ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Закон «Про військову поліцію» потрібен уже сьогодні

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 15 Лютого 2022, 16:38

У приміщенні Центрального Будинку офіцерів Збройних Сил України 15 лютого відбувся брифінг з питань концепції створення військової поліції та поточного стану розробки Закону України «Про Військову поліцію» для представників Київської асоціації військових аташе та воєнно-дипломатичного корпусу, акредитованих в Україні. 

На заході були присутні представники Міністерства оборони України та громадськості, військові аташе, представники НАТО та ЄС в Україні.

Під час презентації концепції реформування військової служби правопорядку тимчасовий виконувач обов’язків начальника Військової служби правопорядку у Збройних Силах України — начальника Головного управління Військової служби правопорядку Збройних Сил України полковник Володимир Гуцол зазначив, що для розробки законопроєкту був вивчений досвід і закони про військову поліцію всіх країн-членів НАТО, а за основу в розробці концепції військової поліції взятий зразок Польщі. 

«Керівництво в Польщі здійснює їхній очільник оборонного відомства, а ми закладаємо норми щодо управління з координацією, яку буде здійснювати Міністр оборони. Крім того, будуть збільшенні повноваження військової поліції, а саме – додані функції досудового розслідування та оперативно-розшукової діяльності», – наголосив  полковник Володимир Гуцол.

Брифінг відбувся в рамках заходів міжнародного співробітництва Міністерства оборони України, а також за ініціативою Київської асоціації військових аташе та воєнно-дипломатичного корпусу, акредитованих в Україні. 

«Цей інформаційний брифінг призначений повідомити нашим партнерам про перспективи та концептуальні основи створення військової поліції, а також про стан законопроєкту, який був розроблений і направлений за підписом Міністра оборони України в Кабінет Міністрів України, а далі до Верховної Ради», – повідомив підполковник Олександр Головецький, начальник групи міжнародного співробітництва та миротворчих операцій штабу Головного управління Військової служби правопорядку ЗСУ.

Як зазначив під час брифінгу юридичний радник Міністра оборони України Сергій Лапутько, у суспільстві досі точиться дискусія щодо форми існування військової поліції. Однак, за його словами, незабаром буде знайдена спільна позиція. 

«Ми не можемо брати деякі моделі країн-членів НАТО у зв’язку з особливостями українського конституційного регулювання. Військова поліція повинна спрямовуватися, координуватися через Міністра оборони України, тобто перебувати в статусі центрального органу виконавчої влади. Військова поліція – це лише перший крок. Наступні кроки – Міністр оборони України розглядає як створення і реформування військової прокуратури та, можливо, створення військових судів», – наголосив Сергій Лапутько. 

Він звернувся до партнерів з пропозицією підтримати запропонований законопроєкт та наголосив, що він потрібен вже сьогодні, тому відбувається координація між Верховною Радою України, Міністерством оборони України щодо найшвидшого його ухвалення. 

Фото авторів

Позаштантий кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Ворог тричі атакував українські позиції на лівому березі Дніпра

Ворог тричі атакував українські позиції на лівому березі Дніпра

На тимчасово окупованій Херсонщині ворог здійснив 3 безуспішні штурми в районі населеного пункту Кринки, але зазнав втрат та відійшов на свої вихідні позиції.

Олександр Яковець став головою Адміністрації Держспецтрансслужби

Олександр Яковець став головою Адміністрації Держспецтрансслужби

Указом Президента України, за поданням Міністерства оборони, на посаду голови Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту призначено командувача Сил підтримки ЗСУ, бригадного генерала Олександра Яковця.

На кластері оборонних технологій Brave1 за рік зареєстрували 1600 розробок

На кластері оборонних технологій Brave1 за рік зареєстрували 1600 розробок

Уже декілька розробок законтрактовані державою та готуються до передачі військовим.

У МОУ відповіли, чи можуть рекрутингові центри замінити мобілізацію

У МОУ відповіли, чи можуть рекрутингові центри замінити мобілізацію

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець прокоментував питання, чи можуть рекрутингові центри замінити процес мобілізації в Україні.

Громадяни з повістками все одно можуть звертатися до рекрутингових центрів — МОУ

Громадяни з повістками все одно можуть звертатися до рекрутингових центрів — МОУ

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець прокоментував питання, чи можуть громадяни, які отримали повістку, звертатися до рекрутингового центру, де триває набір громадян на службу в Сили оборони України.

У Миколаєві «мисливець» за HIMARS отримав 12 років ув’язнення

У Миколаєві «мисливець» за HIMARS отримав 12 років ув’язнення

За матеріалами СБУ засуджено інформатора російського гру, який шпигував за артилерією ЗСУ на Миколаївщині.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Старший бойовий медик роти

від 21000 до 21000 грн

Київ

168 окремий батальйон 120 ОБр Cил ТрО

Оператор БПЛА, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Зв’язківець, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Азов, 12-та бригада спеціального призначення НГУ

Інженер виробничого відділення

від 25000 до 26000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Штурман БПЛА

від 50000 до 50000 грн

Київ

412 ОББпС 101 ОБрО ГШ ЗСУ