ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На загальновійськовому полігоні провели навчання з використанням Javelin та NLAW

Навчання та тренування Публікації
Прочитаєте за: 4 хв. 16 Лютого 2022, 17:19

Сьогодні на одному із загальновійськових полігонів окрема механізована бригада імені князя Романа Великого відпрацювала практичну складову – провела батальйонно-тактичні навчання із бойовою стрільбою.

Темою навчань стала «Підготовка оборонного бою батальйонної тактичної групи на загрозливому напрямку. Управління підпорядкованими підрозділами під час виконання бойових завдань з виникненням кризової ситуації у визначеному операційному районі».

До навчання залучили механізований батальйон з доданими танками, артилерійськими, протитанковими та зенітними підрозділами бригади.

Використовувались протитанкові засоби Javelin, NLAW, М-141М1, надані країнами-партнерами.

«Ракета само по собі набагато потужніша, ніж у РПГ-7»

Вищезазначені зразки озброєння дозволяють змінити тактику дій та форми і способи застосування підрозділів Збройних Сил України, створити нові елементи бойового порядку такі, як бригадні, батальйонні, ротні гранатометні групи. А під час ведення бою застосовувати асиметричні дії, що дозволять раптово та послідовно знищувати противника як на маршрутах його висування, так і на рубежах розгортання.

– Щойно я здійснив постріл з ПТРК Javelin. Ціль знаходилась на відстані 1,5 кілометра і була вражена. Це мій перший пуск. У порівнянні зі «Стугною» та «Корсаром», Javelin набагато легший та простіший у використанні. Коли я вистрілів, мені не треба супроводжувати ціль, бо головний принци стрільби з ПТРК Javelin – «Вистрілив і забув», що і забезпечує безпеку для військовослужбовця, – розповів оператор fgm-148 Javelin, військовослужбовець із позивним «Бокс».

Гранатометник Олександр наголосив, що за допомогоюсистеми NLAW неможливо не влучити в ціль:

– Просто наводишся, затримуєш ціль, і – пуск. Влучання 100-відсоткове. Якщо порівнювати із нашим озброєнням, то NLAW набагато кращий: по-перше, по влучності, по-друге, він легший і під час прицілювання він теж кращий набагато. Ну і ракета само по собі набагато потужніша, ніж у РПГ-7.

Олександр уточнив, що вінробив постріл із відстані 450 метрів.

– А взагалі, NLAW ефективний на відстані до 600 метрів. Щоб розгорнути для стрільби цей гранатомет, потрібно секунд 15-20, – додав військовий.

«Бригада вже отримала ці засоби вогневого ураження у достатній кількості. І поставки продовжують здійснюватися»

Навчання відбуваються у два етапи.

До їхнього початку на першому етапі було відпрацьовано питання планування оборонного бою батальйонної тактичної групи на загрозливому напрямку. На другому – здійснюється управління підпорядкованими підрозділами під час виконання завдань із виникненням кризової ситуації.

Практична робота посадових осіб бригади проводиться у тактичному операційному центрі бригади з управління підрозділами під час ведення бойових дій та дії сил опору на окупованій території.

Враховуючи обстановку довкола країни, та у визначеному операційному районі зокрема, для проведення практичних дій було створено відповідну навчально-тактичну обстановку:

– Сьогодні ми виконували умовне відбиття атаки противника із подальшим переходом наших військ у наступ. Ми виконували вправу «Штани». Це коли танк знаходиться у капонірі й потім змінює свою позицію для відкриття вогню, рухається, щоб ввести противника в оману. Ми вели вогонь на відстані 2000 метрів… Такі навчання завжди ефективні, бо з кожним разом ми все більше відточуємо свої практичні навички, – зазначив командир танкового взводу Роман.

За словами військовослужбовця ЗСУ Олексія, важливим елементом цих навчань є те, що вони відбуваються з активним застосуванням новітніх засобів протитанкової боротьби.

– Ці засоби були надані країнами-партнерами. Отримання їх надає можливість суттєво змінити форми та способи боротьби, а також створити новітні елементи бойового порядку, – наголосив військовослужбовець.

Як зауважив командир окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого Олександр Охріменко, метою цього навчання є і перевірка ефективності застосування нових засобів вогневого ураження:

– Мету навчання досягнуто, ефективність цих протитанкових засобів відповідає вимогам і тим запитам, які у нас є. Безпосередньо наша бригада вже отримала ці засоби вогневого ураження у достатній кількості. І поставки продовжують здійснюватися. В перспективі, під час виконання бойових завданьце озброєння буде використовуватись.

Читайте нас в Telegram
Сили оборони розбили засідку російських диверсантів на Сумщині

Сили оборони розбили засідку російських диверсантів на Сумщині

російські диверсанти не полишають спроб проникнути на територію України.

Під час невдалої втечі затримали «крота» фсб, який коригував ракетні удари по Харківщині

Під час невдалої втечі затримали «крота» фсб, який коригував ракетні удари по Харківщині

Військова контррозвідка Служби безпеки спільно з підрозділами ЗСУ запобігла втечі агента фсб, який коригував ракетно-бомбові удари по Харківщині.

Накрили декілька ворожих автівок «Урал», знищили склад боєприпасів: бригада Сил ТрО звітує про досягнення

Накрили декілька ворожих автівок «Урал», знищили склад боєприпасів: бригада Сил ТрО звітує про досягнення

На південному напрямку виконує завдання бригада Сил ТрО. Вона не дає росіянам почуватися в безпеці. Днями її воїни уразили кілька ворожих автомобілів та польовий склад боєприпасів, зафіксовані ураження бліндажів противника.

На Херсонщині окупанти скинули вибухівку на вантажівку, є постраждалий

На Херсонщині окупанти скинули вибухівку на вантажівку, є постраждалий

Поблизу села Осокорівка Херсонської області російські війська з безпілотника атакували автомобіль, постраждав чоловік.

Речник Повітряних Сил розповів, чим ворог цілив по Черкащині

Речник Повітряних Сил розповів, чим ворог цілив по Черкащині

Вранці, 25 квітня, війська рф завдали ракетного удару по місту Сміла Черкаської області. Попередньо, це була ракета «Іскандер-К».

«Вишкіл капітанів» став курсом професійної військової освіти тактичного рівня L-1C

«Вишкіл капітанів» став курсом професійної військової освіти тактичного рівня L-1C

Цього року вперше «Вишкіл капітанів» перейшов у структуру Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка та став курсом професійної військової освіти «Командний курс тактичного рівня L-1C „Вишкіл капітанів“». Його програму розширили, й вона отримала затвердження Міністерства оборони України.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Командир гаpмати, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Водій

від 20000 до 120000 грн

Чернігів

119 ОБр Сил ТрО

снайпер 144 окремої піхотної бригади

від 20000 до 120000 грн

Чернігів, Чернігівська область

Стрілець

від 20000 до 20000 грн

Біла Церква

Військова частина А7298

Гранатометник, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Гранатометник

від 40000 до 120000 грн

Житомир

1 ОБрСпП ім. Івана Богуна