ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Приписна кампанія 2022 року на Харківщині: близько 80% завдань виконано

Армія і суспільство Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 18 Лютого 2022, 20:05

Харківщина перетнула своєрідний екватор приписки юнаків 2005 року народження до районних призовних дільниць. Проте половина проведення даного заходу, що розпочався на початку січня і триватиме до 31 березня,  не збіглася з аналогічним обсягом всіх завдань, виконаним у східному регіоні.

— До цього часу ми вже відпрацювали приблизно 80% від усіх запланованих робіт у межах «Приписки-2022», — пояснює військовий комісар Харківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Володимир Арап. — Так, усього приписці підлягає близько 8000 сімнадцятирічних юнаків, і понад 6500 із них вже побували в нас. Тож є стійка впевненість, що задовго до кінцевої дати загальнодержавного заходу ми відпрацюємо свої завдання.

За словами начальника відділу рекрутингу та комплектування сектору комплектування Харківського ОТЦК та СП майора Андрія Котенка, з усіх тих юнаків, хто своєчасно прибув до їхніх районних установ, майже 5000 (76%) повністю придатні до військової служби і в перспективі зможуть добровільно піти до армії.

— Такий показник здорових та міцних духом хлопців дуже високий, якщо порівнювати із попередніми кампаніями. Також приємно, що складна ситуація біля наших кордонів не вплинула на проведення «Приписки-2022». Навпаки ж, я спостерігаю тенденцію, що все це якось мобілізувало юних українців, — розповів майор Андрій Котенко.

Він додав, що з різних причин непридатними до військової служби визнано лише десь 200 осіб, що також є досить малим показником для такого густонаселеного регіону, як Харківщина.

— Чи не найголовнішим предметом гордості виступає велика кількість охочих навчатися у вищих військово-навчальних закладах. Так, уже понад 100 хлопців почали оформлювати особові справи абітурієнта і ще стільки або ще не визначилися із вибором конкретного вишу, або ж поки серйозно думають про це, — уточнив майор Андрій Котенко.

До речі, найбільше юнаків, хто мріє стати офіцером, виявилося в Чугуєві та навколишніх селищах — близько 20 осіб.

— Першими в нашій області серед установ, де завершено приписну кампанію, стали колективи Шевченківського та Лозівського РТЦК та СП. Їх ми вже поставили в приклад іншим установам. Запевняю, що за будь-яких обставин наш колектив готовий до виконання завдань за призначенням, — зауважив насамкінець полковник Володимир Арап.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

Усього були атаковані 97 населених пунктів та 83 об'єкти інфраструктури.

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Від самого початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну українців охопила хвиля як новітніх розробок та технологій на фронті, так і колосального прориву в культурі.

Київ відвідав новий Командувач оборони Данії

Київ відвідав новий Командувач оборони Данії

Генерал Майкл Віґґерс Гілдґаард зустрівся з Міністром оборони України Рустемом Умєровим та Головнокомандувачем ЗСУ генерал-полковником Олександром Сирським.

У місії боротьби ГУР МО України інвестували понад  $1 млн

У місії боротьби ГУР МО України інвестували понад $1 млн

17 квітня під час благодійного балетного вечора в Національній опері український бізнес і приватні благодійники інвестували у місії боротьби ГУР МО України $1 177 082.

Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

російські загарбники протягом доби здійснили 21 обстріл (108 вибухів) прикордонних територій Чернігівської та Сумської областей.

Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Начальник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов в інтерв’ю BBC розкрив деякі деталі знищення російського дальнього стратегічного бомбардувальника Ту22М3.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Снайпер

від 55000 до 125000 грн

Слов'янськ

Батальйон спеціального призначення Донбас 18 Слов'янської бригади Національної гвардії України

Військовослужбовець в ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Ужгород

Старобільський РТЦК та СП

Командиp бойової машини, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Зв’язківець, військовослужбовець

від 25000 до 70000 грн

Харків

Військова частина 9951 ДПСУ

Технік РТБ, військовослужбовець

від 23500 до 53500 грн

Кам'янка-Бузька

Військова частина А4623

Кухар

від 8000 до 9000 грн

Озерне

Військова частина А1435