнокомандувачем ЗС Литви Вальдемарасом Рупшісом та начальником Генштабу Міндаугасом Степонявічусом.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Сапер 135 окремого батальйону

від 20000 до 120000 грн

Обухів, Київська область

Телефоніст, лінійний наглядач

від 23000 до 73000 грн

Болград, Одеська область

Бойовий медик служба по контракту ЗСУ

від 21000 до 120000 грн

Запоріжжя

Заводський РТЦК та СП

Водій-електрик кат. С, СЕ, військовослужбовець

від 20000 до 100000 грн

Дніпро

Інженерний батальйон Сил ТрО ОК Схід (в/ч А4806)

Діловод-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Суми

Косівський РТЦК та СП

Оператор взводу зв’язку

від 25000 до 40000 грн

Павлоград

Військова частина А4759